• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 40
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Ами при условие, че апартаментът се заключва, ключа остава при портиера, а изходите на кооперацията са с камери ... кой да го очаква?
atanasov2004 - специалист
Колеги привет.Темата е стара ,но за мен си е нова :? Моля препоръчайте ми ръчен или електрически
такер. Да става за скоби,но основно искам да си кова с пирончета -20-25мм, пчелните рамки. Те са от
чам,липа или топола,общо мек материал. Обаче летвите са дебели-7-10мм. Подчертавам за любителски цели, цената да е от 20 до 70лв максимум. Ръчен или електрически. Благодаря предварително на отзовалите се. :?
Тани - модератор
Аз ползвам електрическо Спарки професионално (макар и рядко) и след забележката на колегите в тази тема си обърнах внимание , че скобата на магазина трябва да се натегне и няма никакви проблеми. Ако не се лъжа цената му беше в горната граница на бюджета ти.
mitkofendera - специалист
Не се сещам модел, който да боцка 20-25 мм пирони и да е под 100 лв. всъщност и под 250 не се сещам, но не съм си сверявал часовника от пролетта.
Chefo77 - майстор
Всъщност, няма електрически такер, който да кове 20 мм пирони под 200 лева, да не говорим за 100. От обикалянето ми по магазините преди 2 години, забелязах следното:
Новус - имат няколко модела, които коват пирони и скоби, най-универсален от тях сякаш е J 165 EAD - кове пирони 16 и 19 мм (и 15-ки на Райдър, пробвано) и скоби (със специална приставка).
Бош - имаха един модел РТК 19, който вече не се произвежда - той кове само 19-ки пирони и скоби ... не помня колко мм.
Tacwise - шантава машина, английска, която кове всичко от 15 до 35 мм, както и скоби. Имат и оригинални консумативи, по-евтини от тези на Бош.
Всичко останало не става за целта - Ferm имат едно моделче, което кове само пирони и само 15-ки; Bosch имат РТК 14 - само 14-ки пирони; Sparky също имат 15-ка, мисля че и тя е само за пирони 15-ки.

Та за кошерите, мисля едно такерче на Ferm ще ти свърши перфектната работа - макар и да хваща много малка част от пирона. Аз си взех такова преди месец от Алати, беше на промоция, 30 лева.
EDI - майстор
Да допълня колегата с табличка.Ето данните за пироните, които коват машините на НОВУС.Имат машини, които коват до 30 мм пирони, ама там цените са високи.Аз имам 105EADGH - 134 лева го купих, но още не съм ковал пирони, само кламери.Това лято ремонтирах гърбовете на стари гардероби и шкафове, машинката се представи блестящо - кове до края без проблем 14 мм D кламери.Дори на пълна мощност не поврежда материала.

Прикачен файл

00000011388_53_A_3.jpg
00000011388_53_A_3.jpg (71.64 KиБ) Видяна 10853 пъти
marto - специалист
От няколко години съм със този такер,върши ми чудесна работа

Изображение
Изображение
atanasov2004 - специалист
Благодаря на всички отзовали се на въпроса ми :)
Mitkoasd - специалист
Здравейте! Имам ръчен такер на STANLEY модела мисля че беше TR100 от няколко години но скоро за нещастие колегите ми изгубиха пълнителя - тази част отзад дето влиза. Някой има ли представа евентуално откъде мога да намеря такава? Благодаря предварително!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 40

Тема "Такер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: