Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Аз комби не ползвам, ползвам основно импакт, а на верта му слагам свредло за керамика, когато трябва да направя 2-3 дупки в тухла. Но да, мога без верт :) Дори понякога се чудя защо го нося да ми тежи. :)
Ако твоят импакт няма дозиране на оборотите и възможност за единичен удар от спусъка, моят има. Мога да го накарам да удря 5 пъти в секунда например, както и да върти с 50 оборота в минута. Абсолютно си прав за свикването!!!
Но не споря, че е допълнение при универсална работа - при такава вертът сам е по-универсален. За условията, в които аз го ползвам, импакт е по-полезен.
И все си мисля, че при завиване на големи винтове, натоварването върху машинката е много по-голямо при верта.
pif4o - специалист
Чефо я покажи марка и модел на твоя импакт да видим до къде да се целим :)
Virtex - майстор
Chefo77 написа:
моят има.
Предполагам Milwaukee One / Fuel.

Други не знам да имат конфигуриране, но може и Bosch да имат.

Но и на мен ще ми е интересно да сподели марка и модел :)
EDI - майстор
Бош има, Бош, ама той да си каже, може да си е купил още нещо и да не е обадил. :lol:
PIP - майстор
bat_danio написа:
И аз подкрепям донякъде колегата Chefo 77 ,но импакта определено не е панацея . зада сме коректни трябва да се отчетат и минусите.
1. Ако просто го държиш на пълна газ и болта се е затегнал (не е и без значение той да е от гвозделин) след N-ти удар на импакта просто го къса... съединител няма т-е имаш или нищожен въртящ момент(високи обороти) или максимален/висок ( ниска скорост на главата на болта ,не на самия ел двигател на машината)....т.е има субективизъм колко да затягаш- изгражда се с времето на работа с машината. Иначе пък е незаменим от към напрежение върху ръката/китката на работещия.
2. Понякога е толкова по бавно завиването при голямо усилие на завиване например на дебел и дълъг (женската мечта :-D ) винт в твърда дървесина без проходен отвор( не казвам, че е правилно), че ако имаш повче от един такъв за завиване то ще си отидеш до вкъщи, ако трябва да си вземеш комбинирания. Подходящ е за скоростно навиване на относително тънки видии в дърво, самонарезни за метал в ламарина -високи обороти и голям кеф, но да се внимава да не ги превърти, болтове/гайки м4,5,6-м12...

Според мен импакта е почти задължително допълнение за всеки който активно използва комбиниран винтоверт постоянно в ежедневието ,но далеч не мисля че може да е като единствена машина и да изключи използването на Комбинирания...
Не се сещам за ситуация за работа с винтове, при която витоверт има предимство пред импакт драйвер. Съединителите на витнотовертите са безполезни, понеже няма едно с едно парчета дърво като плътност, така че ще ти се налага постоянно да сменяш 'скорости'. Виж, ако някой няма усет при работа с импакт драйвер тогава съм съгласен.
bat_danio - специалист
Аз имах предвид че няма съединител като на другите многопозиционен. Моя е Бош...18ка(160Нм)(използвал съм и 105Нм 12в пак бош..ами по лек и удобен е от големия, по-слаб само за големи неща иначе предостатъчен). От спусака наистина регулира оборотите от почти нула и силата на удъра се променя заедно с тях, но това е субективизъм кой- колко го е натиснал.... Иначе аз пък без комби не бих тръгнал всичко е строго специфично за всеки и за всяка работа. За мен съединителя на комбито не е неизползваем даже напротив. Естествено усета е най- важен. Натоварването над машината незнам, но върху човека е по малко определено с Импакта.
Chefo77 - майстор
Не крия какъв е моят импакт, казвал съм - Bosch GDR 12V-110. Безчетков, двускоростен, с електронен спусък - оттам имаш достатъчно контрол. Както се съгласих с Бат Даньо - много е важно да свикнеш с него.
cholev - майстор
Моя 18в импакт парксайд също регулира оборотите и броя удари съответно.
Учудващо е че има такива импакти, които не го правят.
Virtex - майстор
Chefo77 написа:
Не крия какъв е моят импакт, казвал съм - Bosch GDR 12V-110. Безчетков, двускоростен, с електронен спусък - оттам имаш достатъчно контрол. Както се съгласих с Бат Даньо - много е важно да свикнеш с него.
Помислих, че Бош са пуснали подобно на Milwaukee сериите - пълен контрол от smartphone - сила, скорост и разни други параметри, без да се уточнява колко е полезно това :)
bat_danio - специалист
Имат боша комби, флекс и незнам си кво още с индекси "С" и се конектват с телефони ама незнам колко е полезно дефакто. От ревюто разбрах например ,че се регулира Кик-бек контрола колко да е чувствителен и други глупости , като колко да свети леда след пускане на спусака. Не че не е глезотия но спокоино може да се мине без тоя конект модул и да се купи машина на същия производител за 100-200 лв надолу...

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: