Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
Няма проблем там , компресията е отлична , със сигурност не е замазан сегмента . Намеря ли подходящ карб , ще "ревне" с пълен глас . Дано само не се налага да сменя и ауспух . Имам един от Поулан , като го гледам едно към едно е външно , тр да видя къде съм му метнал карба , сещам се, че беше Валбро- оригинален :?
Тя резачката не е моя, бабалъка я купил , аз такава пласмасарка няма си купя , държа на дърти и доказани ( за мен де ) . В момента съм я докарал леко на богата смес да работи , да не станат ..издънки . След време ще я подкараме на макс пауър . Па ако замаже алюмина , имаме един контейнер навън . И тоз път аз ще му купя ( на дядото ) такава каквато тр да е .
iivanov - майстор
пишман_майстор написа:
Но усещам че това е някакъв "скопен" изкуствено вариант на машинката, причината е на 95 % според мен от карбчето .
Екологията е.. майката на резачките. За да влязат в нормите изгорели газове на кубатура,някои си скопяват моделите. Тия кубици трябва да изкарат най–малко 2 kw.
koveslav - майстор
Колегата Иванов е прав.Това исках да кажа,ама няма вече връщане назад.Има при мен едно ХТ,почти ново с надраскан цилиндър.Още докато работеше нормално,собственика дойде да ги сравнява с моя Партнер 351.Ами-само на външен вид имат прилика.Нито на звук,нито на работа го докарва ХТ-то спрямо стария мохикан.
Nic
Помогнете ми в избора на моторен трион, спрях се на тези два модела: хускварна 236 и щил 170.
Ще се ползва за любителски цели, да се режат дърва за огрев, и за някое друго дърво из градината. Кой от посочените триони да избера.
fore - майстор
Точно в тия двете машини освен цената друго нищо хубаво няма да намериш.

Правени са за конкурират сектор Китайки и поради което цената им е добра, но качеството е доста лошо.

Специално при Хускварната си дай още около 100-150 лева нагоре и вземи следващият по висок модел. Така ще знаеш че ще имаш машина, а не играчка. Ако това ти е желанието разбирасе.
iivanov - майстор
Nic написа:
...да се режат дърва за огрев..
Това е много относително.Днес рязах едни 6 кубика, като 1/3 от дръвцата бяха на ръба на възможностите на машинката ми. А тя е доста по-мощна от фъшкиите , на които си се спрял.Посъбери лев и се хвърли поне на 135/7 на хуск или на 181 на щил.
Фитилчо - майстор
Дядо мраз дойде малко по рано.
Извади от чувала Stihl MS362 :drinkers: .... :supz:

В комбинация с наличната MS250 мисля, че откъм резачки съм подсигурен доживот :)
koveslav - майстор
Фитилчо написа:

В комбинация с наличната MS250 мисля, че откъм резачки съм подсигурен доживот :)
Е на това му викам добре свършена работа!!! И с акъл свършена! Сто години да си ги ползваш и сто хиляди кубика да нарежеш..... и да ти ги платят! :D :D :D
iivanov - майстор
Фитилчо написа:
Ехаа! Ще ми се и на мене нещо с подобна мощност. Честито и със здраве да я ползваш!

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: