Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Вярно е и за мустаците - мърлява работа. И аз съм получавал такава заточка-мустаката :mrgreen:

Добре, а какво точно иска да каже точене с повече преходи ?
пишман_майстор - майстор
fore написа:

Предполагам се "прекарва" самата верига поне два пъти през машинката с минимално подаване . Тези които са по-високи , те се "закачат" от диска на точиларката , по-ниските не, но на следващия път - и те . Така не се постига ефекта син зъб и не се допуска прегряването им при точене . Накрая всички стават еднакви и без дефекти.
koveslav - майстор
пишман_майстор написа:
fore написа:

Предполагам се "прекарва" самата верига поне два пъти през машинката с минимално подаване . Тези които са по-високи , те се "закачат" от диска на точиларката , по-ниските не, но на следващия път - и те . Така не се постига ефекта син зъб и не се допуска прегряването им при точене . Накрая всички стават еднакви и без дефекти.
+1 ! Ако е много зле се "прекарва" понякога и повече пъти.Важно е след всеки преход на леви,със същото подаване се правят и десните и така всеки път.Прави се,за да има на финала веригата еднакво високи леви и десни зъби,да не дърпа на една страна при рязане и да реже гладко и равномерно.Естествено,ако има лошо ударени само 2-3 зъба и ще се скъсяват прекалено много,те пък се точат отделно,с отделно подаване,за да не се скъсява живота на цялата верига само заради тях.
themechanic - специалист
Някои си мислят че това е фасулска работа:(
Jack52 - специалист
пишман_майстор написа:
Аз съм доволен от машинката за точене от Уйдл :-D има един- два кусура ( пласмасата ми идва в малко повече ) ама за люб. точене си е абс. добре . Зъбите стават еднакви и с внимателно подаване не посиняват , за разлика от дет' съм ги носил преди . ...
Kakва е тази машинка?!
stan73 - майстор
Гризли Гартенгерете, брандирана вероятно като Флорабест.
Jack52 - специалист
Тя била на ток, аз реших че е ръчен комплект за заточване...
А на нашия пазар колко струва това чудо?!
stan73 - майстор
Не е лоша, но чак пък чудо...
По памет бяха някъде максимум 60 лева в Лидл.
Иначе има подобни на Айнхел в Метро или Бриколаж.
koveslav - майстор
Най-голямото чудо е винаги да ти е под ръка "точиларката" и никога да не се чудиш как да си довършиш работата.Най-често белите стават на финала,когато машината е вече сериозно загряла,веригата вече не ще да реже,а ние караме на принципа "малко остана,няма страшно".А освен тормоза на машината и икономиите откъм вериги и шини са много големи.
Последна промяна от koveslav на вт ное 25, 2014 9:42 pm, променено общо 1 път.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: