Ел. инструментите. Консумативи.
ESPACE - майстор
Пусни една снимка на това върховно творение на техниката и ергономичността(atlas copco) да видя как му дишат праха сините Bosch, че ме заинтригува но това което успях да видя е някаква жалка гротеска!
Това ще е нещо като Бентли сигурно, хубава кола ама не я карат много :lol:
Chefo77 - майстор
Сигурно е много як (вярвам на Стънката), но е убийствено грозен. Направо си е Квазимодо на вертовете :lol:
Стънка :partyman:

Ей, забравих да благодаря на Стънката за това, че поправи батериите на старата ми Макита ... продадена на колега. Първо от две батерии извади общо 11 читави елемента, от които набута 10 в едната батерия, след това във втората батерия сложи 10 нови елемента. Колегата не може да се нарадва на машинката! Цената няма да я коментирам изобщо!
stan73 - майстор
И аз много се радвам, че Ви кефи как се получи. :)
След малко ще кача снимки на Атласа (мен това, че е малко грозноват, не ме бърка, няма да правя любов с него я :), повече ме кефи ултра солидната изработка и лесната ремонтопригодност (която надявам се няма да се наложи да ползвам), също и подмяната на клетките в батериите му е песен в сравнение с рециклирането на батериите на Макитата (тя бая ме измъчи, но се кефя, че стана и сте доволни))). А за сините Бошове, може дизайна им да е по-добър, но електрониката в спусъците им гори като семки (има много оплаквания от хората...). Даже и сега при мен има един такъв и то от хеви дюти серия, с изгорял спусък. Мисля да се опитам да му присадя електрониката от спусъка на един Айнхел, но и там ще се измъча... Иначе пък моторът и редукторът му изглеждат доста солидни, но от друга страна зъбните колелета в редуктора са полиамидни, а не метални, но са поне 5 на брой (то и няма място за повече...).
ESPACE - майстор
Ами не знам, на хората ли да вярвам на себе си ли. Имам общо над 10 машини от синята серия(винтоверти, импакти, зеге, перфоратор, флекс) как на никоя не и изгоря спусъка :?
Твоята работа като на един приятел автомонтьор. За него всички коли са боклуци. Защото при него здрави не ходят :lol:
stan73 - майстор
Има нещо такова. :) Моят майстор (също ми е приятел), обаче казва за италианските или френските коли, като ги ремонтира (понеже не са много ремонтопригодни и той се мъчи повече с тях): "Кой Ви излъга, че можете да правите коли ?! "

Ето и обещаните по-горе снимки на Atlas Copco машинката.
Харесва ми колко е удобна и солидна, патронникът е супер качествен, батерията ако пречи отпред за нещо - може да се щтраква и отзад, промяната на посоката винаги може да става само с палец (и при десничари и при левичари), зарядното е бързо и автоматично, двигателят с редукторът са изнесени по назад, за да не пречат, а и за подобрение на контролът, батерията е песен за рециклиране - лесно отваряне (само четри торкса, а не лепена като повечето на Макита и Метабо), а клетките са наредени като войници, тялото с батерията тежи към 2 кг. Изобщо направата е от старата школа, когато машините бяха по-сериозни. (тия пичове пускат горе-долу същата машинка, но с малко по-ниско качество и обагрена в червено като Милуоки, а освен това правят и доста сериозни строително/изкопни машини)

Прикачен файл

DSC03817.jpg

Прикачен файл

DSC03820.jpg

Прикачен файл

DSC03818.jpg

Прикачен файл

DSC03819.jpg
ESPACE - майстор
Това с обръщането на батерията е много тарикатско.
1115 - специалист
stan73 написа:
Има нещо такова. :) Моят майстор (също ми е приятел), обаче казва за италианските или френските коли, като ги ремонтира (понеже не са много ремонтопригодни и той се мъчи повече с тях): "Кой Ви излъга, че можете да правите коли ?! "

...
Не е по темата, но този твой приятел си е майстор. Предполагам е в пъти по-компетентен от Италианските и Френските инженери. Само с Немските и Японските е равен. Те са замесени от друго тесто - както в северните държави не виреят портокали, така само в Япония и Германия може да станат Инженери с главно "И".
Или пък твоя човек е просто "майстор" и там да е проблема.

А по темата - че какво му е грозното на Атлас Копкото?
Оная Макита в по-горните постове ми изглежда бая по странна.
Belgarionbg - напреднал
Опасни сте.
Прегледах куп теми включително тази и както си мислех, че ще съм ок с някакъв райдър/скил за 60на лева сега май няма да мирясам докато не се бухна на някоя макита за 300+. :rolleyes:
(да, става въпрос за чисто домашна употреба)
Все пак бих се радвал ако има някакъв компромисен вариант до към 250лв., с който да не се чувствам твърде прецакан? [-o<

Това чудо как е Makita TD0101F, изглежда доста добре за тези пари.
Chefo77 - майстор
Що не вземеш да питаш Ники (Кумай) ... дали не може да измисли нещо по-добро от това в сайта? :wink: Я като цена, я като модел. Мога да хвана бас, че ще.
Belgarionbg - напреднал
Още не мога да се ориентирам покрай тоновете марки, модели и параметри. За мен е по-важно ако ще давам пари да ги давам веднъж вместо на три пъти. Сега се сетих да ползвам търсачката и гледам, че този модел ще ми идва малко силен, ама варианта му с батерия си е баш над 300лв. :lol:
Извинявам се за незнанието, но би ли ме просветлил кой е той и как да го намеря. :|

---
Попаднах в този форум търсейки специфично инфо за винтоверти, та ако е някое от форумните светила все още не го познавам. :|
Инак явно и преди съм търсел нещо предвид, че имам логин данни в браузъра, но вече дори не помня какво.

Май го намерих - Kumay ли е?

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: