Ел. инструментите. Консумативи.
ky-kyy - майстор
Аз все пак да попитам знаещите:
Предлагат ми една щилка, даже и не запомних модела, но от тия малките, дето с 30 санта шина, но карана с чист бензин и естествено повредена. Та според вас заслужава ли си да я купя на цена 100 лева. При положение, че ще я нося на ремонт на майстор, защото нито имам нужния инструмент, нито нужните познания да я поправя. То няма да е по-различно от Балканче, ама....Абе, не ми се занимава.
Иначи си имам трифазен циркуляр за дърва, имам си и ел.верижен трион, но мисля, че няма лошо да има човек една моторна резачка в дома си :)
dragozow - майстор
Провери колко струва двигателят, да не се окаже че струва колкото нова машина.
fore - майстор
Не си заслужава. Защото първо е много слаба машина макар и Щилка, второ ще дадеш още 150 лева минимум за смяна на бутало/цилиндрова група и накрая ще донастройваш още карба и тнт.

Та ще отиде работата на 250 лева мин.

Ако искаш машина погледни новите Маклуч от по 250-300 лева или 40 кубиковата Хускваран от 450 лева. Модел 135 мисля беше. Според мене в това има повече хляб. Но ти решаваш.

Само едно знам за най малката Щилка доста по слаба е от старата 36 тицата на Шведите. Лично видях това. Макар че шината на 36 е с подобен размер.
ky-kyy - майстор
dragozow написа:
Провери колко струва двигателят, да не се окаже че струва колкото нова машина.
И мен, това ме притеснява...че цената на ремонта, ще е, почти колкото нова.Гледам, че нови са по около 400 лева. То всъщност, когато е рязано с бензин без масло, какви повреди по двигателя, може да има?

А като се замисля, въобще не ми трябва такова нещо, ама пуста му човешка лакомия :-D
fore - майстор
Ами нали ти написах - надрано бутало и цилиндър. Скапан сегмент. Отделно машината ще прегрява и ще прецака и гарнитурите и семерингите.
Ако източиш маслото от мотора на колата, какви ще са повредите като го запалиш така.

Едва ли не ти е ясно това. Подозирам някаква пунта тук. :?
iivanov - майстор
За нов двигател е . Тия , малките , не си струват възстановяването.
ky-kyy - майстор
iivanov написа:
За нов двигател е . Тия , малките , не си струват възстановяването.
Ясно. Все едно да се оженя за манаф :-D
Благодаря, за съветите :)
ПП Евентуално, става да я взема за подарък на тъста :lol: Той как ми пробута щерка си :axe:
andro6157 - специалист
Здравейте,сигурно има теми за тримери и храстпрези,но не можах да намеря.На гугъла като пиша "отново за резачките" намирам тази тема.Искам да питам нещо,планирам да купувам храсторез,земеделски производител съм и чистя пасища,с резачката става,но има тънки тръни и др. дето с резачката става трудно дебели до 10 мм и затова не ми трябва нещо мощно има китайски модели дето започват от 140 лв гледам има Mcculloch тример за 185 лв и още един модел за 280 лв освен кордовата глава дали може да се монтира циркулярен диск.няма да се ползва чак толкова професионално за дебелите ще ползвам резачката.Никъде не можах да намеря да ли става диск.Благодаря Много
stonesour - специалист
andro6157 написа:
Здравейте,сигурно има теми за тримери и храстпрези,но не можах да намеря.На гугъла като пиша "отново за резачките" намирам тази тема.Искам да питам нещо,планирам да купувам храсторез,земеделски производител съм и чистя пасища,с резачката става,но има тънки тръни и др. дето с резачката става трудно дебели до 10 мм и затова не ми трябва нещо мощно има китайски модели дето започват от 140 лв гледам има Mcculloch тример за 185 лв и още един модел за 280 лв освен кордовата глава дали може да се монтира циркулярен диск.няма да се ползва чак толкова професионално за дебелите ще ползвам резачката.Никъде не можах да намеря да ли става диск.Благодаря Много
на mcculloch машините, които са само с кордова глава са trimmac и t26cs, всичко останало, чийто модел започва с B може да се сложи диск. b26ps е 280 лева /най-евтин/, предполагам него си гледал.
http://www.mcculloch.com/int/products/t ... shcutters/

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: