Ел. инструментите. Консумативи.
wanderer - специалист
  • не съм силов играч. знам че няма универсален винтоверт, особено като има и ценови лимит. до сега винаги са ме предавали батериите (никел-кадмиеви). аз също се загледах към боша. гледам и еднин модел на метабо -
https://www.nika.bg/akumulatorna-otvert ... basic.html.
  • има ли според вас някаква разлика от бош-а, и кое е за предпочитане. нямам опит с машини от този клас, та затова съм като в небрано лозе. малко съм барникал ей този сет на MILWAUKEE -
http://itt.bg/bg/продукти/mil-c12-pp4b- ... -1441.html
  • доста ме впечатлиха машините, но цената отива нагоре
Chefo77 - майстор
На Метабо-то най-големият му проблем е Киров ...
Иначе са много добри машинки. Интересно е защо се продадоха на Хитачи. :?
wanderer - специалист
в какъв смисъл киров е проблем? цените ли имаш пред вид, сервизирането или нещо друго?
EDI - майстор
Сервиза.Разправят, че било зор и ядове, ако се наложи.
Avas_co - майстор
EDI написа:
Сервиза.Разправят, че било зор и ядове, ако се наложи.
И, аз така разправям от личен опит.
Оставих им машина да ми оправят кабела, че нали гаранционна и да не я отварям аз, и се почнаха едни филми - имате лагер за смяна(че не били вече като едно време) и четки, пък те са консуматив и трябва де се плаща.
Теглих им една и им казах да я оправят.
След повече от седмица, по-скоро десетина дни от тях ни вопъл, ни стон, а аз работя с тая машина и ...
Ходене в сервиза "Какво става?", "Ми ,нямаме части.", "Кога ще имате?", "Ми, не знаем", от там едни псувни от моя страна и "Я, ми събирайте машината" и така си я ползвах над година без ядове.После я носих при Ники по друг повод и ми смениха и тия неща за по-малко пари от исканите от кироф и за няколко дни.
Колега го отказаха с цифрите,които му искаха за ремонт на няколко боша( за три машини му искаха , колкото за две нови), и той сега си ползва машините на друга марка, която аз му препоръчах и е супер доволен.
Chefo77 - майстор
На мен не ми се е налагало лично да се възползвам от гаранционния им сервиз (нито от извънгаранционния), но много хора се оплакват. Освен почти задължителното спазване на почти пълния законов срок за гаранционно сервизиране (30 дни), много често се оплакват от липса на съвсем елементарни или основни части. Един пич се оплакваше от липса на ... ротор за пендула, друг - от същото за ъглошлайф!
Няма да сравнявам как се отремонтира гаранционна машина в един друг сервиз, свързан с потребител на форума. :wink:
Avas_co - майстор
Chefo77 написа:
На мен не ми се е налагало лично да се възползвам от гаранционния им сервиз (нито от извънгаранционния), но много хора се оплакват. Освен почти задължителното спазване на почти пълния законов срок за гаранционно сервизиране (30 дни), много често се оплакват от липса на съвсем елементарни или основни части. Един пич се оплакваше от липса на ... ротор за пендула, друг - от същото за ъглошлайф!
Няма да сравнявам как се отремонтира гаранционна машина в един друг сервиз, свързан с потребител на форума. :wink:
Законовия срок е ясен и в него не можеш нищо да им кажеш, но важния момент в случая е,че някои от нас с тия машини си вадят хляба.Аз, по тоя повод имам, от кажи речи всичко по две.
А, потребителя, който визираш е ясен :supz: и аз мога да кажа много добри думи за една марка, която ми е много любима и ми оправят нещата в рамките на три дни(два от тях са в ръцете на куриерите) въпреки, че сега имах едни дребни драми с тях, но да кажем предпразнично беше, та им е простено, а отношението си им беше пак на ниво.
Chefo77 - майстор
За мен е важна не само марката и конкретния продукт, а 2 пъти повече - мястото, от което го купувам. Затова пазарувам само от двама търговци, затова и пускам линкове към сайта на тези по-горе. Понеделник сутринта на куриера, сряда сутринта от куриера - при единия, понеделник сутринта - вторник сутринта при другия. Като се сравни с 30 дни при Киров ... :wink:
ESPACE - майстор
Аз имам доста машини на Бош и два пъти ми се е налагало да ползвам гаранция при Киров. Ами абстрахирайки се от това че съм чакал по 20-тина дни други забележки нямам. Обаче се сещам за един случай не със Бош, а с голям гаранционен ъглошлайф на Скил. Сега какво му е било не помня, обаче още с приемането започнахая, че ще проверят четки, лагери и ако имало проблем ще се наложи да се платят. Казах им че машината няма проблем с лагери,а четките съм ги проверил. И оня отворко взе да ми прави изречения за загубване на гаранцията заради проверката на четките(четките са външно сменяеми). Я викам му извикай управителя и другия търговеца дето ме обикаля всеки месец да повториш пред тях тези лакърдии дето ми ги говориш на мен. Млъкна и се разкара някъде.
joroantonov - специалист
Метабото е много добра машина, имам Pro модела и е перфектен. В сравнение с голямата батерия ( моята е на 5,2Ah) тази на 2 свършва доста по-бързо. Иначе за този размер машинката е доста мощна и не уморява ръката при продължителна работа. За мое щастие досега не съм посещавал на Киров сервиза - не ми се е налагало, не зная аз ли съм уцелил на машини или по принцип са доволно здрави.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: