• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
juvesan - специалист
Chefo77 написа:
juvesan написа:
ако ще се се ползва продължително - задължително с дебели кожени ръкавици,
offtopik: Едва ли ще живее толкова дълго, че да може да се отрази на здравословното състояние на някого - все пак е доста хилава "хоби" машинка.. :lol:
Всъщност, интересно е..макар че ако се гледа текущата му цена, не са направили никакво намаление за случая ( брошурата) - ако гледаме немския lidl де...
Точно от такива "хилави" машинки идват най-неприятните вибрации, защото на никой не му пука за тях и не влага средства за проектиране на системи за намаляването им. Вибрационната болест може да те порази и на 40.
Явно този въпрос ще го изясним, щом се връщаме пак на него :) Аз не съм против мерките за защита - напротив - само предпазливия и подозрителния може да доживее да разказва истории, които почват: Навремето , когато бях млад... :partyman: В горното изказване вложих следният смисъл: Тъй като според написаната мощност на уреда имах съмнения, че е слаб, освен това имайки наум, че това е машинка "от дъжд на вятър" , не е за изкарване на пари , а за кеф, предположих, че преди да нанесе вреда на някого тя ще загине геройски... Доколкото съм запознат, повечето болести от хроничен тип се получават от дълго и безгрижно подритване на здравната книжка ( и добре , че е така, защото като знам в зората на монтажите на климатици колко дупки съм пробил с какви машини... ако беше лесно досега вече нямаше да мога да ям супа с лъжица :vom: ) Добре е, когато има патили и препатили , които да те посъветват, но...човек често си плаща за самонадеяноста , както и аз де... който ме е виждал лице в лице веднага ще разбере за какво говоря... :rock:
олеле, ама че оффтопик сътворих, но да се надяваме че въпроса е приключен :partyman:
razli4en73 - специалист
stan73 написа:
Това определено е ценно да се знае ! (но и аз после, като се зачетох по-внимателно разбрах, че колегата пита за извънгаранционен период.

Мен обаче ме гложди и един друг въпрос. Понеже се бях отчаял, че няма да се продават в нашата държава лидълските ъглошлаифи с регулиране на оборотите, мои приятели (също варненци, но вече установени в Германия) ми купиха такъв от там. Вероятно утре ще ми го донесът (идват си за Коледа). Според мен гаранцията трябва да важи и тук, но не съм сигурен. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус ?
Обади се в Бушона и ги питай.Според мен са много коректни.
mitko64 - майстор
razli4en73 написа:
stan73 написа:
Това определено е ценно да се знае ! (но и аз после, като се зачетох по-внимателно разбрах, че колегата пита за извънгаранционен период.

Мен обаче ме гложди и един друг въпрос. Понеже се бях отчаял, че няма да се продават в нашата държава лидълските ъглошлаифи с регулиране на оборотите, мои приятели (също варненци, но вече установени в Германия) ми купиха такъв от там. Вероятно утре ще ми го донесът (идват си за Коледа). Според мен гаранцията трябва да важи и тук, но не съм сигурен. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус ?
Обади се в Бушона и ги питай.Според мен са много коректни.
Според мен тези не са в час, честно. Ако не си наясно с нещо, казвай- не съм сигурен, а не гарантирам- справка мултикътъра им.
juvesan - специалист
stan73 написа:
Райдър и професионален инструмент ?! То и морското свинче, нито е морско нито е свинче (също както и жената инженер)...
Няма райдър който да е професионален.. :lol: просто имат ПРО серия , която става за леки любителски задачи... "вибриращият" ъглошлайф е повод за вибрационна болеЗ :-D но не спира лесно ... :rock: Имам служебно метабо, с по малка мощност от райдър-про- то ... хехе кой мислите че е фаворита ? :axe:
п.с впрочем в лидл имаше един шлайф тази седмица.... а бе тоя хем изглежда топуз, хем със смешно малки за размера си дискове работи..... :?:
mitko64 - майстор
Да за ъглошлайфа така стоят нещата, но не са изключение. Аз поне не знам еднорък китаец с мощност 1200- 1400W. Затова си купих Спарки. Иначе го гледах Парксайда на живо- добра сглобка, който го купи има поне време от седмица за размисъл да го върне. Интересно ми е ако отида в Киров примерно след седмица и кажа, не ми хареса дайте си ми парите, къде ще ме заврат.
stan73 - майстор
Всъщност срока за връщане тип "погрешна покупка" в ЛИДЛ преди беше 1 Месец. Да не би да са го намалили на 1 седмица ?
ferrari4456 - специалист
Имаш право на 1месец след покупката да я върнеш без да даваш обяснения и всички са така.В киров няма да те заврат никъде, ако машината не е ползвана.
monster18 - специалист
Много ме е яд че не си купих от ъглошлайфа на парксайд ако се сещате ейго моя ментак се счупи сега нямам ъглошлайф пффф
stancho123 - специалист
В София Люлин има поне 3-4 флекса. :wink:
stan73 - майстор
Когато има нещо особено ценно - трябва да се ходи при отварянето на магазина (за съжаление) в 7, за да си сигурен, че ще се добереш... Имай предвид, че явно и в Германия нещата им се пазарят яко. Ъглошлаифа ми (от магазин на Лидл в градче в Бавария) е бил последният и то с разпечатана кутия на вторият или третият ден след пускането им там.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: