Ел. инструментите. Консумативи.
stan73 - майстор
Е, Метабо по принцип са си мноого добри (ако и другите ти машини са такива де...) и предполагам в такъв случай се дължи на това.
Avas_co - майстор
Chefo77 написа:
За мен е важна не само марката и конкретния продукт, а 2 пъти повече - мястото, от което го купувам. Затова пазарувам само от двама търговци, затова и пускам линкове към сайта на тези по-горе. Понеделник сутринта на куриера, сряда сутринта от куриера - при единия, понеделник сутринта - вторник сутринта при другия. Като се сравни с 30 дни при Киров ... :wink:
:supz:
Доверения търговец е нещо много важно.
Аз, лично за една от любимите ми марки не се съобразявам много, много от къде ще я купя, че и без това я сервизират само на едно място, е няма никога повече да си купя нищо от един техен представител от Пловдив, че първо веднъж трябваше да му обяснявам, че това,което искам е на промоция и не е на тая цена, която ми иска( е получих си машината на цената, която си трябваше) и веднъж ми направи уникалния ремонт, че после пращах машината на официалния сервиз.
А, че Метабо са добри машини, никой не отрича, ако не беше тая случка с кироф, най-вероятно щях да съм собственик на няколко техни машини.
wanderer - специалист
много е разочароващо това което чета за киров....общо взето не ми се е налагало да ходя по сервизи. също споделям мнението за закупуването на машини от доверен търговец. аз например съм купил доста от машините си от един и същи търговец, който е и сервиз на няколко от известните марки. не на последно място ми е правил и много добри цени. след празниците ще говоря и с него... то пък в края на краищата не купувам кола :-D колкото до конкретното ми питане, ако метабо-то отпадне сигурно ще отида на бош-а който ми е пуснал Chefo77. моля ако някой го вижда като няква промоцийка, но без консумативите ( ако изобщо се предлага без тях) да пусне един линк. може и на лични :partyman:
wanderer - специалист
  • ... и още един въпрос: този модел консумативи само със шестостенни опашки ли залавя?
http://www.profesionalnatehnika-bg.com/ ... ofessional
Chefo77 - майстор
Тя цената без консумативите не е по-различна. Колегата си взе с 2 батерии по 2 амперчаса, в кутия, на 282 лева. Цената беше направена "за мен", иначе беше над 300. Куфарът също е едни пари. На 369 се взема с 2 батерии по 4 амперчаса, но не ти трябва на теб.
На въпроса - да. Струва си, ако не планираш да използваш свредла, иначе е неудобно.
wanderer - специалист
а как стои въпроса с гаранцията на батериите? търговците казват 6 месеца. в един от анонсите на метабо чета: "3-годишна гаранция на батерия с помощта на Ultra-M технологията". за бош не знам как е, май имат някакво премиум обслужване, но не съм много запознат.
mitko64 - майстор
На моето бошче(с 1,3Ah пакет) беше 6 месеца гаранцията на батериите. Купих го от Тръпкови. Вече 4 години се държат отлично(да чукна на дърво). На самия верт не ми харесват две неща. Патронника с оста си има осезаем луфт(още като нов) и даже яко стегнат, понякога при развиване, се охлабва и изпада бита.
egomen66 - майстор
Коя е най-популярната батерия за винтоверт....

Няколко вида от най-добрите батерии използвани за винтоверт. Предимства и недостатъци които ще Ви помогнат при изборът на най-добрата батерия за винтоверт.

NiCd батерии за винтоверти

Предимства

NiCd батерия е добре доказана технология, създадена и добре развита почти до съвършенство. Тези батерии за винтоверти могат да понесат добре доста грубо отношение. Например те могат да бъдат напълно разредени без никакви отрицателни последици за разлика, например, от Li-Ion батерии. NiCd батерии имат по-дълъг живот, тъй като те могат да бъдат заредени повече пъти, отколкото други видове батерии за винтоверти. Те работят добре при температури до -40 ° C, докато техните алтернативи работят само до -20 ° C. Допълнителните предимства на NiCd батерии са, че те са най-евтините батерии на пазара и се зареждат по-бързо, отколкото другите видове батерии.

Недостатъци

Един решаващ негативен фактор при NiCd батерии за винтоверти е, че емисиите на кадмий води до голяма заплаха за околната среда и увреждане на здравето, когато негодни за употреба батерии, не се рециклират по правилен и безопасен начин. Други негативни фактори включват ефект на паметта на NiCd батерии, голямото тегло и ниската енергийна плътност.

Li-Ion батерии за винтоверти

Предимства

Li-Ion е най-новият тип батерии за винтоверти, което показва, че все още има потенциал за развитие при този тип батерии. Li-Ion(литиево-йонни) батерии са леки и с висока енергийна плътност. Не проявяват ефект на паметта и нивото на самостоятелно разреждане е по-малко, отколкото при други видове батерии. Li-Ion батерии за винтоверти не се разглеждат като екологично опасен продъкт.

Недостатъци

Li-Ion батерии за винтоверти са по-скъпи от алтернативните варианти, тъй като те трябва да бъдат оборудвани с електрическа верига за безопасност, за да се предпази от прегряване и тотално разреждане. Други недостатъци включват факта, че този тип батерии за винтоверти трябва да се използват редовно и че те губят своите възможности, дори и ако не се използват.

NiMH батерии за винтоверти

Предимства

Едно от основните предимства на NiMH батерии за винтоверти е, че те притежават по-голяма енергийна плътност, отколкото алтернативните варианти. Например NiMH има с около 50% по-дълъг експлоатационен период в сравнение с NiCd батерия. NiMH батерия е подобрила своето ниво на производителност от въвеждането си на пазара в края на 80-те години на миналия век. По-ниско тегло в комбинация с по-голям капацитет и по-дълъг експлоатационен период са причините поради, които NiMH батерии за винтоверти изместват NiCd алтернативи. NiMH батерия не се счита екологично опасена.

Недостатъци

Един от недостатъците на NiMH е, че е необходимо повече време да се зарежда от алтернативите й. Това отчасти зависи от факта, че те са по-чувствителни към прегряване, което означава, че не е възможно да се зареждат със същата скорост както NiCd батерии за винтоверти. По-дълго време за зареждане зависи също и от факта, че NiMH батерии имат по-голяма енергийна плътност от NiCd батерии. NiMH батерии се саморазреждат до по-голяма степен, отколкото алтернативите и.

Успех при вашия избор. :partyman:
Chefo77 - майстор
wanderer написа:
а как стои въпроса с гаранцията на батериите? търговците казват 6 месеца. в един от анонсите на метабо чета: "3-годишна гаранция на батерия с помощта на Ultra-M технологията". за бош не знам как е, май имат някакво премиум обслужване, но не съм много запознат.
На моя верт (Бош 10.8 с 2 х 4 Ач батерии) имам 3 години гаранция и на верта, и на батериите. На другите (2 Ач) мисля е 2 години.
wanderer - специалист
вече съм собственик на метабо. като цена успях да се включа в предварително планираната. ако недай боже има някакви проблеми човека от който купувам ще се занимава с това. ще прескоча нервите с киров. иначе нямам впечатления, но ако качествата на машината са пропорционални на симпатичността и сигурно ще е добра :-D . моля кажете две приказки за първия заряд на батериите. да ги чакам да окапят, и тогава да ги заредя или преди това? на 2/3 заряд са в момента. досега не съм обслужвал машина с Li Ion батерии.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: