Ел. инструментите. Консумативи.
Багериста - специалист
Колега Pansim аз преди 2-3 год си купих хускварна 435 нова от интернет .След около година започна да глъхне ,да пали трудно и тн... Сервиза ми е на 80км ,по телефона техника ми каза че е само за долеголировка но трябваше да я закарам и след няколко дни да отида да си я прибера.Така реших и си купих прословутата отверка поиграх си малко без да наблягам на H и резачката от тогава работи както трябва,без да тичам по сервизите.А и нали понякога трябва да разглобиш нещо за да видиш..... защо....работи. :shock:
pansim - майстор
Въпросния инструмент е поръчан и го очаквам.
Ще пиша дали съм успял да постигна подобрение в празния ход. Иначе под товар е змей. Реже без компромис!
gnt69 - майстор
Откъде поръча инструмента че моита и тя ме нерви нещо; :partyman:
pansim - майстор
Ковеслав е дал линк към магазина. Има и комплект има и само една.
iivanov - майстор
pansim написа:
Въпросния инструмент е поръчан и го очаквам.
Ще пиша дали съм успял да постигна подобрение в празния ход. Иначе под товар е змей. Реже без компромис!
С каква верига и шина си ?
koveslav - майстор
pansim написа:
koveslav написа:
Замирише ли ти веднъж г..за на бензин отърване няма цял живот :D :D :D ....Не разчитай само на навиците от по-големите двигатели.
Мдаааа...няма отърване, 4 години бях без мотор, ама ето на, пак съм на ендуро :) Макар че вече съм на години и не смея много волности да правя :)
Та за резачката - знам че за двутактовата машина бедната смес е убийство. Изчел съм много внимателно инструкцията за егулиране на карба на Хуската. Описано е подробно, пък и имам някакъв опит. А иначе точно така в момента работи резачката, студена леко глъхне при подаване на газ. След минута работа вече се изрязва яко. Но, имам едно усещане за не особено стабилна работа на празен ход. Не че гасне, ама леко мени оборотите ...и смятам че мога поне да опитам.
Ако нещо се запече положението пиши да помагаме.И най-важното-направи си на стеблото на инструмента един белег и като почнеш да променяш ретулировките наблюдавай откъде си тръгнал и дали подобрява към обогатяване или към обедняване.
Багериста - специалист
На моята 435, H-1,5 оборота от стегнато положение на L около 3,5 оборота от стегнато положение на винт Т колкото да не се върти веригата или леко да потрепва.
koveslav - майстор
Аз винаги когато мога запазвам фабричните регулировки на жигльорите на добре работили машини.Правя всичко възможно да намеря причината за промяната в работата им,без да променям регулировките.В малки граници да,но иначе няма какво да се промени в широки граници в един двигател или в карбуратора му,за да се иска след време пренастройка на много по-богата или много по-бедна смес,за да работи пак нормално.Има някаква причина за тази промяна и промяната на регулировките не е решение на проблема,а само отлагане.
pansim - майстор
iivanov написа:
С каква верига и шина си ?
На веригата има надпис Stihl 325 a шината е на снимката. Не знам дали това са правилните верига и шина.
Прави ми впечатление, че като я тествах се разхлабва веригата.

Прикачен файл

шина.jpg
stan73 - майстор
koveslav написа:
pansim написа:
С какъв инструмент се регулира карбуратора на Хускварна 450
Единия болт си е за обикновена отвертка, а двата за ниски и високи обороти са направени със нещо като звезда...явно да не се пипат много от незнаещи потребители.
Пипал ли си карбуратори до сега? При двутактовите от качеството на сместта зависи и качеството на мазане на двигателя.Трябва да се внимава.Иначе има специални инструменти за тези винтове и точно това е идеята-да не се пипат току-така. Ето какво представляват: http://mina-parts.com/product.php?ProductID=999 . В този сайт има и всичко друго което може да ти потрябва-инструменти,консумативи и (дано не ти трябват) части.Няколко пъти пазарувам от тях и винаги са били много коректни.
И аз от тях, чрез техни партньори във Варна (на които ги изпратиха) си купих десетина полиамидни палеца за стартиране на моята Про Виел (клонинг на стар приличен за домашна употреба МакКълък от Аинхел). Аинхел искаха към 24 лева за 2 палеца ?! :shock: И аз съм много доволен от отношението, коректността и цената на Мина Партс. (бях почнал да си правя от полиамид такива палци, но е ужасно неприятно за работа и като намерих тези при тях и то на човешка цена се отказах)

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: