• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Ел. инструментите. Консумативи.
Милен - майстор
n_a написа:
Ааабсолютен лаик съм с тоците, та да задам един ламерски въпрос.
На дрелката има копче регулиращо оборотите. Като ги намаля и пада мощността и никаква работа не вършим. Поради що е така? И за чий чеп, също така ме интересува. Моля, отговорете ми, че сън не ме лови.
С мойто самоделно копче мощноста не пада и на малки обороти дълбае като сруг с големите бургии :-D
emil_v r - майстор
Айде, айдее ! Не пада мощностааа !
Пада , но ти натискаш по- малко , и с натиска компенсираш мощноста
и държиш по- бавни обороти.
Не дзабравяй , че аз те наблюдавам от монитора !
bad to the bone - специалист
Защо не сложите и една камера на перфоратора за да снима документални кадри какво сте пробили,а може и USB порт,лазерно насочване,барометър за да ви предупреждава да не работите при лошо време..и т.н.Не ми го побира ума защо са нужни толкова преработки на един обикновен перфоратор ,които е единственно направен да пробива дупки в тухла и бетон.Извинявам се но не се сдържах...8 страници "Размисли и страсти" за перфоратор.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
emil_v r написа:
Eleментарно. Дрелка спарки/хитачи, бъркалка. Натискам плааавно, но докрая с тенденция теракола да изхвърчи. Спирам, връткам онова копче. Натискам плавно, но докрая, пущината (и двете) завърта и с увеличение на натиска върху спусъка спира. Не е ли това намаляне на мощността?
Същото и като се ползва като винтоверт
На празно, без ртежест си намаля оборотите. Видимо и слухово.
Мога да го направя пред монитора, ако ще наблюдаваш.
emil_v r - майстор
Не дзнам,някой лъже , аз ви казвам истината .
Не мога да разбера за какво става дума досега , или аз съм тъп ,
или вие сте тъпи ,
или на шибаната дрелка потенциометъро прескача от пепеля.
Излизам от темата , не ме питайте нищо тука ...
Изчезнах .
Милен - майстор
emil_v r написа:
Пада ако е с оригиналното "регулаторче" моето е във външна кутия и не пада нищо. А натискането е с все сила - целия се облягам на нея само 100 кила :lol: и продължава да си дълбае, нема спиране може и ръцете да ти строши ако не държиш здраво :-D
emil_v r - майстор
Милене , видях шибаната схема , мамка и , верно компенсира , и при по- голям ток пуска още по- голям !
Имам я книгата на Марстън от преди 30год...
Ако и се сложи грец-мец към 220 те В още по- ще компенсира .
Брее без малко да се изложим .... като кажа , че няма обр. вр. и е невъзможно... :-D
Излизам от темата, не ви познавам повече .
fireman160 - напреднал
Чудя се, защо не сте коректни към четящите този форум и ги заблуждавате? Как няма да пада мощността, като за намаляване на оборотите се използва реостат или на някой модели електроника с цел намаляване на напрежението. За да не пада мощността при намаляване на оборотите и дори я повишава се използват редуктори но това е друга тема и при стандартните ръчни леки от ниския и среден ценови клас перфоратори и бормашини липсва.
Ronin - специалист
fireman160 написа:
Чудя се, защо не сте коректни към четящите този форум и ги заблуждавате? Как няма да пада мощността, като за намаляване на оборотите се използва реостат или на някой модели електроника с цел намаляване на напрежението. За да не пада мощността при намаляване на оборотите и дори я повишава се използват редуктори но това е друга тема и при стандартните ръчни леки от ниския и среден ценови клас перфоратори и бормашини липсва.
Айде и ти да не заблуждаваш четящите като ги убеждаваш че рег. на оборотите става с намаляване на напрежението..........реостата колега е съпротивление и намалява(ограничава по ток) :-D

А и я ми покажи перфоратор с бавни/бързи като на бормашините че нещо не се сещам за какво иде реч....
zz_stefanov - майстор
Тиристорния регулатор си намалява ефективната стойност на напрежението. Мощноста си пада.
Има двигатели с превключване на въртящия момент, но това е друго.
истината е като при старите дрелки с механичен превключвател, но те пък тежат.
Сегашните като намалиш оборотите за да не стопиш свредлото (защото са високооборотни), може с лекота да го заклиниш.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Избор на по-мощен перфоратор за непрофесионални нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: