Ел. инструментите. Консумативи.
ZEDYCUS - майстор
Надали ще даде толкова Брадли за новия модел, по скоро ще купи още някой камък за точене. Но той си преценява. :partyman:
PIP - майстор
Колега, тея сетове да не би да имат възможност да се слагат стандартни бургии и да се затягат, т.е. да се смеянят? :?
Да, имам такива за фаска, на които бургията се освобождава с шестограм и я сменяш когато се наложи или я подваждаш според нуждите. Тея от линка конкретно ги използвам само за разпробиване, те се сменят с гаечни ключета (с контра). Имат и много други полезни 'джаджи'.
Bradley - специалист
ZEDYCUS написа:
Надали ще даде толкова Брадли за новия модел, по скоро ще купи още някой камък за точене. Но той си преценява. :partyman:
Виноват.

Благодаря за предложенията - много ме зарадва това клипче - пиша го в списъка.
stan73 - майстор
Принципно много уважавам инструментите Макита, но относно клипът по-горе. Не се ли справя прекалено бавно ударната машинка ? Донесоха ми от Германия импакт драйвърът на Гризли (по поръчка на Лидл) със 180 Nm. Държи се мнооого по-добре от въпросната Макита на клипът. Моят завива винт за дърво с дължина 70 мм в сух пън на двора за под секунда, ударите ги включва чак като винтът е почти завит до края и даже му скрива фрезенковата глава на 1 см. в пънът (спирам тогава , защото битът ми е къс). Та за малко над секунда завива целият винт (70 мм) и скрива главата на около 10 мм в пъна (общо). Интересното е, че при подобни експерименти с обикновена (но качествена) ръчна отвертка (завивам с 2 ръце и тяло) скъсах главите на 2 винта и то много преди да достигна скриване на главата от 1 см. (още при около 1 до 2 мм), а с импакт драйвъра не се късат (после като ги развия зверски парят и покритието им е почти изтъркано). Машинката много ме впечатли.
tanosliven - специалист
Имам Макита14.4 волта вече около 8-10 г и работата която е свършила като професионална и продължава да върши инстъмент на лидл едва ли ще може.
Макита е профи инструмент.
Kumay - майстор
stan73 написа:
Принципно много уважавам инструментите Макита, но относно клипът по-горе. Не се ли справя прекалено бавно ударната машинка ? Донесоха ми от Германия импакт драйвърът на Гризли (по поръчка на Лидл) със 180 Nm. ...
TD0101F е със 100Nm, а твоето Гризли 180...
stan73 - майстор
Аха, това обяснява нещата. Благодаря ! :partyman:
dpp - специалист
PIP написа:
Колега, тея сетове да не би да имат възможност да се слагат стандартни бургии и да се затягат, т.е. да се смеянят? :?
Да, имам такива за фаска, на които бургията се освобождава с шестограм и я сменяш когато се наложи или я подваждаш според нуждите. Тея от линка конкретно ги използвам само за разпробиване, те се сменят с гаечни ключета (с контра). Имат и много други полезни 'джаджи'.
Тай, и аз поръчах едно ама от http://www.aliexpress.com/item/Wood-Cou ... eb201560_9 - Руснаците дават супер отзиви..
estorm - специалист
Kumay написа:
stan73 написа:
Принципно много уважавам инструментите Макита, но относно клипът по-горе. Не се ли справя прекалено бавно ударната машинка ? Донесоха ми от Германия импакт драйвърът на Гризли (по поръчка на Лидл) със 180 Nm. ...
Аз пък си мисля, че клипа е нещо тенденциозен. Щото ей на тоя си вижда, че модела не е толкова бавен
https://www.youtube.com/watch?v=Ej5WOrm78o4
Kumay - майстор
estorm написа:
Kumay написа:
stan73 написа:
Аз пък си мисля, че клипа е нещо тенденциозен. Щото ей на тоя си вижда, че модела не е толкова бавен
https://www.youtube.com/watch?v=Ej5WOrm78o4
Клипът не е нагласен - снимал съм го аз! :lol:

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: