Ел. инструментите. Консумативи.
joroantonov - специалист
За мен избора е между 1вата и 3та машина - Боша е на 18 волта и по-евтин, Метабото е по-леко, по-мощно и с по-големи батерии, недостатък е липсата на официален сервиз, но щом го продават значи гаранцията им важи.
veronikapopova - помощник
Благодаря за бързия отговор.
Според вас си заслужава повечето пари Метабото,да разбирам.
А малкия Бош напълно ли се изключва
EDI - майстор
METABO е с тегав сервиз.БОШ-овете са лайт серията, но ще вършат работа.Аз бих взел 18 волтовия, но и 14,4 е добра машина.Аз имам стария модел от лайт серията- GSR 18 2 Li, вече 5,6 години си работи без проблем, пакетите не са мръднали още.Какъв по-точно дърводелец е половинката ти, че може да му е по-полезна друга машина.Ако е мебелист, 10.8 волтовите модели ще са му по- удобни.
sreky - специалист
+1 Подръжката им е от много коментирания сервиз на Киров.Ако имаш възможност прегледай английските Амазон и Ибей там цените са много по атрактивни и доставката ще е 15ина лева.
Chefo77 - майстор
Пред 18-ката от базовата серия винаги бих предпочел 10.8 от нормалната. Въртящият момент е почти същия (30 нм срещу смешните за 18 волта 34), но машинките на 10.8 са много по-леки и по-удобни.
Аз незнам коя е базовата серия,мислех че синия Бош е професионален...
nikolson - майстор
Пред Метабо бих предпочел http://tashev-galving.com/promo/10514/% ... 1.%2C+63Nm
Има и други варианти, напр. http://www.eurotools.bg/%D0%B0%D0%BA%D1 ... 0%B0%D1%80
Зависи от естеството на работа. Може да не е необходим голям въртящ момент, а да трябва продължителна работа. Както казва Чефо, 10.8 волтов с 4 Ач батерии.
joroantonov - специалист
Боша да, ама Деуолта къде го набута тука не знам висока цена, полвин кило по-тежък и с батерии по 1.3 Аh.
Chefo77 - майстор
Ако е Бош в комплект с 4 ач батерия (защото 2х4 ач в комплект се сглобява рядко), много внимателно да се гледа какво е зарядното! Версията с 2 + 4 ач батерии върви с малкото зарядно, което е пълен ташак - зарежда малката батерия за 80 минути, голямата сами преценете ...
Между другото, в момента има импакт на 12 волта от новата серия (предполагам е базова) с две скорости, на 209 лева цена в сайта на Тръпкови. Добавя му се патронник за хекс и нещата се получават. Импактът е уникална машина и определено съпругът на дамата би го оценил!
А това пък ме кефи много като комплект, цената му е уникална!
Импакт е серията с по-прибраната дръжка,така ли?!
А тя по-добра ли е
И 12v не е ли слабо напрежение

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: