Ел. инструментите. Консумативи.
keymaker - специалист
От личен опит мога да кажа :Ако искаш да работиш дай повече пари и купи нещо по класно ,ако искаш да се правиш ,че работиш .......!
Качествената машина се изплаща с времето,а и тия 3-4дка. не са шега работа. Само от разликата в разхода най-много на 3-тата година машината ще се е изплатила. Има достатъчно ресурс да изкара и 12-15г. , докато за този период ще си строшил най-малко 3-4 бюджетни китайчета,и крайния резултат ще е $ х 2 в това число не включвам нервите и страничните разходи(сервизи, ремонти и т.н.) , които ще ти коства .
iivanov - майстор
Stonesour , нямам намерение да влизам в пререкания :partyman: Фи-то на ножовете и дисковете са стандартни за всички марки - 20 мм и 1 цол . Това , че може да се сложи , не означава , че този режещ инструмент е подходящ , за тази коса . Отбележи , че споменах ,като първо изискване твърдия вал , а не мощноста . Проблемът не е тежкото развъртане , а ударните спирания , като при работа с диск , често се случват заклинвания.
До колегата с въпроса - с тая площ си за много голяма машина . И то хубава. А парите се избиват . На моята , за сезон и половина , три пъти и избих парите и то , докато си почивам.
andro6157 - специалист
Няма да се чисти 70 дка изцяло,тогава и машина за 1500 лв няма да ми помогне,направо ще съм за мулчер.Видях какво е написал Драгозов,затова този модел минавам пас,от тия 70 дка храстореза ще чисти най-много 3 дка,следващата година за нея няма да има работа повече от 5-6 часа.Дебелите ще режа със резачка,храстореза ще се ползва за тия де то са до 1 см.Затова се насочих към нещо евтино.Препоръчайте нещо до 500 лв
dragozow - майстор
B40B Elite на McCulloch, макар че си за по-голяма машина. Тя струва 630 лв с отстъпка ще я вземеш малко по-евтино. От края на Януари ще има нови цени, все още не се знае на къде ще тръгне, но няма да е надолу, защото тази година увеличиха цената в разгара на сезона. Пак ти казвам, за нещо по-живо си с тези 3 декара.
iivanov - майстор
Другият вариант .
Наемаш си пич с голяма машина , той ти оправя мястото , а на следващата година си вземаш бъзикня , да си бъзкаш . Ей на - keymaker бръмчи по запада , пък аз бръмкам по изтока . :-D
andro6157 - специалист
Абе колеги тия храсторези за какво са за чистене на градина 50 кв. не мога да разбера, най много 2-3 дена ще работи храстореза най много 10-15 часа.Ако казвате че няма да стане,няма да купувам не ми трябва машина за 1500 лв за тази работа,по на печалба ще съм да хвана 3 циганина по 20 лв за 2-3 дена.ни бензин,ни поддръжка,диск,2т масло нищо няма да ми трябва.По добре да приключваме със моя въпрос,че темата е за резачките Благодаря
iivanov - майстор
Той , Драгозов , ти каза най-евтиния вариант . Машина за 1500 ни е само в пожеланията . Има и китайци , разбира се , можеш , и там да се пробваш . И пак казвам - за диск си трябва вал . Цял при това , а не на части .
stonesour - специалист
човекът твърди, че не иска да реже и кастри дръвчета:

https://www.youtube.com/watch?v=twD5Fb6KP-w

а издънки дебели до сантиметър. за това всяка машина с нож за трева ще му свърши работа.

https://www.youtube.com/watch?v=aqHS-Ypq_3U

оттам нататък какво ще реже и колко активно той си знае. ако е за каквото твърди и с 200 лева може да мине.
но ако реши да коси всичкото, а не инцидентно, ще дойде на скъпото.
andro6157 - специалист
Много ти благодаря колега stonesour,само ти ме разбра за какво искам да купя храсторез,то за дебели дръвчета/5-6см/ще ползвам резачката,то храстореза ако беше вършил работата на резачката,нямаше да съществуват резачките.Мойта работа и със резачка ще стане,но много е неудобно:трябва да клякаш,трябва да го обръщаш винаги,15-20 броя като режеш трябва да чистиш и тн.Или ще купя мак-а или нещо китайско ще видим.
stonesour - специалист
имам 4 машини mcculloch.
дърворезачка 4-18XT, косачка 46-500C купувани нови преди 4 и канче години. по двигателите съм сменил само мембрана на бригса на косачката.
освен това една стабилизираща пружина на резачката и сега ми предсто смяна на опорните планки на предните колела на косачката, щото ги разбих от тормоз.
освен тях си купих и втора ръка от UK моторна метла GBV 325 и още една малка бензинова косачка 40 см нож със самоход. излизат за без пари, сега се оглеждам за моторен тример за плет.
впечатлението ми е, че всички са много читави машинки и за хоби работа са перфектни.

ако ще ползваш машината както твърдиш, не се занимавай с китайци. друго си е гаранция и качествен контрол от хускварна. сервиза и частите отделно.
ако се изкушиш да я ползваш по-активно, при тия площи, които имаш, това не е никак трудно, мисли за нещо по-сериозно.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: