Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
500 лева и нагоре за машина може да не е профи в пълния смисъл на думата, но излиза извън хоби класа
По-скоро до към 800 лв са все хоби машини, просто са за клиенти с повече пари. Иначе е мъка този труп с този трион от клипа. Става да си отрежеш тополата, но не е за това. За 234 лв обаче си струва при положение, че ще намериш части за нея години наред. Съвсем отделен въпрос е че частите са доста скъпи.
andro6157 - специалист
Е за тия пари толкова,иначе щях да прекратявам рязането,но бях викнал трактор комшиите за товарене и го рязах колкото и да е трудно.Драгозов знам,че продаваш същия модел аз съм много доволен,тази машина е кастрачка и за рязане на двора 10 куб. дърва.Мисля,че ако се ползва за тези цели ще изкарва 10+ години.И е много икономичен,но аз го ползвам като полу-профи,щото като купувам целта ми беше за рязане ня 10 куб. и кастрене дървата за огрев станаха многп скъпи 1000 лв. и за това като се прецака мак-а ще взема щил мс 261.
koveslav - майстор
При всеки вид рязане ,за мокро дърво е необходим по-широк прорез.Мократа дървесина е по-лека за рязане от сухата,но се провлачва при рязането и остават много неотрязани власинки,които обгръщат режещия инструмент-циркуляр,лента,верига.Това е причината за прекомерното загряване-триенето на режещия инструмент в тези власинки.Освен това се затруднява и изхвърлянето на триците при тази ситуация...Иска се по-голям "чапраз".Тази машинка на клипа с 3/8 хоби верига с детски зъбчета вижда зор,стружките падат под машината,една едра стружка не излиза.При правилен режим на рязане трицата хвърчи метър назад.Тук по-скоро излиза каша.За тази супермокра дървесина трябва друга верига,с друг вид зъб.
andro6157 - специалист
Колега Koveslav прав си,бяхме неподготвени
andro6157 - специалист
Здравейте,трябва ми въздушен филтър за Mcculloch cs 330 магазинът на Хускварна ми е на 50 км. и само за това не ми се ходи.От друга машина да ли ще стане,моето като нещо памучно,не знам от какво е.Ако не мога да намеря филтъра поне знаещите да ми кажат от какъв материал е,да взема поне филтър за рязане(ако има от същия материал)що то вече с много прашинки е сънрал,че не чисти за смяна е.
iivanov - майстор
Измий го с топла вода и някакъв препарат за съдове . Може и с някакъв обезмаслител да го пръснеш , но първо прочети упътването , да не е нещо агресивен .
dragozow - майстор
При нас гледам че го има, 13,50 лв, златен. Иначе пише, че на 8-42 е същият.

Изображение

Това кече спокойно може да го продухаш с компресор. При Мина гледам няма алтернативен. Като гледам не сме му надули ние цената, просто толкова си струва в Husqvarna.
iivanov - майстор
Ама това само кече ли е ? :shock: Наистина е златен . :lol: Ъъъ , филтрите за аспиратори не са ли от подобна материя ?
dragozow - майстор
Да, и торбичките за прахосмукачки.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Които не са на работа да грабват машините и в гората.

Изображение

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: