Ел. инструментите. Консумативи.
egomen66 написа:
Копирано е от интернет- ( Здравейте
аз се занимавам с ремонт на резачки и всякакви такива машинки
да започнем със следното такова нещо като регулиране на въздух "намя"
има три винтчета за регулиране , на едното има обозначение "L" това е съкратено от LOW което според скромните ми познания по английски означава "ниско" това означава че с това болтче се регулират ниските обороти
следващото болтче е с обозначение "Н" съкратено от HIGH т.е. високо от него се реголират високите обороти
а третото болтче е на дроселовата клапа и реголира колко да е отворена клапата с което също се реголират НИСКИТЕ обороти
реголирането става по следния начин и двете болтчета "L" и "H" се затягат до край и след това се отвиват оборот и половина а болчето на клапата се гледа кога започва да завърта клапата и се навива около половин оборот след това палите машината и давате газ до край и започвате да затягате болтчето "Н" докато достогне максимални обороти (на слух се преценява) след това се пуска газта сега идва ред на ниските обороти газ не се подава а само се върти болтчето "L" при затягане се вдигат оборотите при отягане се понижават ако ви харесва как са оборотите подавате рязко газ ако глъхне трябва да се отвие малко болтчето "L" (оборотите ще падат) и така докато започне да се форсира без да глъхне а ниските обороти вече се дорегулират с болчето на дроселовата клапа
надявам се са съм бил полезен ;)
Благодаря много , утре ще направя написаното от Вас и ще пиша :)
profesionalist_wood - майстор
Недей! Няма после да ти признаят гаранцията! Веднага в серзиз
ZEDYCUS - майстор
:-D
nikilom
Здравейте , преди два дни се сдобих с моторна резачка урал - 2.

Профи в кой сервиз да я кара, за да не падне гаранцията. :lol:
profesionalist_wood - майстор
В бързината не я видях че е Урал. :-D :lol: Скапан е телефона ми
koveslav - майстор
На руски карбуратор винтоне H L T......ще падне търсене...
iivanov - майстор
koveslav написа:
На руски карбуратор винтоне H L T......ще падне търсене...
Особено , ако я е сделал (дялкал) пиян руснак , скаран с английския. :-D

пп Crez е спец по тая техника.
Вчера , изпробвах написаното за настройка на карбуратора , но се оказа че не е от него .
След като реших да видя дали има искра , се оказа че такава липсва или се появява много много рядко.
Днес извадих електронното запалване , външно му няма нищо.
Търсих из интернет и открих , че всъщност може да се ремонтират
http://sawwood.ru/sites/default/files/1 ... ремонт.jpg
Като намеря тиристор КУ202 , 5 диода КД105 и съпротивление 1.2 килоома и ги запоя , ще пиша какъв е бил резултата.

P.S. Ако има други идеи или предложения , ще се радвам да ги споделите.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Колега nikilom,електронното или роботи или не,не се занимавай с глупости,провери кабел,свещ или лула,ако лулата е с метална обвивка понякога обвивката разсейва искрата, махни я и сложи друга лула.Мисля че от моите Дружби и Урали остана едно ново електронно,ако го намеря ще ти го подаря.
Колега алцек , ако намериш ще съм ти много благодарен. :partyman:
Иначе лулата е пластмасова бордова на цвят , пробвах две свещи работещи от газка , кабела видимо изглежда доста добре за времето си , иначе няма наранявания по него , ще пробвам с друг кабел и ще пиша .
Днес сглобих , за да видя дали не се е оправило от само себе си , но уви дори и рядката поява на искра която имаше , вече я няма :cry:
Иначе днес търсих въпросните тиристор и диоди , където и да питах казаха , че вече нямат такива и да търся подобни които ги заменят.
imegogo - специалист
днес ми трябваше резачката но не успях да я запаля пробвах с две свещи и двете хвърлят искра резервоара е пълен,но няма гориво преди като натиснех газта в карбуратора се виждаше как се стича гориво,а сега няма абсолютно сух
п.п миналата година майстор и смени иглата и мембраните на карбуратора тогава нарязах около кубик всичко беше ок а сега не пали

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: