След Partner 351 и 371,без означения XP и разни други и аналогичните им Macculotch,с изцяло жълти основи и странични капаци,други читави ниски класове от тези марки не съм виждал. Но и цени на старите сериозни производства под 380-400лв също не съм виждал и чувал.Разликата се усеща още като запалиш и изфорсираш машината...
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav
- майстор
3847 мнения в "Тема за резачките и моторните триони"
andro6157
- специалист
Нямам как машина за 200 лв да е качествено като за 1200 лв,тези машини не са правени за сериозно натоварване 10 куб. Да режеш на година и са проектирани за 10 год.вярно и аз го натоварвам режа много но ако се развали вината е в мене тази машина не е направено за това.Вярно двигателя е алуминий и чугун,не е легирана.И за това трябва да се пази.
пишман_майстор
- майстор
За мен това са глупости. Важното е да е качествено и да е за високооборотни и с възд.охлаждане мотори ( и да не е червен Щил, сори, че го казвам, ама съм патил аз, както и мои приятели, и клиенти ). Отделно и да се приготвя сместа непосредствено преди работа, т.е. приготвяй си по малко "готов" бензин и пак ако трябва, но не и да си приготвиш 5 кила и да се ползва цяла година! След работа не оставяй гориво в резервоарчето .
koveslav
- майстор
andro6157 написа:Здравейте,преди малко един човек ми каза че,започнеш ли с едно масло на резачката само с това трябвало да се кара,попитах друг и той ми каза същото според вас това Мит или Истина?Опитай технически да обосновеш такова мнение.. Това не е животно,а машина.Стига да покриваш изискванията на мотора,не се притеснявай-той няма нито обоняние,нито вкусови рецептори.Няма да ти се разсърди

fore
- майстор
Относно оставянето на гориво в резервоара мисля че отдавна стана ясно че това води до отлагане на катранени депа и запушване на карба. И вода да оставиш в съд -с времето се отлага луга по стените на съда. А това че бензинът реагира с времето с маслото и става на "ацетон" е вторият проблем който скапва мембраните и бензинопроводите на машината и карба. То на 323Р косата свежо смесеното гориво ми скапваше оригиналният смукателен бензинопровод-само той беше каучук. После пак го смених със същият, но бензинът продължи да бъде с трици от разпада. Видях на същата машина задръстен карб от това. Накрая в магазина на Свница -майстора ми хвърли един силиконов и проблема приключи. Нашият бензин е достатъчно агресивен, че да го оставяме и смесен с 2тактово да се разлага в машината.
Черен Щил съм ползвал и аз- прави "човече" на свещта, нагар който я укъсява. Та за маслото е важно да се смесва добре с бензина и да бъде свежо смесено. Според майсторите можело старо смесеното гориво да се вадело от резервоара и да се опреснявало с нова порция масло преди работа. А го избягвам и този компромис- за промивки и това е.
Това с ползването на еднакво масло е пълна простотия !
Аз лично не харесвам и ЛС- лоу смоука на Хуск. Но имам и от него- пробутано ми. За напред ще си ползвам НР-минералното да ми е мирна главата и това е.
Черен Щил съм ползвал и аз- прави "човече" на свещта, нагар който я укъсява. Та за маслото е важно да се смесва добре с бензина и да бъде свежо смесено. Според майсторите можело старо смесеното гориво да се вадело от резервоара и да се опреснявало с нова порция масло преди работа. А го избягвам и този компромис- за промивки и това е.
Това с ползването на еднакво масло е пълна простотия !
Аз лично не харесвам и ЛС- лоу смоука на Хуск. Но имам и от него- пробутано ми. За напред ще си ползвам НР-минералното да ми е мирна главата и това е.
kula65
- специалист
Здравейте,
Може ли да посочете няколко марки масло, което да се използва вместо червеното на Щил. От мненията стана ясно, че не е стока. Имам щилки резачка и косачка на които слагам само от него. От лятото резачката започна да прави проблени с запалването, а след като запали при подаване на газ глъхнеше и гаснеше. В сервиза майстора си игра цяла сутрин да я регулира /включително постави нов карбуратор/ не можа да я настрои и отсече че е държана с гориво дълго време. Винаги когато работя с машините ги чакам да да изгаснеят от само се беси или източвам горивото, паля и чакам да изгаснеят. Зареждам само прясна смес, никога не преседяла повече от ден. Може ли проблема на резачката да е в маслото?
Може ли да посочете няколко марки масло, което да се използва вместо червеното на Щил. От мненията стана ясно, че не е стока. Имам щилки резачка и косачка на които слагам само от него. От лятото резачката започна да прави проблени с запалването, а след като запали при подаване на газ глъхнеше и гаснеше. В сервиза майстора си игра цяла сутрин да я регулира /включително постави нов карбуратор/ не можа да я настрои и отсече че е държана с гориво дълго време. Винаги когато работя с машините ги чакам да да изгаснеят от само се беси или източвам горивото, паля и чакам да изгаснеят. Зареждам само прясна смес, никога не преседяла повече от ден. Може ли проблема на резачката да е в маслото?
Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература