• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Мултитоол дет го рекламират последно време :-) кеф ти на ЛИДЛ кеф ти на БОШ кеф ти на други фирми :-).
torbalan - Дървен философ
И с ъглошлайф става, но с обикновен диск за метел или неметал... Дига повече пушек, изгаря, мирише... Ама е относително безопасно...

Особено ако не му даваш зор, а кротичко, може и съвсем прилично да се получи...
ESPACE - майстор
griffin написа:
Мултитоол дет го рекламират последно време :-) кеф ти на ЛИДЛ кеф ти на БОШ кеф ти на други фирми :-).
Изображение

Този инструмент ли имаш предвид. Ще ми е забавно да видя как ще отрежеш 10 линейни метра 2,5см. дебел сух буков паркет с тази смешка.

torbalan написа:
И с ъглошлайф става, но с обикновен диск за метел или неметал... Дига повече пушек, изгаря, мирише... Ама е относително безопасно...

Особено ако не му даваш зор, а кротичко, може и съвсем прилично да се получи...
За жалост не става. Това нещо зор се реше с ъглошлайфа с диск с видиеви пластини, а ако опиташ с обикновен диск си вземи отпуска, приготви маска и кошница дискове. По голяма кошница, че заминават бързо. Който не вярва да пробва.
dpp - специалист
Истината е, че е опасно но всички го ползваме. Това е положението! Затова много внимавайте и толкоз. Винаги гледам да няма никой пред мене, стоя отзаде и държа машината в задно положние за да имам опора да я задържа колко мога да не излети напред! Няма друго което да замести добрия флекс с видия или циркуляр за съжаление! :?
colyo - специалист
ESPACE написа:
Аз да попитам ако ви се наложи да отрежете от буков паркет залепен със смола ивица 3-4см от стената по протежението и, с какъв инструмент ще го направите от всички, които сте изредили?
Аз бих го изрязал с обикновен ръчен циркуляр. Моя (BLACK & DECKER 601) реже на 34 мм от края на основата. Имам и мултикътър и трябва да ти кажа, че 40 годишна 4см букова талпа си я резна без проблем. Вярно, че реже по-бавно от циркуляра, но пък е с пъти по-безопасно от флекса. Гледал съм приставки към малък флекс, които се слагат на шийката за предпазителя и става мини ръчен циркуляр. Не е сложно да се направи такова нещо и да се работи безопасно....примерно нещо такова
Прикачен файл:
Прикаченият файл malk-rchien-tsirkuliar-einhell-bt-cs-860l-44-450-w~8203724.jpg вече не е достъпен
Вижте и на какво попаднах, докато ровех по въпроса http://www.bgaudioclub.org/showthread.php?5972
Прикачен файл:
malk-rchien-tsirkuliar-einhell-bt-cs-860l-44-450-w~8203724.jpg
malk-rchien-tsirkuliar-einhell-bt-cs-860l-44-450-w~8203724.jpg (15.63 KиБ) Видяна 4932 пъти
ESPACE - майстор
Вижте, аз познавам двама пострадали от това нещо. И при двамата белята се е случила след доста работа, подценяване на ситуацията и държане на машината с ЕДНА ръка. И това при положение че са рязали дъски и летви, където спокойно са можели да ползват прободен трион. Има ситуации когато си е необходимо, но ако се държи с две ръце, стои се зад машината и се работи малък флекс с дискове до 125 с повишено внимание стават нещата.
mitko64 - майстор
ESPACE написа:
Аз да попитам ако ви се наложи да отрежете от буков паркет залепен със смола ивица 3-4см от стената по протежението и, с какъв инструмент ще го направите от всички, които сте изредили?
Два пъти ми се е налагало и ползвам стар метален диск за рязане на керамика, от тези с диамантената посипка. Пуши много, но е сравнително безопасно. Имам и един метален диск от универсална фреза( мисля за шпонкови канали) с много ситни зъби, който навремето ползвах за дърво на несгодни места. Сега действам с мултифлайфката ако няма контакт с бетон или тухла. В Лидл са предлагали подобно на горните циркулярче с три диска(PTS 450 A1), единият с диамантена посипка, но цената май е височка и ще мина без него.
gogo7777 - майстор
При такива срезове обикновенно в ръцете се държи детайла , а машината е застопорена. Или с герунг. :-D
ferrari4456 - специалист
Съседа преди години си отряза рамото и овисна ,после операции пари и неприятни спомени ,много болка и какви ли не неща!
Повечето говорехте на един в други теми ,че китайските резачки за дърва били по-опасни от марковите ,а вижте се вие!
За какво става дума ,като се резнете и оставите децата си сираци ,тогава ще ви видя! :sad:
Не е за да ви обида! :wink:
Това което правите е крайно опасно!
Помислете само ,на какви мъже се правите? :?
Както повечето ,няма да отслабна ще си седя 110кг ще си ям сланина и почват на 50години да правят инфаркти и какви ли не неща.Ама като стане неща такова ти взимаш от парите на децата ти където ходят на училище и такива неща за да те кърпят да не се разпаднеш!
Избора е на кучето ,където или става или умира на улицата и на никой не му пука и не дава пет пари за него!
Аз не бих рязал така!
Пред очите си видях как съседа се наряза!
А режеше някакви летвички!
Купувате си един мултикътър или както се произнася от лидъла или някой друг и почвате бавно бавно и така!
пишман_майстор - майстор
Преди около 10-ина години ,мой роднина ми разказа случай с диск-циркулярен монтиран на голям флекс .При работата не знам какво е станало ,но диска "изчезнал" от машината :shock: въобще не видели накъде .Седнали на обяд да хапнат под една лоза , по някое време се позагледали в лозата , била нещо "омърлушена" , в един момент установяват,че е отрязана от въпросния диск ,въпреки,че са били на повече от 10 метра от нея , била е дебела колкото човешка ръка..коментарите оставям на вас :!: Имали са адски късмет,че не са пострадали .
Аз съм си позволявал да слагам малък диск(циркулярен) на шлайф , но вече категорично -не !! Всеки път се сещам за това , какво е могло ( и може) да се случи !
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: