Колега Драгозов,знам че работиш в много добра фирма да попитам тоя маннол дали ще вреди машината слагам 30 гр. преди слагах 25 и още нещо май имате вериги на руло щил пико супер 3/8 1.3 мм колко струва едно звено ако можеш да ми кажеш
Ел. инструментите. Консумативи.
andro6157
- специалист
3847 мнения в "Тема за резачките и моторните триони"
dragozow
- майстор
30 мл са много, сипвай 25. Имаме такива руло на Stihl, 40 стотинки е един прешлен/звено. Една верига в зависимост от дължината струва 18 - 23 лв. За това масло не знам. Маслата на Stihl и Husqvarna се правят от Statoil в Норвегия, разликата е в цвета и в това че всяка фирма си мисли че продава някаква секретна технология, истината е че маслата си имат спецификации и одобрения.
vlax
- майстор
Здравейте,имам Хускварна 236 закупена преди около 3 год.Машината работи много добре,много съм доволен.
Режа дърва на вилата и в къщи.От извесно време почна да ми прави проблеми.При първоначално пускане не иска да се изфорсира,припуква от време на време ,а на празен ход-ниски обороти е добре.Какво съм забелязал и правил до сега.
Почиствал съм въздушния филтър/изпиране с обезмаслител/
В началото, когато ми правеше проблем я палех за 5 минути на празен ход да загрее и я гасях за 15 мин. След това паля и няма никакви проблеми докато си свърша работа.
Сега и това не помага.Сега забелязах, че когато работи на празен ход като издърпам смукача и го върна веднага при запален двигател за момент мога да изфорсирам двигателя ,но само са момент.Мисля да сменя бензиновия филтър,въпреки,че за мене е сравнително чист,машината не е работила чак толкова ,грубо около 10 л бензин да съм изгорил от купуването.
Знам,че схемата за проверка е 1.въздушен филтър 2.бензинов филтър 3.карбуратор4.двигател и ел запалване.
Ако след смяна на бензиновия филтър не се оправи какво да правя?
Режа дърва на вилата и в къщи.От извесно време почна да ми прави проблеми.При първоначално пускане не иска да се изфорсира,припуква от време на време ,а на празен ход-ниски обороти е добре.Какво съм забелязал и правил до сега.
Почиствал съм въздушния филтър/изпиране с обезмаслител/
В началото, когато ми правеше проблем я палех за 5 минути на празен ход да загрее и я гасях за 15 мин. След това паля и няма никакви проблеми докато си свърша работа.
Сега и това не помага.Сега забелязах, че когато работи на празен ход като издърпам смукача и го върна веднага при запален двигател за момент мога да изфорсирам двигателя ,но само са момент.Мисля да сменя бензиновия филтър,въпреки,че за мене е сравнително чист,машината не е работила чак толкова ,грубо около 10 л бензин да съм изгорил от купуването.
Знам,че схемата за проверка е 1.въздушен филтър 2.бензинов филтър 3.карбуратор4.двигател и ел запалване.
Ако след смяна на бензиновия филтър не се оправи какво да правя?
Георги Иванов(алцек)
- специалист
Според мен е недостиг на гориво,първо смени бензиновия филтър,и после ако не се оправи може да е мембрана на карбуратор.По ел. не може да е щом си държи бавните обороти,но с това пропукване си мисля за вода в горивото.Не е лошо да източиш контейнера за гориво и ако имаш възможност да го продухаш със въздух.Гумената мембрана играе ролята на подкачваща помпа и ако е дефектирала от "качествения " бензин трябва да се смени.
keymaker
- специалист
Ами написал си го сам, карбуратор!
Свали почисти хубаво външно и разглобявай умно. Ако се съмняваш да не объркаш нещо снимай.
След разглобяването почисти ако е необходимо и задължително продухай със сгъстен въздух.
Обърни внимание кой жигльор от къде сваляш (на някои карбуратори са с различна дължина) За по лесно центроване първо завий жигльорите до упор и запомни (запиши) кой ,колко оборота прави.
Огледай внимателно мембранките ,особено внимание обърни на тази ,която е по нарязана (изрязани са едни перца които играят капанчета) след толкова употреба се вижда добре кое къде е лежало и къде не.
в карбуратора има една цедка огледай я дали не се е задръстила (обикновено се затлачва с много финни стърготини или клееобразна гадост получаваща се от кофти бензин и маслото).Цедката се вади с игла ,ама да не я набучиш през средата ,лекичко в крайчето и тя се измъква почти сама.
За всеки случай пробвай и с друга свещ,тя си е консуматив. Случвало се е заради дефектна свещ да разглобявам по няколко пъти карбуратор(това беше докато бях по неопитен ,ама вече само по звука на машинката се ориентирам накъде отиват нещата) .
Свали почисти хубаво външно и разглобявай умно. Ако се съмняваш да не объркаш нещо снимай.
След разглобяването почисти ако е необходимо и задължително продухай със сгъстен въздух.
Обърни внимание кой жигльор от къде сваляш (на някои карбуратори са с различна дължина) За по лесно центроване първо завий жигльорите до упор и запомни (запиши) кой ,колко оборота прави.
Огледай внимателно мембранките ,особено внимание обърни на тази ,която е по нарязана (изрязани са едни перца които играят капанчета) след толкова употреба се вижда добре кое къде е лежало и къде не.
в карбуратора има една цедка огледай я дали не се е задръстила (обикновено се затлачва с много финни стърготини или клееобразна гадост получаваща се от кофти бензин и маслото).Цедката се вади с игла ,ама да не я набучиш през средата ,лекичко в крайчето и тя се измъква почти сама.
За всеки случай пробвай и с друга свещ,тя си е консуматив. Случвало се е заради дефектна свещ да разглобявам по няколко пъти карбуратор(това беше докато бях по неопитен ,ама вече само по звука на машинката се ориентирам накъде отиват нещата) .
vlax
- майстор
алцек написа: Гумената мембрана играе ролята на подкачваща помпа и ако е дефектирала от "качествения " бензин трябва да се смени.Тя малко трудно подкачва.Когато промивах резервоара за бензин изпадна един пластмасов щуцер с парче 3 мм дълго скъсан шлаух.

Това много ме озадачи.
Някой има ли чертеж на карбуратора на този модел?
Не знам кой модел карбуратор е ,предполагам,че са няколко модела при различни модели триони.
Колегата keymaker ме изпревари и ме подсети- пропуснах да пиша,че след въздушния филтър смених свеща ,но проблема остана.
Георги Иванов(алцек)
- специалист
А филтъра за бензин там ли е ? Дай повечко подробности.
vlax
- майстор
алцек написа:А филтъра за бензин там ли е ? Дай повечко подробности.Е там е разбира се,как без филтър,тя ще задръсти карбуратора бързо, ако е без филтър.
Той проблема е от около година,не е от сега,но аз режа да речем по 1 куб през 3-4 месеца,основно почистване на местото на вилата,гътане на стари дървета и разфасоване,рязане на стари греди от постройки, които развалям.Преди месец си поръчах дърва за огрев"меше" 3 кубика и ги нарязах по горния начин с почивка от 15 мин без проблем,спиране само за зареждане.
Сега миналата седмица трябваше последно за годината да нарежа няколко стари греди да разчиста мястото, и не ще и не ще да се изфорсира и останаха ненарязани.
Георги Иванов(алцек)
- специалист
Я кажи кога извади оня щуцер със парчето шлаух,скоро ли отдавна ли,машината нова ли я взе или е имала и друг собственик.Може да се е скъзал филтъра вътре в резервоара и да са поставили нов,стария да се е разложил и да е задръстил новия,пиши че нямам от шарения боб.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература