Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Stonesour , както обясняваш достойнствата на марката , обясни и с каква приставка "коси" на втория клип, каква е цената на главата , както и на консуматива . Обясни , виждал ли си огънат нож от сантиметрови издънки ? Обясни и за това , как влияе огънатия нож на редуктора . Обясни и кой нож не се гъне . Съмнява ме да си ползвал моторна коса , но му обясни на човека .
Аз това го работя .
stonesour - специалист
браво на теб. а аз работя с кинти, давам кредити. не нося самари. искаш един?

ключовата фраза е, че ти парадираш, че това го работиш и си вадиш парите с машината си пред човека, който иска да си чопли из ливадите и му казваш купи си машина за 500-600-700 лева плюс. няма лошо /винаги по-скъпото е по-добро/, ама той не иска.

всеки е тръгнал от някъде и си има глава на раменете. ако се поразчете човек из форума, лесно ще стигне и до китаеца, с който ти си започнал. ама решил си да изкарваш пари после и си си купил по-мощна машина, чудно, само дето не всеки си купува машина, за да изкарва пари с нея. върти ли маккълъка диска/ножа, върти го, реже ли, реже?! ама колкото може, толкова реже. винаги може по-добре.

пък ти си мисли от твоята профи камбанария /извинете/, че останалите ги ядат доматите с колците. и като кажеш, че не става, значи не става. ами става.

а ножовете са КОНСУМАТИВ.
iivanov - майстор
Не ща кредит , благодаря ! Машините от 500 , 600 , 700 лв не са професионални . И работата му не е чоплене , а си е сериозно предизвикателство . Отбележи , че никъде не споменавам марки , а само изисквания . Да , мога да посоча машина с вал , съвсем в любителския клас и побиращ се в лимита , ама утре ще се отвори тема " що ми се прецака новата , скъпа коса? ".

И аз мога , и тате може , ама козата си иска пръч . :-D
andro6157 - специалист
Колеги ей сега влезнах в сайта на Коледжиков и без това Мак цс 330 от там го купих,отворих продукта и са оставили видео материал което е мое реже баща ми топола с диаметър 45 см. гледайте видеото машината се товари от две неща 1.Баща ми е начинаещ.2.Вятъра е свалил тополата и глътнала много вода,понякога направо изсъхваше шината,другия резач е брадчета с китайска резачка.Сега ще се пошегувам с бащата че е станало рекламно лице.http://www.koledjikov.bg/моторен+трион+ ... 201110.htm
iivanov - майстор
Аз пък виждам , че машинката се съсипва. Продължавай със същите диаметри и скоро няма да имаш такава , защото :
1) С продължителната газ " до дупка " износваш интензивно двигателя , заради бедната смес . Има си техника , за боравене с газта.
2) С такива диаметри претоварваш хронично машинката , а това води до прегряване.
3) Съсипва се режещата гарнитура , защото остава суха , както ти направи впечатление . По-големите машини имат винт за реглаж на подаването на масло , но силно се съмнявам , че при теб присъства.
Общо взето това е нежна машинка и трябва да се внимава с нея . А тополата е с една от най- леко режещите се дървесини.
И това го работя . :-D
stonesour - специалист
посочи де, то това е идеята на форума, дай акъл кое според тебе, което се побира в бюджета на човека, ще му свърши най-добра работа.

другото (тая машина не става щото е евтина) са празни приказки в случая. всички знаем, че скъпото обикновено е по-добро. 500 лева и нагоре за машина може да не е профи в пълния смисъл на думата, но излиза извън хоби класа. и не са никак малко пари и не всеки е склонен да ги даде. ти самият не си ги дал първият път.

що речен камък съм ударил из двора с моята хоби косачка за 4 години и нямам проблем, ти тука за някакви издънки от един сантим разтягаш локуми, как било по принцип. извинявай, ама не е сериозно. може и да се случи гаф, ама е малко вероятно. и скъпата машина не е застрахована от дефекти.

*

човекът от видеото наистина има нужда да се поупражнява с резачката, ама няма страшно. няма да се разпадне от една топола. :mrgreen: нищо че е за 200 лева :)
stonesour - специалист
и малко офтопик, одеве, платих това:

Изображение
Изображение
Изображение

52 лв. с доставката. :cool: да видим ще яде ли хасан баница или не :roll:
iivanov - майстор
Не , виж , не говоря за цена , а за възможности . Не може машината да надскочи възможностите си . По-добре мощен китаец ( със сервиз ) , отколкото маркова бъзикня. Иначе моделчето , за което говорех е олео мак спарта 250 т. С вал е и може да работи с диск (мисля даже го дават промо) , но си е бъзикня отвсякъде . А човека наистина има работа .
Със здраве да си ползваш придобивката. :partyman:
andro6157 - специалист
Колега викаш,че тополата е била един най-лесно режещите се дърва и викаш,че всеки ден режа От тази топола,което остана изсъхна сега и наистина се реже много леко,може да си професиомалист,но мисля че не рязал такова,имам един човек в нашия край най-големите дървета той поваля,работи на резервоар със две машина 365 и 395 хп,резач е от 30 год.Питам му кое дърво отказваш да режеш "Топола дето е глътнала вода" друго всичко режа сухо,сурово няма значение работи на резервоар.С човека имаме много добри отношения и е професионалист по рязане.
iivanov - майстор
Не съм професионалист - заработвам допълнително в свободното си време .

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: