Ел. инструментите. Консумативи.
crez - майстор
Jack52 написа:
Гледам вериги за Урал - два модела. Каква е разликата? :idea:
Прикачен файл:
ur2.JPG
Прикачен файл:
url2.JPG
Първата ПЦП-15 руска верига с прави зъби подредени са в ред,ляв режещ десен режеш, чистач и т.н.важно е за заточването. С тези вериги само се разкройва, не са подходящи за сеч.
Втората ПЦУ10-26 руска много яка реже тел и гвоздеи,верига с "Г"-образни зъби, подходяща за сеч.Ляв режещ, чистач десен режещ.Двата веда вериги имат отделна комплектовка водещо колело+звездочка.
kuger - майстор
Като гледам първата, ми тя няма празно по нея, на всяко звено и режещ зъб.
lov - майстор
На някой ако му трябват като тази от горния вид мога да му подаря някоя. Разчиствах едно мазе и намерих една кутия а ми беше жал да ги изхвърля.
stan73 - майстор
Да попитам: имам верижен трион ProViel PVKS 38/40B с двутактов мотор 38 кубика (официален лицензен клонинг от Айнхел на стар модел на МакКълъч (ако не се лъжа беше нещo от рода на модел 836), по поръчка за Метро Германия).
Тази снимка намерих в нета - моята машина е същата на вид, но е в тъмночервен цвят:
Изображение
Намерих и снимка на моята в нета:
Изображение
Имам го около 9 или 10 години, но го ползвам малко (режа дърва за родителите си - досега съм рязал около 1 до 2 кубика годишно, разпръснати в около по 3 рязания за година). Сега разчистваме едно място и за 3 дни нарязох около 2 или 3 кубика. Пределно ми е ясно, че машинката е любителска и не я мъча, но забелязах, че се "затъпква" доста с дървени стружки около водещото зъбно колело и съединителя (там, където веригата влиза под кожуха на машината) и то само след нарязването на около кубик (не, че според мен пречи много на работата на машината, но за всеки случай ги махам, а и се притеснявам да не спре мазането на веригата (иначе слава богу си има доволно засега)). Та развивам двете гайки държащи шината и двата болта, държащи голяма част от кожуха и я чистя от дървените стружки, омазани в масло. Аз друга подобна машина не съм имал досега и се чудех някой с повече опит да каже това нормално ли е ? Иначе винаги за веригата и слагам ново масло лукойско, наливно от склад - М10 (никога не съм си позволявал да слагам отработило). А за двигателното, след като свърши стоте грама масло подарък и слагам само червеното щилско (досега около 250 милилитра са отишли и от него, но слагам повечко - около по 40 милилитра на литър) - надявам се е добро решение също, или ?
zz_stefanov - майстор
И аз ползвам моята много малко.
За да не ми се пълни със стърготини режа от долу, за да ги хвърля напред. Знам, че ще ми се възрази че трябва равномерно да се хаби дъската и т.н. , но иначе ми се пълнят не само машината, но и джобовете със стърготини :)
bigdragon - майстор
@stan73
Това със стружките под капака на веригата да не те притеснява, всички машини там събират опилки. Почистването на машината го правиш след като свършиш работа и преди да я прибереш.
dragozow - майстор
Да, пише го и по инструкциите. Почистваш, източваш и заточваш веригата ако има нужда. Така като ти потрябва сипваш гориво и работиш.
koveslav - майстор
Това е професионално изкривяване на някой колега... :D :D

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: