Ел. инструментите. Консумативи.
Avas_co - майстор
Chefo77 написа:
Аз зная много добре кои са марките и откъде са ти отказали гаранцията, дори съм го написал преди има-няма месец. Зная и защо са отказали, както и какъв щеше да е резултата в другите сервизи, на други марки. Същото щях да те питам, дори и да си беше купил Хилти и да си недоволен от техния сервиз. Въпросът е защо не си довел нещата докрай. Ами не, не ти прави чест да плюеш, след като не си направил поне една стъпка, за да промениш нещата. Без значение дали 80 лева ще те съборят или не. Имаш право да плюеш, но не ти прави чест. Не ти прави чест и да криеш какво са отстранили като проблеми, преди да я върнат и да ти откажат останалата част ... Защо не отиде в друг сервиз, за да видиш дали там няма историята да се повтори? Защо не коментираш и това, че твоите хора дори не са усетили за другия проблем ...?
Не защитавам нито Ники (няма за какво), нито фирмата, за която работеше! Дреме ми за Томика, още повече сега.
Но ти не храниш Крес, нали? Макар че и от тях не си особено доволен от гаранцията, пак ги боготвориш.
Гаранция се дава, че уреда няма да дефектира. Не че няма да успееш да го смажеш от работа.
Ми,не че нещо, но смешния винтвоерт от крес съм го смазал от работа.
Машини на крес ползвам от години и това ми е първия фал с тях.
А, с никак не евтината машина макита ми е първи опит и...
Avas_co - майстор
Чефо, виждал съм как една мангуста гори чисто ново т-55 на хилти и ми се ревеше.
Машините, за които говоря съм си ги взимал аз ...
Тая макита си я взех след като от напъване с трисчотката, не бях в състояние да извърша и едно бързо ръкоблустване, та ...
Няма ядове с машината, много ме радва, но да ми разправят, че съм я убил от работа, пък аз си знам, на какво е способна и на какво, аз съм я подложил... :? и да ми се циганят за 80 лева :lol:
Chefo77 - майстор
Авас_ко, аз не те обвинявам за това, че си или не си я смлял от работа. Това е твоя начин да си ползваш инструмента. Обвинявам те, ако може да се нарече така, защо щом си недоволен, не си си потърсил правата по-нататък. Знаеш много добре, че всеки ремонт се одобрява или не от централата на Бош/Макита/ДеВалт ... Ако не бъде одобрен дадения ремонт от централата, ще трябва да го плати сервиза. Е, от какъв зор сервиза ще плаща заради това, че централата не дава пари или някой е довел машината до състояние, което не позволява ремонт?
А като си много доволен от машинката, защо плюеш по цялата марка? :wink:
Avas_co - майстор
Чефо, тука го обърнахме на чат, ама ...
Нямам нужда да се оправдавам пред когото и да било, но... работата ми е доста разнообразна като характер и няма как да натоваря една машина на нещо близо до 50 процента даже.
Както и да е .
Не съм се борил, защото времето ми струва повече от тия 80 лева, а и съм си имал вземане даване с български представителства на световни марки и ... хайде по-добре да не почвам.
В крайна сметка, аз не съм плюл Макита , плюя представителите и , ти мисля също не беше доволен от един техен винтоверт, както и много други, в крайна сметка не малка част от цената на една машина е гаранцията и...600-700 лева към 80 е :lol:
Не съм си позволил да плюя Николай или Томика(даже и след случая пак им пращах клиенти).
Никога не съм плюл Метабо, а само тъпия сервиз на кирофф.
Хм, Крес, за тях имам почти сантиментални чувства, но и те вече не са фирмата, която произвеждаше само в Германия и Швейцария.
Тия дни мисля да им пратя една машина, да си я видят гаранционно, че нещо си смени звука и...(така правя с всичките ми машини, били те гаранционни или не), та ще споделя и там как са нещата.
Chefo77 - майстор
Аз винтоверт на Макита не съм плюл, плю го Еди :)
На Макита съм имал само един верт (6270D) и за него лоша дума няма да чуеш. От мен пък хич :cool:
ZEDYCUS - майстор
Наско, кой е модела на Макитата, че ми е интересно кое струва 80 лв за ремонт. Имам доста модели винтоверти на марката и досега съм сменял само два спусъка и едни четки. Спусъка и на двата беше 50 лв. Повечето са без гаранция в Бг и сам си ги ремонтирам. Сега е тръгнал предния лагер на ротора на гайковерта, а не може да се смени. Трябва нов ротор на 54 лв е. Но е свършил дооста работа.
Първия винтоверт на марката, който хванах беше 6270. Добра машинка се оказа.
Avas_co - майстор
Не е винтоверт машината.
Става дума редукторната кутия на един гайковерт, с който си връткам на 95 % сегментни анкери фи 12.
Машинката е много добра( лека и удобна), сигурно като ми потрябва гайковерт пак ще взема Макита, че май само те останаха да предлагат такива машини с кабел, а все още съм с доста предразсъдъци към перфоратор или гайковерт на батерии.
ZEDYCUS - майстор
Хванеш ли акумулаторен гайковерт няма да помислиш за с кабел. Модела е BTW 251 на 3 години от Англия, спусък четки и тръгналия лагер на ротора, за три години интезивна работа с анкери 12 и болтове 12 и 10мм. Завити са хиляди. За акумулаторен перфоратор си прав, за него и аз имам съмнения. Спусъка пострада заради удър на машинката, не е от износване смяната. Частите са сравнително евтини, спрямо цената на винтовертите.
Avas_co - майстор
То след като ще разпъвам удължители за перфоратора май е все тая, че гайковерта е с батерия в моя случай.
Аз, съмнения към машините нямам, пипал съм един комплект на Хилти ( перфоратор и гайковерт), уникални машинки, играл съм си също и с един акумулаторен гайковерт на Крес, също много добър.Супер удобство си е да не ти се мотат кабели из краката.
Съмненията са ми към батериите, като сгънат и в повечето случай цената на комплект е колкото на нова машина, то и на тва има решение, ама се почват едни игри с поялници, и разни зарядни от рода Аймакс, ай сиктир де, няма да им ставам роб на тия машини.
Като стана дума, че си сменял четки на твоята машина, аз на моята още не съм, та още по се радвам на тая реплика, че много било работено с тая машина.
Знаеш с какво се занимавам, и не че нещо, но аз повечето време съм с клещи и отверки в ръка, а не малко от детайлите си ги стягам на ръка, защото трябва да се центроват супер прецизно и ... с гайковерта нещо, та там си карам с трисчотката и бързите ключове.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: