Камъни не срещам защото повдигаме дървата на купчинка. Издърпвам най-горното и режа във въздуха като абсолютен аматьор
. Не удрям нито на почва, нито в съседно дърво; не заклинвам. Около 4м3 по-сухи метровки от миналата година и около 7-8м3 влажни от тази. Вярно е, че е относително и зависи от стопанина. Можех и да продължа със старата верига, но щеше да е по-бавно и допълнително шината се нагрява доста. С повечко почивки. Капачето на палчето дето стяга веригата се изметна, та му слагах по една треска за да го дистанцирам докато е топло от шината. По този начин му връщам заводския вид. Кумай знае за какво говоря. Докато с нова верига /заточена/ шината почти не се загрява и няма отражение върху заобикалящата я пласмаса.
П.П. За Ковеслав - Капачето на щифта за обягане на веригата с номер 4192411
.
П.П. Лично мнение. Според мен 10м3 метровки с тази машина може да се нарежат на един път/дъх/ стига да се сменят веригите. Да кажем с 3 броя вериги. Машината има ресурс стига да не се допуска прекомерно загряване на шината от сили на триене породени от затъпяване на веригата, които могат да повлиаят на пласмасата.
Важно: при моят начин на рязане машината не работи /почива/ между отделните метровки. Време необходимо за изтегляне на дърветата. Не съм педантичен, но предполагам, че при 1,30 часа вратня покрай дървенията машината почива през 50% от времето. Точно това го приемам като предимство на електрическата пред бензиновата. Машината работи само докато се извършва сряза, а не постоянно. Би трябвало да се щади двигателя по този начин. Не знам само пусковият момент как действа.... За целта ангажирам и баща ми. Той придържа в края метровката.

П.П. За Ковеслав - Капачето на щифта за обягане на веригата с номер 4192411

П.П. Лично мнение. Според мен 10м3 метровки с тази машина може да се нарежат на един път/дъх/ стига да се сменят веригите. Да кажем с 3 броя вериги. Машината има ресурс стига да не се допуска прекомерно загряване на шината от сили на триене породени от затъпяване на веригата, които могат да повлиаят на пласмасата.
Важно: при моят начин на рязане машината не работи /почива/ между отделните метровки. Време необходимо за изтегляне на дърветата. Не съм педантичен, но предполагам, че при 1,30 часа вратня покрай дървенията машината почива през 50% от времето. Точно това го приемам като предимство на електрическата пред бензиновата. Машината работи само докато се извършва сряза, а не постоянно. Би трябвало да се щади двигателя по този начин. Не знам само пусковият момент как действа.... За целта ангажирам и баща ми. Той придържа в края метровката.