• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
solo5 - майстор
Тани написа:
надали има стандартен патронник , който да задържи без да превърти на 100 и повече нютона.
100 нютона е голяма сила
Аз с моя винтоверт съм с 27 нютона :-D
Тани - модератор
Всъщност тази сила не е постоянна , а енергията на удара, която е кратковременна. Едно болтче М1 издържа на 3-4 удара без да има поражения , особено ако са на ниски обототи . А ако задържиш на максимални обороти да поудря 1 -2 секунди след като се е завил болт М6 му къса главата. В същото време не изпитваш никакво усилие в ръката , както при стандартен винтоверт. Също така е по-малко вероятно да развалиш гнездото за накрайника на винта , стига да ти издържи накрайника де :-D Тези на Five stars за по левче за болтове , а не за винтове ги чупи за по-малко от секунда след като започне да удря!
PIP - майстор
rolls написа:
Тани написа:
....А си представям какво ще е това!
http://www.proshop.bg/rw/items/makitaBT ... 40rfe.html
А представяш ли си как ще къса винтове (в буквалния смисъл)? :)
Няма късане. Имам и BHP451RFE, но за винтове горния винтовърт е уникален. Веднъж опита ли се подобна машинка няма връщане назад.
solo5 - майстор
Максимален въртящ момент, Nm: 145

:megaeek:
Тани - модератор
PIP написа:
rolls написа:
Тани написа:
....А си представям какво ще е това!
http://www.proshop.bg/rw/items/makitaBT ... 40rfe.html
А представяш ли си как ще къса винтове (в буквалния смисъл)? :)
Няма късане. Имам и BHP451RFE, но за винтове горния винтовърт е уникален. Веднъж опита ли се подобна машинка няма връщане назад.
Охоо къса си ги без проблеми,ако това ти е целта. В същото време спусъка му е много пецизен и може да завъртиш ако желаеш и по-малко от четвърт оборот. Спирачката му също е уникална. Двигателя се управлява от микропроцесор и запазва въртящия момент дори на ниски обороти. Въобще като цяло си е не само мощен, но и прецизен инстумент. Но всъщност за винтове завивани в меки материали не е най-подходящия инструмент. По-скоро е за болтове и самонорезни винтове. Също така за завиване на винтове в ламарина.
solo5 - майстор
Сигурно и гайки ще върти добре :roll:
PIP - майстор
Аз ги ползвам основно за дърво и веднъж свикнеш ли няма проблеми с късане и пренавиване. За направата на конструкцията на покрива ползвах само винтове (140-180-200/6мм) и болтове, където големия комбиниран едно, че беше осезаемо по-маломощен второ, ако не внимаваш разваля главата на винта. ‘Малкия’ с по-голямата мощност и натрисане е в пъти по-добър.
Проблеми с късане на винтове съм имал единствено при работа с тиково дърво, но проблема беше във винтовете, понеже ползвах обикновени винтове за дърво (в UK с винтовете за декин нямаше проблеми).

:-D
Тани - модератор
Точно за такива винтове имам предвид , че не е подходящ. Не че не ги завива, но става много бавно защото ги завива само на удар. Ако имаш стандартен винтоверт , който може да завива такива винтове засечи за колко време завива единия и другия и ще видиш разликата.

А за гайките е ясно :lol: дали ще въртиш болт или гайка.....
PIP - майстор
Да, при по-големи винтове удара (аз му казвам съединител) се ‘активира’ веднага и става по-бавно (точно натрисането предпазва от разбиване главата на винта – големия комбиниран, ако не внимавам или бита е захабен превърта и оставаш по средата. Аз винаги разпробивам с комбинирания и завинтвам с малкия, за да не ги мъча и да не спука, а и работа върви по-бързо така. Въпрос на навик :)
Red_line - специалист
здравейте колеги. Никога не съм имал акумулаторен винтоверт а ми е адски нужен и най сетне му дойде времето. Знам какво ви е мнението за акумулаторнете машини че трябва да са поне 14.4
Ще го ползвам често но предимно да завиване на видий в дървесина .
затова се спрях на този бош а и цената ме устройва .
Според вас ще ми свъши ли работа и от гледна точка на батерия как е ?
и каква машина бихте ми препоръчали като заместител в същият ценови клас.
-Така колегите вече ме отказаха от зеленият бош.След още търсене и събиране на инфо впечатление ми направиха един 14.4 B&D 120лв Изображение
и една нова за мен марка GRAPHITE 12v 101 лв.

ако има някой с преки впечатления то машините нека помага :)
Последна промяна от Red_line на пет авг 06, 2010 7:58 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: