То не бея ъгли на заточване, скорости на рязане, математика,предположения теории и тем подобни. И на края не можах да разбера основното. Нарязахте ли си дървата за зимата или се надявате зимата да си топлите пръстите с чесане по клавиатурите.

fore написа: От токове мисля че достатъчно разбирам за нивото което ми е необходимо да притежавам. Та Аз лично за мене си бих ползвал ел резачка само в случай когато е недопустимо да се ползва бензинова-в закрити помещения или взривоопасни и тнт. За мене колкото и да ги хвалите, те си остават слаби.Казваш че разбираш достатъчно токове за нивото което ти е необходимо, но за да се включиш в нашия разговор необходимо да си повишиш малко нивото! Ако си запознат с теорията няма да си правиш толкова грешни изводи от практиката. За да разбереш че не си прав е достатъчно да погледнеш оборудването на което и да е дървообработващо предприятие и да видиш дали имат поне един двутактов бензинов инструмент в работилниците си . За да са коректни сравненията ти, трябва да сравняваш машини с една и съща мощност по каталог. По технически причини производителите се ограничават да проектират ръчни/ мобилни електроинструменти до 3 конски сили и от там нагоре вече предимство имат бензиновите модели. Това може да се види при косачки, моторни коси, помпи и прочие, а не само при резачките. За домашно ползване, за каквото става дума в тази тема 3 конски сили са напълно достатъчни. Ако резачката ще се ползва само за в двора то няма никакъв смисъл да се купува бензинова. Ако се предвижда и рязане в гората то тогава купуването на електрическа е неуместно.
Въртящият момент на бензинов трион е в пъти по голям от този на един електрически. Незнам каква е теорията, но практиката при мене това показва.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: