Ел. инструментите. Консумативи.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Например като си правих стената от картон, импактът отстъпва пред верта.
А верта отстъпва пред ония , който е за специално за гипскартон :-D Ама, си избързал да го продадеш :-D Иначе, щях да се домъкна да го пробвам :-D
bat_danio - специалист
Колеги имам го и за гипс-картона. На спарки е вярно . Да докато си направих таваните и според мен си изби парите(140 нов от ОЛХ ловеч). Но не става за нищо друго - не замества елементарана дрелка например. Перфектен е за первази с кабел канал и монтажи на осб/ гипсокартон и темподобни. За развиване (демонтаж) е много зле - заради натиска за да зацепи съединителя в по меки материали (гипсокартона след като излезе от профила или тънки дървесни плочи с това съм се зблъсквал аз) просто превърта винта но не излиза назад. Най-универсално както колегата каза е Комби верта, но той е комромис между специализираните машини. Ценово по добре 1 приличен верт отколкото 4-5 други машини( удърна дрелка, импакт и верт-картон примерно) Профи контингента предпочита разбирасе да има за всяка операция специялизираната за тази дейност машина ,което е логично но за епизодични дейности верта е задоволителен дори и сам.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Chefo77 написа:
Например като си правих стената от картон, импактът отстъпва пред верта.
А верта отстъпва пред ония , който е за специално за гипскартон :-D Ама, си избързал да го продадеш :-D Иначе, щях да се домъкна да го пробвам :-D
Стената я правих точно с това приятелче, което го купи - той го донесе - не останах впечатлен. Най-вероятно защото не съм му свикнал :)
bat_danio - специалист
Определено за картон няма сравнение - еднаква дълбочина на завиване без значение твърдоста на материала, високи обороти 3500-4500 - висока скорост на единичен винт- 25/35/ х3,5 мисля бяха. Съединителя не предава мощност ако няма натиск т.е ако винта е навит до край - края до който сме регулирали - почти нулева инерция на системата. Бие го разбирасе същото с приставака за рапиди на лента....
Virtex - майстор
mitko64 написа:
Eто му цената миналата година https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bo ... a1/p220274 . Това 30 евро нямам спомен.
Като информация :

В момента отново е 29.99 :)

https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bo ... b1/p243370

Нямам идея какво имат предвид с това А1/В1 и т.н., но изглежда същото каквото беше миналата година.

Прикачен файл

parkside.png
mitko64 - майстор
Aз пък имам някаква идея за моделите. Примерно си купувам А1, ползвам я душмански. Догодина пускат същият, но се води В2, аз го купувам и решавам до месец да върна стария(А1) за да си възстановя парите, а да имам нова машина. Обаче ме изловяват, защото имат различни IAN номера. Иначе конкретният модел А1 е бетон. Сега не ми се рови за моето сравнение със син Бош, че пак ще почне вой.
jekasus - майстор
mitko64 написа:
че пак ще почне вой
Те нямат отговор, освен че не ля-ля син...
Всъщност, че не ля-ля и син друг отговор нямат... Толкоз... :-D
Virtex - майстор
Ставаше дума за цената конкретно за този модел, понеже стана дума, че не било по-евтино.

Иначе кой какво предпочита като марка не го коментирам, тестовете в посочените условия са ... странни :)
wanderer - специалист
наближава нова година, и нещо взе да ми става неспокойно, че все още нямам импакт. а взе да ми затрябва все по често.... тъй като досега не е бил на дневен ред, съответно имам и доста пропуски свързани с марки, модели и характеристики, така, че ще се радвам да помогнете при бъдещ избор. в общи линии залагам на "марковите", безчетков, +150 Nm, зарядно, и една голяма - 4-5 Ah батерия засега. нещо от сорта на Milwaukee M18 BLID примерно. без значение от тук или от чужбина, стига да е актуална гаранцията, и (дано не се налага) адекватно сервизно обслужване у нас. за бюджет нищо не казавам, по скоро не съм ориентиран. вие предложете, аз ще избирам. благодаря в аванс :)
mitko64 - майстор
Virtex написа:
Ставаше дума за цената конкретно за този модел, понеже стана дума, че не било по-евтино.

Иначе кой какво предпочита като марка не го коментирам, тестовете в посочените условия са ... странни :)
Реалната му цена е 34,94 евро.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: