Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Маслата имат срок на годност, ако не на бутилката, ще е на кашона. Един варел масло в повечето магазини се изразходва за 2-3 месеца, ако магазина е оборотен може и за месец.

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
fore - майстор
:) Това е датата на производството. А срокът на годност го пише обикновено в упътването и обикновено е 5 години.

Самоче на моята опаковка датите са се изтрили, а на етикета не пише да има регламентиран срок на годност от 5 години. Майстора ми е казал че не се разваля маслото.

Ей Драгозов ей................Едно е търговец, друго е майстор, а трето е потребителят дето го яде накрая.
vrangelov - специалист
Не бива да се изхвърля масло. Преди бях купил 1л. от минералното масло на Щил, защото майстора каза, че било много хубаво и нямало смисъл да давам повече пари за полусинтетика. Почти веднага след това, след малко четене, започнах да си купувам от полусинтетичното масло и онова залежа. Не че не съм сипвал от него на китайската резачка, но рядко. Обикновено като направя бензиновата смес я използвам за всички машини, за да може да свърши максимално бързо.
Сега за онова залежалото масло. Беше дошъл това лято един човек да ми нареже дървата, защото тогава нямах много време за това. Той твърдеше, че масло не се разваля, въпреки, че е отворено. Този човек получи подарък остатъка от маслото.
Може би, ако не му го бях дал, щях да го използвам за веригата на китайската резачка, но не бих го хвърлил.

@keymaker, защо не чисто? Как се се смесва?

Поздрави
keymaker - специалист
Смесването е 50/50 , пише го у едно книжле джобен формат ,пълно със всички въпроси и отговорите им относно режещите гарнитури на Орегон.В същтото книжле са описани и всички вериги които произвеждат, както и ъгли на заточване .
пишман_майстор - майстор
keymaker написа:
Смесването е 50/50 , пише го у едно книжле джобен формат ,пълно със всички въпроси и отговорите им относно режещите гарнитури на Орегон.В същтото книжле са описани и всички вериги които произвеждат, както и ъгли на заточване .
С какво го смесваш ? Така написано ....
Аз ще споделя при мен как е. Сега говорим за мазането на веригата де. Когато е горещо ( лято,жега ) съм карал и само на диф.масло. Веригата се маже идеално. Олуфтяването във звената в процеса на работа-минимално. При по-студено вече го смесвам в пропорция някъде 1:1 с М10Д прим. Вече в студено време - с по-тънки масла.
keymaker - специалист
Ами отговорил си на въпроса си ,естествено ,че се смесва с друго масло за веригата аз бих го смесил с М10 ,ако режа иглолистни добавям и до 30% олио, защо така няма да кажа ,щото най вероятно много от вас ще се сетят. :-D
keymaker - специалист
Бравос! Позна fore .
iivanov - майстор
fore написа:
......
Проблема , Форка , е , че слагаш своите пет стотинки , за щяло и нещяло . Освен това , държиш да си последна инстанция . Приеми , че има хора , които са напред от теб с материала .Аз не съм такъв , но и не се бъркам навсякъде .

Това , с олиото мисля , че не е подходящо , за инцидентно ползващи резачки . Олиото гранясва и може да има проблеми с помпата . Чувал съм за такива проблеми , при ползването на биоразградимото вегеойл , на хускварна .
dragozow - майстор
Гранясва и още как.
koveslav - майстор
Ползвайте си М10 масло или 15W40 по съвременните спецификации,най-евтиното което намерите на пазара.Лятото си маже съвсем прилично и в най-големите жеги.Зимата,ако толкова се притеснявате от сгъстяването му,започнете с тънки дръвчета,докато позагрее машината.Двигателя бързо затопля и резервоарите и после няма никакви проблеми,маслото вътре се отпуска.Няма да ви се износят нито шините нито веригите,споко.Пробвано е с години.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: