• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
rolls - специалист
lov написа:
Що пък изхвърляме перфоратора и купуваме нов. :? :lol:
То майтап, майтап, ама имам една подобна случка.
Двама мои колеги бяха загубили един почти нов перфоратор на един обект. Един друг колега като разбра, че са го затрили каза:
- И сега тоя, де го е намерил какво ще си каже - не знаят ли тия момчета, че свредлата се сменят, ами машината хвърлят? :-D :-D :-D
gogo7777 - майстор
Kumay го каза най-точно.
Що пък изхвърляме перфоратора и купуваме нов.
Явно и парфоратора е като бургията. Хвърляш и двете, ако питаш мене :-D
Зависи от работата с перфоратора, аз имам, я нямам 1000 дупки на година.
Ами зависи от работата, много ясно. Не знам кво дупчите тука с тия "убави" бургии, но има бетон, в който с такава хитова техника няма да пробиете и половин дупка за един работен ден. И ако все пак успеете, дали диаметъра на отвора ще ви хареса :-D
Chefo77 - майстор
А как ти звучи свредло 6х100 мм на втората дупка във владиславовски панел да почервенее отпред,. при това без да срещне арматура? Кажи, пък после аз ще ти кажа какво беше свредлото :)
Тани - модератор
Вече почти всичко се прави в Китай. Вчера си купих книги и останах изненадан , когато на една от тях прочетох : "Отпечатана в Китай" В интерес на истината, това беше най-качествената книга, от петте които си купих - твърди корици, гланцирани страници с цветен печат, подшита, а не само лепена! Всяка фирма може да си поръча каквото качество си пожелае и именно по това се различават различните марки - по качеството. Ако знам, че например Райдър поръчва само последно качество машини, каква е вероятността точно за моята машина да са направили изключение? Дори реномирани марки поръчват различно качество машини и ги "боядисват" в различни цветове, за да се различават. Зелената серия на Бош да речем, може би ще отсъпи на повечето безименни китайци на подобна цена, защото за тях нама да плащаме за марка. От друга страна, не ако, а КОГАТО се развали машината, може да се окаже, че за китайската марка машини няма сервиз. Именно затова препоръчах в другата тема покупката на машини от търговец, който може да гарантира качеството и да поеме бъдещи ремонти.
mir4oto - специалист
Тази тема, като гледам я има повече заради спорта :-D. Винаги ще има стоки и услуги с различно съотношение на цена и качество, причината за това е икономическа. Аз лично предпочитам по възможност да си купя най-доброто на пазара, но не винаги е най - удачното решение за конкретната задача или задачи, защото е продиктувано повече от емоционални от колкото рационални подбуди. Затова най - добре е да се избира според предназначението, аз за 20 дупки в бетон няма да си купя перфоратор на бош за няколкостотин лева, все едно да идеш на лов за зайци с топ и за ежедневна употреба например за монтаж на климатици няма да си купя райдер, все едно да излезеш за глигани с прашка :-D , даже бих надскочил и боша, като обмисля покупка на фреза за бетон.
mir4oto - специалист
Тани, изненадваш ме, мислех, че с теб едва някога ли ще сме на едно мнение :). Между другото камъка е гранит, ако опиташ да го режеш с флекс тогава да видиш какви фойерверки стават. :-D
Последна промяна от mir4oto на нед юли 21, 2013 3:08 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Chefo77 написа:
А как ти звучи свредло 6х100 мм на втората дупка във владиславовски панел да почервенее отпред,. при това без да срещне арматура? Кажи, пък после аз ще ти кажа какво беше свредлото :)
Не знам какво е било свредлото , но явно в бетона е имало някакъв странен камък. В един такъв камък в каменен зид се опитах да пробия отвор ф6 с едно китайско свредло. Не обърнах внимание да е червени, но много странно се беше разтопила и превърнала в цилиндрична твърдосплавната пластина. Пробвах с второ китайско свредло, но го изкарах червено. Тогава изкарах "тежката артилерия" чисто нова Hawera - резултата - същия! Този камък просто го прескочих и си захванах тръбата за следващия! Някой има ли идея каква е причината? Какъв беше този камък?
idunno - специалист
Може да е бил някакъв гранит.Обикновено за твърди камъни си има свредла с волфрамов карбид.Това си е само мое предположение, разбира се.
gogo7777 - майстор
А как ти звучи свредло 6х100 мм на втората дупка във владиславовски панел да почервенее отпред,
Видията може да почервенее само ако я боядисаш :-D . Повредата е във вашия телевизор. Панелите са вибрирани и доста плътни, но това касае само менте-бургиите.
hidrazin - майстор
Тани написа:
Този камък просто го прескочих и си захванах тръбата за следващия! Някой има ли идея каква е причината? Какъв беше този камък?
Необработен диамант? :shock:
:partyman:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: