Ел. инструментите. Консумативи.
ZEDYCUS - майстор
Не е тенденциозен. На твоя клип завиват самонавивни с малък диаметър на стеблото. В клипа на Николай завиват Амо винт с дебело стебло. Той си е труден за навиване по принцип. Хубавото на ударния механизъм е, че лесно удържаш винтоверта без въртящ момент, докато с другата машинка си иска здраво държане, за сметка на бързината. :partyman:
estorm - специалист
Тогава тоя модел е гола вода за тия 100нм. Чак не повярвах, че клипа е истински.
ZEDYCUS - майстор
А не е гола вода :wink: , такъв купих и изпробвах за приятел- сега го използва за поправка на един фургон, в който всичко е от бук. Справя се перфектно със завиване на самонавивни 4-5мм х 5--60 мм без да им къса главите в бука. Като му слагахме металната врата завиваше и 5х 80 без зор.
stan73 - майстор
Ники е прав, че има огромна разлика между работата на машина със 100 и 180 Nm. Например въпросната Макита със 100 и се налага да включи ударите след навиването на първият сантиметър, докато при моето Гризли (със 180) навива с около 3000 об за мин. първите поне 6 или 7 см и чак тогава включва ударите, като спокойно скрива фрезенковата глава на винта на поне 1 см в пъна без, да го скъса. Струва ми се, че и ударите са по-силни...
mitko64 - майстор
Вземам си думите назад, за скептицизма ми относно Impact driver-ите. Гледах сега един клип на въпросното лидълско Гризли и ме впечатли, че зави винт 8Х260 за сравнително кратко време. Ще го дебна догодина да го пуснат, може и с батерия 2,6Ah да го ъпгрейдна от ъглошлайфчето https://www.youtube.com/watch?v=JxdwD-nXBnY .
Allan - специалист
Имам малкия винтоверт (10,8) на гризли и ми харесваше преди да видя този, направо ми скри шапката. В немския лидл пише изчерпан, незнам дали ще изкарат пак, но ако докарат и тук ще е чудесно.
Повечето ми инструменти вкъщи са от лидл.
EDI - майстор
Не се впечатлявайте толкова.Видията е 8х260, ама с дължина на резбата около 80 мм и Ф на тялото 6 мм.Та все едно завиваш 8х80, което си е нищо, това го завива дори малкия ми PSR 200 Li.
wanderer - специалист
  • колеги, оня ден окончателно прецених че трябва да си купувам нов винтоверт, помагайте в избора. малко насочваща информация: ще се ползва за универсални и ежедневни домашни нужди, също и дребни ремонти. да е с два броя литиево-йонна батерия (10.8 - 14,4V), поне 2 Ah. две скорости, по възможност ниско тегло, приличен въртящ момент. ценови диапазон - 250 лв или малко над тези пари. много ясно - и да е от "марковите". :-D нещо като това примерно -
http://www.onlinemashini.bg/akumulatore ... -ah-/20327
ben84 - специалист
+1 за Бош-а.
Ако не си прекалено силов играч, че те закопат с него след години :partyman:

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: