Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Благодаря за съвета. Маи ще премисля. Въпреки,че едно е да завиваш 6Х60, друго е 6Х150.
shadowman - майстор
Ако имаш бормашина около 600-700 вата мисля, нама да имаш дерт с големите и дебели винтове.
mitko64 - майстор
shadowman написа:
Ако имаш бормашина около 600-700 вата мисля, нама да имаш дерт с големите и дебели винтове.
Имам Спарки БУР 150Е и успешно ги завива тези размери, но всепак е покрив( 3м) и човек трябва да се придържа с една ръка. Вчера се поразрових и изкочи нещо ново на Макита-ТД 0101Ф. Вярно, други пари е, а и го водят ударен гайковерт, та дали става за мойте нужди?
Kasper - специалист
Подобна чудесийка на Макита ползваше мой познат дограмаджия да завива винтовете за директен монтаж в бетона (това са винтовете с които се хваща рамката на прозореца в бетона без дюбел) т.н. амовинтове. На него му вършеше работа, като се има предвид че 14 V акумулаорна машина се озорваше с винтовете, а другата се оправяше .. ще взема да проверя колко Nm беше наговата но тези 100Nm на TD0101 изглеждат прилични. Вземи 2 винта и парче греда и отивай в магазина да я пробваш ... :)
rosso m - специалист
Много яка машинка вече две години се опитвам да счупя една много здрава
mitko64 - майстор
Забравих да се похваля, че вече си купих Спаркито. По принцип съм фен на фирмата. За интересуващите се свърших си работата и мога да дам информация как се справи машинката. Завива без проблеми винтове 6Х60,6Х80,6Х100 и 6Х120 без пилотен отвор, при последните се тормози при скриване на главата. 6Х150 и 6Х180 след десетия сантиметър машината явно се претоварва ако завива без пилотан отвор 4мм. Същото важи при среща на големи чепове.Всичко това при съединяване на сухи смърчови мертеци80Х80 с полусухи белборови греди 100Х100.
solo5 - майстор
solo5, след 1 година проучване, тези дни си купи Skil 6222 :lol:

Тема "Бормашина Sparky BR 100E ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: