Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Абсолютно да :)
Не зная да има човек (не само от този форум), на когото да е отказал съвет или да не е предложил точно това, което му е необходимо.
Kumay - майстор
Belgarionbg написа:
Още не мога да се ориентирам покрай тоновете марки, модели и параметри...
Оставам с впечатлението, че искаш да вземеш винтоверт, който да имаш и да ползваш когато ти излезе някаква работа в къщи. TD0101F наистина няма да е удачен избор - специфичен модел за определена работа е.
Ако се спираш на акум. машина, задължително за домашна работа трбва да е с Li-ion батерии. NiCd имат саморазряд, а освен това колкото по-малко се ползват, толкова по-бързо им свършва живота.
Мисля, че DCD710C2 на DeWalt ще ти върши работа. А и в момента цената е много добра! Гаранцията е 3 години след регистрация.
Ако си харесал нещо друго - питай. Ще коментираме предимства и недостатъци.
Belgarionbg - напреднал
Kumay написа:
Благодаря за включването. :)
Гледам Макита 6281DWAE, която текущо е само 30лв. повече и се чудя дали не е по-удачния избор като цена/параметри. :?:
( Малко не става ясно от описанието дали си има зарядно.)
Kumay написа:
Оставам с впечатлението, че искаш да вземеш винтоверт, който да имаш и да ползваш когато ти излезе някаква работа в къщи.
Общо взето да. И е ясно, че модел с литиево йонна батерия определено ще е по-удачния избор, обаче обикновено когато трябва да правя нещо като почна се занимавам цял ден, та не ме бърка да заредя батерията преден ден. То затова и загледах онзи модел, който е директно на 220в. Не е като да трябва да ходя из някакъв голям обект и кабела да ми е проблем.

Предполагам, че в този ред на мисли желанието ми за сериозна машина е като да се трепят мишки с ловна пушка :-D , но обичам да разполагам с безпроблемни уреди и обикновено професионалните са такива.
Andisi
Belgarionbg написа:
Kumay написа:
Благодаря за включването. :)
Гледам Макита 6281DWAE, която текущо е само 30лв. повече и се чудя дали не е по-удачния избор като цена/параметри. :?:
( Малко не става ясно от описанието дали си има зарядно.)
Kumay написа:
Оставам с впечатлението, че искаш да вземеш винтоверт, който да имаш и да ползваш когато ти излезе някаква работа в къщи.
Общо взето да. И е ясно, че модел с литиево йонна батерия определено ще е по-удачния избор, обаче обикновено когато трябва да правя нещо като почна се занимавам цял ден, та не ме бърка да заредя батерията преден ден. То затова и загледах онзи модел, който е директно на 220в. Не е като да трябва да ходя из някакъв голям обект и кабела да ми е проблем.

Предполагам, че в този ред на мисли желанието ми за сериозна машина е като да се трепят мишки с ловна пушка :-D , но обичам да разполагам с безпроблемни уреди и обикновено професионалните са такива.
Въпроса е в това, че ако не си го ползвал 6 месеца например и да решиш да го заредиш предния ден, ако е с NiCd батерия, вероятността да е умряла батерията е доста голяма. Докато със LiOn може дори да не се наложи да го зареждаш. Аз за домашни нужди предпочитам с кабел, но има колеги които си ползват и акумулаторни. Като цяло май акумулаторните са по-добре балансирани от тези с кабел. Dewalta не е по-лош от Makita в конкретния случай а е с LiOn батерии и по-евтин. Сила мисля, че не му липсва а е по-лек.
Belgarionbg - напреднал
Andisi написа:
Въпроса е в това, че ако не си го ползвал 6 месеца например и да решиш да го заредиш предния ден, ако е с NiCd батерия, вероятността да е умряла батерията е доста голяма.
Да, това вече е проблем. Явно трябва да спра да гледам моделите ползващи NiCd.
Kumay - майстор
TD0101F не става за бормашина. Иначе и там може да има хубава цена. :wink:
6281DWAE е хубава машина/има зарядно :) / и е по-силна от DCD710C2, но ще трябва от време на време да разреждаш батериите и пак да ги зареждаш. Хубаво е да стоят заредени. Ако не ги ползваш два-три месеца е препоръчително да се разредят и пак да се заредят. Така живота им ще е 3-4 години.
krasko_ood - специалист
Айде и аз да се запиша. След много време във мечти днес се сдобих с ел винтоверт на скил на прИмоционална цена от 79,99 лв. От това повече здраве му кажи. Който има магазин от веригата Темакс може да го смери там. В Русе тази пролет бяха паднали на 85 лв но в темакса направо си ударих джакпота. Смятам че за домашна работа е идеален. имаш си ток постоянно и не се притесняваш кога ще се разреди батерията.
profesionalist_wood - майстор
За първи път виждам бормашина Метабо Порше с такъв дизайн :? Ел винтоверт ли е или перфоратор?
http://olx.bg/ad/metabo-porsche-design- ... 2168cec07a
Яка цена държи тоя....
jekasus - майстор
Явно толкоз си уплашен от Путин, че те е страх да провериш в Гугъла - http://napravisam.net/?p=6560
EDI - майстор
Перфоратор е, ама е модел от преди 10 години.В общи линии е за чесане на краста, не е работен кон. :lol:

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: