• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
monilan - специалист
Здравейте. И аз имам един такъв Райдър, който след около 8 години вярна служба здаде багажа. Строши му се игления лагер на голямото зъбно колело. Ще прескоча някой ден до сервиза им на Ломско шосе да проверя дали имат такова нещо, като междувременно си взех един Бъдгет от Практикер и поне засега съм доволен от него. Така че, не си правете големи експерименти с машинки от подобен клас, ако искате да ви служат вярно. :) Днес наново рязах с Бъдгета и съм много доволен от него. На Райдъра му смених лагера, но комай му е заминала предавката от ротора и ще отиде за резервни части. Като го пусна и тръгна да режа с него, движението на ножчето блокира, като през това време ротора продължава да се движи. Но за парите които съм го взел, зегето се е изплатило многократно, така че всичко е въпрос на късмет и най вече на внимателно отношение и грижа за машинките.
Предпочитам единствено и само Зеления Бош, като цяло в повечето случаи е въпрос и на късмет да купиш по евтина машина.
monilan - специалист
tedi_dimitrova написа:
Предпочитам единствено и само Зеления Бош, като цяло в повечето случаи е въпрос и на късмет да купиш по евтина машина.
Донякъде си права, макар че за различните операции си има различни машинки. Не бива със зегето да се изпълняват работи, които не са му във възможностите. Колкото и да му е реномирана марката, колкото и да е "желязно", то все пак има някакви граници на използване. Ако щадиш машинката си, използваш я само за рязане на по тънки дъски, тя ще ти служи дълги години и то без да е от някоя от големите марки. :roll:
Mega - специалист
Колеги, на пазара има ли по-добро предложение от това:

http://el-instrumenti.bg/%D0%95%D0%BB%D ... 1%82%D0%B8

Говорим за машина за домашно ползване. Като бюджет около 150 лв.
EDI - майстор
http://el-instrumenti.bg/%D0%95%D0%BB%D ... 1%82%D0%B8 аз имам ей тоя, страхотна работа ми върши.За дома са съвсем достатъчни.С моя съм рязал греди 12Х12 с дълъг нож.
Mega - специалист
Благодаря Edi, от продуктите на Skill съм доволен за домашна работа. Питам, защото има и разни Макити в този ценови клас.
EDI - майстор
На моя дзвер най-харесвам голямата опорна ролка.Не дава на ножа да мръдне и няма прегряване.Абсурд е да заклини.На едно друго зеге /пак СКИЛ, ама от най-старите и маломощни модели/ ми се случи да прегрее и да заклини, ама тя беше много дребна, а аз яко натисках този ден.И двете ще ти вършат работа, тази от твоя линк е малко по-мощна.
kalpev - специалист
Спомням си, че някъде тук, Тани беше дал отлични впечатления от това.
Mega - специалист
Така, днес ходих да гледам Skil-a, но се оказа, че го няма в 4-5 магазина. Бил много нов и от 5-ти щяло да има промоция. Гледах и Makita-та, но не ме впечатли много. Първо е 450 вата, второ няма почти нищо. Имам време да си мисля до 5-ти, защото между снимка и реално има разлика.

Още един въпрос, кой захват на ножчето е по-добър? Гледам при профи машините е на шестограм. Предполагам е по-добрия, макар и по-бавния?
Chefo77 - майстор
Да ти кажа ... профи машините на Бош и Макита изобщо не са с шестограми. С бърз захват са, защото никой професионалист няма да е съгласен да търси шестограма, за да смени ножчето. Да не говорим, че се случва и винтовете да се развият при работа.
Колега има 4585, много добра машина. Реже като ненормална вече 5 или 6 години. Предполагам 4581 ще е подобен. На мен ми е груб.
Но АЗ бих си взел Макита.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: