Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Oт щил пилите съм много доволен. Не знам защо се е получило така, предполагам знаеш, че се пази от допир с намаслени ръце. Виж за Орегон имам много забележки, за нула време почва да пързаля.
Последна промяна от mitko64 на ср ное 19, 2014 6:12 pm, променено общо 1 път.
ferrari4456 - специалист
Според мен си бил с много променен ъгъл и са пилили докато не се оправи, но нито са дигали да изстине ,нито нищо.
Давах си няколко пъти веригите на резачките, но си се убедих, че по хубаво от пиличката няма.Не е проблема само в цената, просто с машина се отнема много и е доста по-грубо.
Kumay - майстор
themechanic написа:
Ама кой още не го е разбрал това че на машинно заточване се преебава веригата???
Не, приятелю! Като е преебана с пиличката машината сваля, докато я оправи! А това, че има и калпави машини и калпави "оператори" на машини е друга бира! :wink:
koveslav - майстор
Kumay написа:
themechanic написа:
Ама кой още не го е разбрал това че на машинно заточване се преебава веригата???
Не, приятелю! Като е преебана с пиличката машината сваля, докато я оправи! А това, че има и калпави машини и калпави "оператори" на машини е друга бира! :wink:
+1! Ако занесеш за заточване верига точена дълго време с пила,за да се заточат всички зъби еднакво,трябва да настроят машината по най-късия зъб.И естествено всички ще станат с дължината на най-късия,като тези от които е отнето най-много,ще прегреят най-много.(последното може да бъде избегнато с много преходи с малки подавания,но времето на оператора и заточващите дискове са пари)
Bojidar_Donev - специалист
kuger написа:
И пари ти взеха, нали? Направо са и е...ли м....та. Майстори!
Майната й на веригата ... след като се уверя че не става за нищо ще я хвърля и ще си купя нова 15,16 лева я гледах в магазина на Щил целта ми е да не се прецаквате и вие :)
themechanic - специалист
Е като се заточва внимателно от къде ще дойде тая голяма разлика в дължината на зъбите, трябва примерно единия зъб да го тръкнеш 8 пъти а следващия два да речем, то все едно да работиш в тъмница и да не виждаш какво правиш. Освен това да не говорим че може всеки зъб да се замерва ако е видимо по дълъг от останалите, то не се иска голяма еднаквост във всички зъби. А на всичкото отгоре мисля че самата дейност носи и удоволствие от добре свършена работа, демек гъдел!!!
koveslav - майстор
По принцип се изисква перфектна еднаквост за перфектни резултати.То и циркуляра се точи на шмиргел и пак реже,ама като го минеш на машина...С прилична домашна машинка,сам да си пипнеш веригите е най-добре.
fore - майстор
В тоя ред на мисли за домашната машина. Примерно с Лидълката или каквато и да е-как става най добре номера така че да не посинеят зъбите ?

На слух -като я носех моята верига при майстора-чува се как я тръква веднъж, два пъти на звено за секунда.

Тук таме има малко синьо. Но пък реже след това. Ограничителите не ги е коригирал. Уж на 2 точения щял да ги коригира. Ама едва ли.
Сега се сещам, че и при самото рязане режещите зъби може да се износят различно поради различни фактори- камъчета, пръст, пирони, разнородна дървесина, начин на рязане на оператора и тнт. Та после с машината ще се наложи да се точат различни зъби.

Та търсиме най късият зъб и по него правиме и другите, но другите пинизи какви са ? Ясно е че нетрябва да се държи продължително диска към зъбът- тоест като майстора - тръква веднъж, после повтаря точно заради това посиняване.
koveslav - майстор
Най-правилният,но приложим само вкъщи метод е да заточваме с машина на повече преходи,с по-малко подаване.Така-докато всички зъби се заточат и не останат незаточени такива.В този случай се започва от най-дългите зъби.Изисква доста време и внимание.Накрая с шаблона и плоската пиличка се пипват и ограничителите.
пишман_майстор - майстор
Аз съм доволен от машинката за точене от Уйдл :-D има един- два кусура ( пласмасата ми идва в малко повече ) ама за люб. точене си е абс. добре . Зъбите стават еднакви и с внимателно подаване не посиняват , за разлика от дет' съм ги носил преди . Захвърлих пилЪтЪ , пускам им по един "вятър" и стават перфе :-D а преди като ги носих на "профисионалист" да ги точи , след четвъртото наточване , си купувах нова . Не се шегуват хората , отнемат по един и повече милиметра без свян, на точене :x И сини съм ги получавал с едни мустаци по тях ...абе ...

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: