Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
За хускварна си трябват специфични инструменти за това . Едното е стопер на буталото , а другото е ключ за развиване на съединителя . Съмнявам се да използваш толкова интензивно машинката , че да си струва покупката . В магазина , където ще купиш ринга , ще ти го сменят срещу символична сума . А някои и пари не вземат . Назад , в темата , споделих начин за сваляне на съединител без тези инструменти , като даже малко поспорихме , дали е възможен . Няма да го споделям отново , тъй като самият аз не съм го изпробвал , а и го считам за опасен .

пп Не препоръчвам почукване по съединителя вместо ключ . " Майстор" ми е чупил съединител по този начин .
pansim - майстор
Благодаря!
Резачката се използува много малко и смяна на ринг сигурно ще се наложи пак след 5 години :)
Машината отива на майстор за смяна на ринг.
fore - майстор
ПВЦ стопера за буталото го купих от майстора за 4 лева. Ключа при моята 36 е като за флекс мисля. При другите профили на съединителите е по различен.
Ако се ползва удар, той не е директно по съединителя с чука, ами се слага секач или дървено трупче примерно. Посоката на развиване мисля че беше на дясно. С обратна резба беше. :?

Метода с вкарване на въже в цилиндъра е опасен защото имаше вариант да се заглави между буталото и него и да стане мазало. Трябваше въжето да е от коноп, а не найлон. Абе стопера е евтин.
Хубаво е лагера да се смени и пружините на съединителя също за да не само-овлича при ниски обороти и да превърта веригата.
koveslav - майстор
Според това което сподели,Пансим си е взел сравнително запазена машина.Ринг,смазване и газ до дупка!Аз бих препоръчал майстора да му смени и един горивен филтър,защото при машина от ръка не е известно до колко е спазвана чистотата на съдовете от които е наливано гориво в тази машина.
Така се "зануляват" консумативите и няма изненади за напред,когато машината потрябва.
keymaker - специалист
Fore ,че резбата е гейска е така ама с тоя удар после се купува цял съединител, а на тавана на работилницата ми още си стой една люска ама силна от спукан ,но не счупен напълно съединител ,който реши ,че трябва да се строши точно когато запалих машината за проба добре че не ми отнесе някоя част от мутрата. За тая процедура съм си набавил инструменти като вложките на гедоре и ползвам ударен гайковерт ама не тоя за гумите ,че става страшно с него. :yawinkle:
fore - майстор
В този ред на мисли с моят гайковерт мога ли да пробвам през шестостен да отвия патрона на 18 волтовият ударен верт ? Имай в предвид че е на 25 литра компресор и не е голяма сила.
keymaker - специалист
може аз така се справям особено ,когато са залепени с осигурител за резбови съединения.
Фитилчо - майстор
Ебаси, продадох 362, откраднаха ми 250 и се принудих си купя Варна 321 ЕЛ :)
Като дойде ще я видиме що за стока е
:)
Колеги това е водещо колело
- http://motohuligan.com/%D1%87%D0%B0%D1% ... 1-142-3-25
Това е водещо колело с ринг
- http://motohuligan.com/%D1%87%D0%B0%D1% ... 71-372-570
А това е ринг за водещо колело и се продава и като отделна част
- http://motohuligan.com/%D1%87%D0%B0%D1% ... %B0-3-25-7
пишман_майстор - майстор
iivanov написа:
:? Хускварната си ми беше с ринг поначало . От стари резачи съм чувал за следното обслужване на режещата гарнитура . На две вериги се сменя шина , на две шини - ринг , а с втория ринг , цялото водещо колело .
Навремето га бехме млади резачи практикувахме така: три вериги с една шина и един ринг. Като скапехме веригите купувахме още три вериги и един ринг . След тях -шина нова , нови вериги ( пак три ) и ринг. Т.е. една шина преспокойно издържаше шест вериги . Сигурно и повече щеше да може, ако не ставаше канала прекалено широк .
Точно хватката да се купуват три вериги наведнъж удължаваше доста живота на другите компоненти , просто не се ползва една верига до дупка ( и тя да се разтегли, износи и скапе останалите компоненти без време) ами ги сменяхме за деня , след това точене и на другия ден пак отначало.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: