Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
bat_danio написа:
За дограмаджииство (Алуминий не ПВЦ) приятел ползва GSB 18V-li bosch @4Аh + GDR ще те излъжа колко нютонметра дали 130 или 160...също с 4Ач.. незнам за какво точно ползва имапакта....
Импактът завива зверски, без да се напряга. Използва се за АМО винтове (директен монтаж), както и за обикновена връзка винт-дюбел - и в двата случая върши много по-добра работа от верта. Разликата във въртящия момент е долу-горе 4 пъти между винтоверт и импакт на еднакъв волтаж.

Тези от Спарки съвсем са се осрали в цените! Аналогът на Sparky BUR 2 18 Li HD (740 лева) от Bosch е на цена 615 лева. Безчетковият пък в момента е на 532 лева!!! Не знам дали има трезво разсъждаващ човек, който да предпочете Спарки пред Бош при тези условия ...
miliad - майстор
За мен лично импакта не е удобен за монтаж на дограма. Не можеш да усетиш кога пренатягаш винтовете, понякога се разбива и леглото на АМО винта при рехав бетон.
За монтаж-обикновен винтоверт над 14 волт с две батерии та било и 1,5 ам/стига да не правиш окачени фасади/, като спомагателен и в цеха може 10,8 волта.
Конкретен модел не мога да посоча в момента.
Bobi161 - напреднал
Чефо, не ми се спори, доколкото не познавам в детайли продукцията и ценовата политика на Бош, но точния еквивалент на Спаркито - 75Н.м. при тях започва от 1109лв., което не ми е близко дори до 740лв. От по-евтините модели всичките са им около 50-60Н.м. и с по-малки батерии, или се бъркам....!? :?

ПП: Гледах в Ташев, а сега погледнах и в Тръпкови - ами да - не си прав! Единият е до 60Н.м., а другия - до 50, като и двата са без удар. И цената на Спарки е 666лв. :wink:
С което не казвам, че приличат на Лидълските на Чолев, но все пак са със занижени параметри спрямо Спарки-то - а то си отговаря определено на характеристиките - пробвал съм го доста на натоварване - даже успях да си посиня брадата в момент на разсеяност с него :roll:
Chefo77 - майстор
Аз говоря за GSB - ударния верт. Не за GSR. Да, НМ са му по-малко от тези на твоя, но честно казано - не намирам смисъл в тези гигантски стойности, след като много по-малкия импакт на която и да е марка прави повече :) А и верта е по-малко рисков (справка - брадата ти :) :) :))
Тук говорим за надеждност на машината, имидж на марката и поддръжка. Във всички тези нещица, Спарки губи от която и да е от доста по-популярните марки, до които се доближава като цена. Иначе на теория и Райдър сигурно имат по-евтин и с по-добри параметри вариант :) :)
Щом ти върши работа - супер!!!
EDI - майстор
Намери си някой работен кон на БОШ.Да речем GSR 12-2 с три пакета 1,5 А го даваха по промоции за около 250-280 лева.На книга нютоните му не са много - 27, ама много сила има в него.Вярно, стар модел, не е с литиеви пакети, но е звяр.Може да си го пробваш в магазина.
Другото което имам и работи прекрасно е DCD 730 на ДЕВАЛТ, погледни и него.
Virtex - майстор
Chefo77 написа:
Използва се за АМО винтове (директен монтаж)
+
miliad написа:
леглото на АМО винта
За момент си помислих, че форума трие "С"-то на САМО, докато разбера, че това е определен тип винтове :-D :-D :-D

По повод това, което каза EDI - желателно е само Li-Ion уреди да се вземат, няма смисъл от NiCd/MH за работа, за хоби да не говорим :)
EDI - майстор
Абе, има си още хлебец и в кадмиевите пакети, зависи какво си вземаш и за колко пари.Моя 12-2 е вече на 9 години, единия пакет още си работи, другия се спомина миналата година.Въпреки, че имам още два винтоверта, 12-2 си върши идеална работа, като за мен.На МАКИТА-та литиевия пакет 10,8 волта/1,3 А си замина на 1 година, другия още крета, ама не държи.
Вярно, че колегата ще ги тормози яко, та затова му посочих да види ДЕВАЛТ-а, има промоции за добри пари.
И други машини има хубави, сега поне избора е голям.МИЛУЕЙК също имат хубави неща, ама там парите са малко повече.
bat_danio - специалист
Chefo77 написа:
bat_danio написа:
.... незнам за какво точно ползва имапакта....
Импактът завива зверски, без да се напряга. ...
Принципно знам какво може и неможе импакта ,но имах предвид че не съм видял в каква дейност дограмаджията го използва импакта..
Има сега едни на бош GSR12v-15 FC.... Слаби са ама се сменява главата отпред..18 волтовия му брат има и СДС ,но е 2-3 пъти по скъп... Колко е удачен за дограмаджииство друг въпрос по скоро за мебелен цех е...
За батериите твърдо Литиеви и с голям капацитет много от машините им дават макс въртящ момент с например 4 Ач - с 1,5 не е същия защото голямата е с 2 успоредни пакета и отдава по голям ток..тва ако се гони мощност... за комфорт аз лично доскоро ползвах 3 батерии по 1,3...ама защото са леки.. зависи си от натоварването ,а в цех малките ще вървят като рапидите...
toshetozaz - специалист
Вчера бях в Практикер и загледах машинките.Този ми от линка ми направи добро впечатление.Приятно усещане в ръка.Бутоните се натискат леко и мазно,патроника и той така се върти ,гумирано покритие, 45 NM ,абе хареса ми.Не съм имал допир до тази марка.Имате ли впечатления от нея?

http://www.praktiker.bg/bg/Cordless-dri ... S/p/479938
nikolson - майстор
Поинтересувай се от сервиза и цената на батериите.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: