• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
razli4en73 - специалист
stan73 написа:
Звукът му не ми хареса толкова, колкото очаквах (даже Ротер Премиум 900 звучи малко по-добре, да не говорим за старичкият ми малък Бъджет, който спокойно може да мери "диска" със син Бош). Този има някакво тракане при спиране. Ще видим и моят като го донесат как е...
А бе виж,това не е музикален инструмент все пак,по важни са други неща от колкото звукът
stancho123 - специалист
Аз имам едно малко скилче и наистина в сравнение с този от лидл, са доста по тихички.При развъртането и при спирането не ми харесва звука, ама ще се види.
stan73 - майстор
Е да, иначе откъм екстри и цена/гаранция няма равен...
nanobanano - специалист
Не ми хареса,че копчето е от зад и трябва да се държи с две ръце.Малко по-малък трябваше да е.Май ще пропусна сега.
stan73 - майстор
За мощността си изобщо не е голям (все пак е 1200 вата). Племенникът ми има например зелен Бош. Голям и грозен токмак е, иначе пък засега работи...
пишман_майстор - майстор
Това за шлайфчето ,че е по-шумно спрямо доказана марка е вярно , скъпите машини още като им завъртиш напред-назад диска усещаш как "луфта" е минимален и зъбите гладко се движат .Няма как, ще се преглътне сега някоя и др "забележка" :-D мен по- ми тежеше дето реглажа на оборотите не е с константна ел...но пак стигаме до цената , за 60 кинта ( аз моя за 25 герм.пари го зех :-D ) толкоз батка :-D
stan73 - майстор
nanobanano написа:
ESPACE,ти се оказа голям търговец.Ако имам нещо да продавам ще се свържа с теб :) А акумулаторен перфоратор пускали ли са някога в LIDL?
Акумулаторен перфоратор брандиран като Бъджет гледах скоро в практикер за около 100 лева. Беше със сила на удара 1 J. По памет беше с литиевойонен акумулатор. Вероятно е добър. Понякога сред Бъджет инструментите има страхотни попадения.
(Всъщност наскоро бях писал за моят разкошен малък ъглошлаиф Бъджет, купен отдавна от Метро (преди развода им с Практикер), та да уточня - той първо е син на цвят, второ - бях останал с представата, че като е доста под 100 лева (около 50 мисля, че беше (беше мнооого отдавна)) е китайски, но вчера се загледах в него и пише, че е правен в МПГ ГМБХ, Дюселдорф, Германия. Ако това е вярно, обяснява много неща...)

П.П. Потърсих бъджетският акумулаторен перфоратор. Ето линк:
http://praktiker-online.bg/product/9565 ... udget.html

П.П.2 Реших да разгледам съпоставими машини. Ето двойно по-скъпият, но за сметка на това със сила на удара само половин джаул Бош:
http://praktiker-online.bg/product/8386 ... -uneo.html

(и двата са на промо цена в момента)
stan73 - майстор
Това определено е ценно да се знае ! (но и аз после, като се зачетох по-внимателно разбрах, че колегата пита за извънгаранционен период.

Мен обаче ме гложди и един друг въпрос. Понеже се бях отчаял, че няма да се продават в нашата държава лидълските ъглошлаифи с регулиране на оборотите, мои приятели (също варненци, но вече установени в Германия) ми купиха такъв от там. Вероятно утре ще ми го донесът (идват си за Коледа). Според мен гаранцията трябва да важи и тук, но не съм сигурен. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус ?
juvesan - специалист
Колеги, за гаранцията нещата са ясни..с разправии, с коректност.... дотук добре. Питах , защото знаете, че това са инструменти... например започва да дава фира някакво ключе с регулатор на оборотите например... давам го за пример, защото се случи наскоро с един шлайф ... НО... няма логика, да го закарам в София, ако съм от Шабла например, защото разправията е по голяма от самата услуга, а като няма мрежа от сервизи... и не знам, но ако е Извън гаранция какво следва: влача го парксайда до магазина и викам да го оправят? Вижда ми се странно и не вярвам, че веригата ще се занимава с мене.. :rolleyes: Другият момент е и със сервиза... може за неща ИЗВЪН гаранция да има разценки работа-части, все едно си в Германия ( за справки посетете кой да е сервиз на офизиален вносител на автомобили :проба: ) и нещата се опорочават ( както винаги у нас) :butthead: А че има гадове в сервизите - знаете че има ( един в гаранция искаше да ми смени електронен блок на печката за 240 лева без монтажа, защото на единия ъгъл видял следа от хлебарка, което значело , че повредата е причинена от инсект и това, заедно с природните бедствия НЕ подлежало на гаранционен сервиз, а и посещението по този повод поиска да му платя...само дето не позна де) Та..опарен и живял достатъчно в нашата мила Татковина се опитвам да си напиша домашното За 6 , и затова изпадам в излишни подробности , както може би се струва на някои :partyman:
п.с Досега разглеждах малките циркуляри (110) в магазина .. а бе много ми изглежда ментелива тая ламаринена плоча бееее :? А дисковете за по голям циркуляр ... пък такъв съвсем не се вижда да е имало някога. :rolleyes:
Chefo77 - майстор
juvesan написа:
ако ще се се ползва продължително - задължително с дебели кожени ръкавици,
offtopik: Едва ли ще живее толкова дълго, че да може да се отрази на здравословното състояние на някого - все пак е доста хилава "хоби" машинка.. :lol:
Всъщност, интересно е..макар че ако се гледа текущата му цена, не са направили никакво намаление за случая ( брошурата) - ако гледаме немския lidl де...
Точно от такива "хилави" машинки идват най-неприятните вибрации, защото на никой не му пука за тях и не влага средства за проектиране на системи за намаляването им. Вибрационната болест може да те порази и на 40.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: