• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Ел. инструментите. Консумативи.
Милен - майстор
Ами явно описания проблем със съединителя на Спарки 261 от LazarGanev е изключение, а не правило. Днес прегледах доста теми в които се коментира машинката и не срешнах някой друг да е имал подобни проблеми. Говорих и с познати които я използват и те също потвърдиха добрите и качества. Това връща родната машинка в класацията ми.
Колкото до къртача ше ми трябва основно за грубо къртене и предполагам че липсата на съединител няма да е от значение.
То всъщност ще разбивам само едно стълбище и вместо да рискувам със някой евтин "смъртник", може да си взема някоя мощна машина под наем, или дори да хвана някой да ги разбие с 10кг боен чук :barb:
tassel - специалист
Аз имам един Einhel 1400 вата вече 2 години. Направо съм му спрял тока. Купих го за около 150 лв. Малко е тежък и при по-продължителна работа загрява, но върши идеална работа. Но нали знаете поговорката: "Спри кашика, да почине танка".
Милен - майстор
Ето цитат от форума на FIAT за решението на проблема със съединителя на Спаркито.
Аз ползвам този модел на "Спарки" от почти 2г. Като цяло съм доволен, но имах проблем със съединителя преди известно време. Изключваше дори на свредла с диаметър 10-12 мм. при пробиване в бетон. Но понеже беше още в гаранция ми я оправиха- казаха ми че само са натегнали съдинителя.
Явно проблема е напълно отстраним със съответната регулировка. :roll:
dragozow - майстор
Потвърждавам че Спарки BPR 261 е доста здрава машинка. Друг е въпроса че за тия пари може да се вземе нещо марково.
solo5 - майстор
че то и Спарки-то си е марково :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Милен написа:
Ето цитат от форума на FIAT за решението на проблема със съединителя на Спаркито.
Аз ползвам този модел на "Спарки" от почти 2г. Като цяло съм доволен, но имах проблем със съединителя преди известно време. Изключваше дори на свредла с диаметър 10-12 мм. при пробиване в бетон. Но понеже беше още в гаранция ми я оправиха- казаха ми че само са натегнали съдинителя.
Радвам се, ако е така! Моето също беше в гаранция и смятах да го нося в сервиз за регулировка, но апашите ме изпревариха. Новият собственик, ако чете тези редове - нека да го занесе докато е в гаранция, че ако се случи пак да дойде у мене, поне да е наред! :lol:
Милен написа:
Здравей! Цитирал си мен :yawinkle:. Освен регулировка на съединителя скоро сменях и лагерчето(задното) на ротора. Един път сменях и четките, но това си е консуматив и не се брои за повреда.
Ronin - специалист
Проблема с съединителите на спарки е масов......и не е изключение......в сервиза го оправят бързо....аз имам наблюдения от 3-4 спаркита.......инъче старите спаркита преди 2-3 г....просто са бетон....въпреки косура им.......Сега са смотана работа......за тези пари добави 100 лв. и вземи нещо по добро....Само за сравнение в понеделник направихме нов екип и аз си дадох макитата 2440 на новата група а при нас останаха спаркитата от старите жълтите на 4-5 г.....причината е че спаркитата удрят определено по силно от макитата а тя е почти нова.......а по тт данни макитата е по мощна по удар и мощност на двигателя....да ама не......
svetliopi44 - Чирак...
Имам Makita 2450 от 5г. не е мръднала, а колко дупки в бетон и колко канали за ВиК в бетон съм правил с нея не е за говорене че в последно време я използвам и за бъркане на материал . Твърдо за Makita . В прочем чували ли сте за Протоол . Имам наблюдения и мисля че също са много добри машини.
Niky77 - специалист
Чешки машини, бивши Narex! За качеството им не знам, но ценитеее...! Мале,мале! По скоро новите им собственици Festool са приложили старата тактика - много скъпо означава много хубаво!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Какъв перфоратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: