• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
kuger - майстор
Аман от Вас :) Стойката е в къщи вече /както и ножицата за клони/. Плота е чугун, нагоре всички корпусни елементи са ал. сплав. Стягата е алуминий, има четири белега за градуси /пълен та...ак за градуси/- За сега няма луфтове. Макар, че пише POWERFIX Profi+, не изглежда много профи. За нежна работа ще става.

За ножицата нищо не мога да кажа, не е пробвана.

Макетния нож не е лош, ножчетата са като на STANLEY 99E
silent - майстор
И аз днес завлачих един шлайф със стойка. Шлайфа е ок, но стойката не ме впечатлява особено. След мненията тук очаквах нещо по-стабилно, но дет се вика за толкоз пари толкоз....
brum - майстор
И аз нещо не я долюбих. Реших, че место за нея да давам пари ще си взема един диск за метал за потопяемия циркуляр. Той поне е стабилен :) .
ulieliadi - специалист
На флекса регулират ли се оборотите? Искам да го ползвам за пастиране на автомобил.
resistbody - майстор
ulieliadi написа:
На флекса регулират ли се оборотите? Искам да го ползвам за пастиране на автомобил.
Няма да стане по 2 причини. Като намалиш оборотите пада и мощността, и ще спре като го подадеш да полираш, а и най-ниските пак са високи за полиране. Оборотите може да се ползват от степени 4-6(под това не става освен за някаква ламарина), понякога го стартирам от 1 за да имитирам плавен старт, че ме дразни като подскочи отведнъж.
Полир машините са с друг редуктор... вероятно и мотор, не съм се интересувал.
пишман_майстор - майстор
ulieliadi написа:
Не става за пастиране . Няма константна електроника . И не може да поддържа добри ниски обороти , ще прегориш боята.
П.п. колегата ме изпревари :)
Между другото , поръчаната от мен ножица за клонки пристигна :-D бях си я поръчал по тел-а и ми я доставиха в магазина близо до мен.
anabolicbeast - специалист
Днес отнесох шлайфа и искам да попитам останалите колеги как са с вибрациите на 6-та степен или 13 000 оборота, защото на моя граничат с непоносими без ръкавици и то за 10 секунди работа? :? На останалите степени няма такъв проблем! Бонус турбинката за охлаждане е видимо крива...
stan73 - майстор
Не трябва да вибрира така според мен - върни им го или го смени с друг, докато още ги има.
mitko64 - майстор
Chefo77 написа:
пишман_майстор написа:
Да се изкажа за рендето , не съм си купувал , но не знам значение дали може да има следното: периферна скорост , ако вала е с по-голям диаметър и ножовете са два , може и да е добре с тези 13 хил. оборота :? Вече ако е с малък диаметър и един нож ( има такива мисля на Бош) там тези 13000 ще е зле.
Няма никакво значение колко е голям вала, така или иначе вал с 2 ножа прави 26 000 удара в минута (при 13 000 оборота), без значение колко е голям диаметъра му. Но определено има значение колко ножа има, 13 000 оборота на Спарки не е зле (те са с 3 ножа). Периферната скорост или по-скоро запазването на честотата на ударите имат отношение към мощността - по-слаб мотор ще позволява падане на и без това ниските обороти, което ще намали ударите и скоростта на отнемане.
Аз се разгевезих с Айнхела, трудно вече ще ме впечатли някое ренде :) :)
Tриножовите Спаркита(имат и двуножови) са 17000 об. Даже моето е от първите модели Р 382 и мисля 18000 об. пишеше. При остри ножчета рендосва много гладко, но може фалц само 5мм. Лидълското май фалцираше до 2 см. Аза вибриращият флекс, да огледа притискащите шайби дали не са криво струговани, или диска дали е в ред.
stan73 - майстор
Все пак той е писал, че турбината даже е крива. Според мен машината не е в час.

П.П. Някой от съфорумците купи ли си фрезата за канали да сподели впечатления ? (много я харесах по Т.Т. данни, но за момента ми е извън бюджета...)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: