Ел. инструментите. Консумативи.
Kasper - специалист
Всичко останоло разбирам ама не мога да разбера как си купувате машини като картофи. Дай ми 2 кг. - На. Аре багай!
Купувайки си машина вие ставате клиент на гаранционното и извън гаранционното обслужване на съответната марка.

Hilti - евтини машини(да бе, да!) - скъп консуматив - безбожно скъп сервиз!!!!
не продавт резервни части и колкото ви поискат за ремонт - това е - нямаш право на избор. В 5 kg машините SDS top захват имат вграден чип с който разбират колко време машината е работила на къртене и колко на пробиване. За перфораторите трябва да е 70 на 30 процента в полза на пробиването. Ако сте я ползвали на къртене 50% от времето и тя е дала дефект - ОТКАЗВАТ ВИ ГАРАНЦИЯ!!!

DeWalt -
Ако сте от София - проблем със сервиза няма - Еуротурс са там криво ляво ще ви закърпят ама цената ... ами сори бе мой човек само те внасят ... колкото кажат толкова! не Ви ли прилича на Hilti само чипове не слагат по машините.

По въпроса за силата на удара правил съм си експеримант и това къкъв е удара по книга и реалния - огромна разлика - отидете в магазина и искайте да пробвате машината - пробийте със всяко по 3-4 отвора и тогава гледайте мощност на двигателя и сила на удара - като напишат по книжка че блъска 3,4J сериозно ли мислите че ги има ... пример "зеления бош" - удря по слабо от Спаркито 220Е.

Успех и ако ви откажат тест на машината - лъжат Ви не си купувате картина да я гледате така че практическа проба е задължителна .. поне за мен.
ivanovrg - специалист
вдигам 2 ръце за makita

За серевизното обслужване не съм ползвал такова в БГ
Имам наблюдение само в УК ,след ремонта стават само за пробиване в тухла или за само за въртене.Имам 4-5 боша след ремонт , 1 хилтти и 1 макита,и всичките са на това деридже
Вече съм се зарекъл ,перфоратор на ремонт да не нося.По е добре да добавя малко пари и да си купя нов.
marian1 - майстор
kireto1 написа:
Колеги дайте една консултация за професионален инструмент.Кой от двата бихте предпочели?
Хилтито е 260 лв. а боша е 309 лв.Като се има предвид че ще ни се налага доста често да го ползваме на високо,заради което трябва и да е по леко

HILTI
BOSCH
хм колега не може да се сравняват Хилти и Бош-според мен са различна класа.
Ако имам възможност-всички машини биха ми били Хилти.От така споменаваните тук машини за мен класацията е Хилти макита и диВолт а другите в б група.На различни етапи в живота ми съм работил с няколко машини Т12,35 72 диволт 25 нещо си с долен м отор и там разни 2-3 бош-а даже и не запомних -безлични.... Когато се наложи да си купувам 3 кг перфоратор исках Хилти-цената беше 804,в магазина на диВолт продавача ми смъкна на 480 диволта и аз лапнах.Като тт данните бяха в полза на диволта-да много добре работи,но когато си работил с Хилти после сравняваш винаги..някък си като че ли Хилти върти по бавно а в същото време бие по силно а скороста на пробиване по бърза и вибрацията е по малка....Няма да споря с никой,давам моето лично впечетление.Преди много ме беше яд на хилти-държаха само 5 години резервни части,сега доживотен сервиз,да малко са надути в сервиза,но има начин и там да се пробие

П.С. забелязах малка неточност в страницата на бош-а на едно място е 1.9 кг,на друго пише 2.0 без кабел-е това е фарс!
ebahti написа:
от тия двата боша е по як
не знам колко си работил с такива машини но дори метабото е по добро от Бош. Моят бош , при постоянна работа ходи на ремонт средно на 2 месеца , хилтито средно на 6 мес. , а макитата не е ремонтирана вече пета година.
ralev - специалист
dogmenbuch написа:
не знам колко си работил с такива машини но дори метабото е по добро от Бош. Моят бош , при постоянна работа ходи на ремонт средно на 2 месеца , хилтито средно на 6 мес. , а макитата не е ремонтирана вече пета година.

dogmenbuch Машините които си посочил и трите ли са на една възраст и трите ли работят при едни и същи условия. И за кои модели на марките говорим че и те са много. Нещо много ме съмнява това което казваш и аз имам Макита но имам и Хилти което не си знае годините и не знае що е сервиз и ако може да говори няма да каже какво съм му причинявал а ще избяга с 200.
marian1 - майстор
dogmenbuch написа:
ebahti написа:
от тия двата боша е по як
Колега разсмиваш ме с тези ремонти.....или що пък не,зависи какви хамали ги ползват....даааа много е важно и кой и как ползва машинката-тъста ми на времето спираше флекса ( 2400 вт ) когато се запъне и аз мислех че той ползва инстументите вместо кирка.... може и при теб да е така....
nlo
Да изкажа и аз моето мнение!До преди два месеца използвах перфоратоти спарки 830 ватовия мотор,здрави са но не са за душмани като мен.Преди това имах макита-доста добра е но с много мек удар 2,7джаула а спаркито е 3,1J.Значи преди 2 месеца ми откраднаха доста инструменти и между тях новото спарки,наложи се да си взема от Англия DeWalt (D25113K)3,6J удар-най мощния перфоратор тип пистолет в момента и само 2кг.Винтоверта ми е макита 650 вата - най добрия винтоверт.Машини за плочки и зегета - Макита №1.След 5 години душманско ползване ъглошлайфа спарки 1100 вата сдаде багажа(лагери) доста тежък и с много широко тяло което натоварва ръката и китката при продължителна работа ужасно много.Скоро работих с 1100 ватов бош доста по лек и с много по малко вибрации но се колебая дали да си взема такъв бош или новия DeWalt.доскоро бях много против тъпия DeWalt но се оказа че тъпия съм аз тъй като това не е Американска марка (като си мислех преди това) а Немска и въобще нямах представа що за яко чудо е това.Мисълта за Hilti ми беше че никога не съм имал такова,много пъти съм работил и в никой случай не е най-доброто с изключение на големите къртачи.От Англлия вече купувам почти всичко на цени в пъти по ниски отколкото в България и никога досега несъм имал нужда от измислените Български магазинни гаранции тъй като на запад хората залагат името си като гаранция което за мен е много повече от измислените гаранции на ментетата в България.И последно да кажа на колегата който имаше против машините на килограм.Може би и аз да не съм го разбрал но след 5 дена дупчене на стени и тавани с 730ватово с 2,9J удар Hilti ако се не лъжа 2,6кг. и 2 кг. DeWalt 850вата 3,6J удар ще разбере каква е разлика са 600грама.Радиото също ми е макита-само за информация и мангалите по обектите идват да видят какво свири толкова здраво-един ми вика ''Абе бате аз помислих че си донесъл системата на обекта":).Айде приятна вечер че умря циганката..............!Мисълта ми беше че има машини за всички нужди и вкусове а аз винаги търся универсалното макар че по тоя начин се пренатоварват самите машини но всеки има право на собствен избор!
ralev - специалист
DeWALT-D25113K Маса: 2,6 кг. Енергия на удара: 0-3,4 Джаула Мощност: 800W http://www.dewalt.co.uk/powertools/prod ... o/D25113K/
Hilti T2S - 1,8J 2,4kg 600w
Hilti T2 - 1,8J 2,3kg 600w http://www.hilti.bg/data/editorials/-8323/LD_Tools.pdf

Оф колега съвсем ме обърка от поста ти изобщо не разбрах какво искаш да кажеш, и от къде ги черпиш тези данни, но няма значение.

Та да питам конкретно доволен ли си от DeWALT-D25113K, че и аз съм му хвърлил око и мисля да се обурудвам с един. Харесват ми техническите му данни, но едно е на книга друго на терен
housedoktor - майстор
И от колко дена De Walt са немски? :?
$64EN - специалист
от моя опит до сега , мога да кажа че съм много доволен от GBH 2-26 DRE . за висене още повече , може да е тежък , но мощен. преди да си го взема пак съм работил с такъв ( за тва и си го взех) . беше на колега доста стар и много работил . нито той го е носил на ремонт , нито аз. наскоро имах наблудения и от една фирма за дограми , работят със същите . за единият казаха ми , че е на бая години , и че е падал от третия етаж . корпуса му е сцепен , но работи . лично го пробвах как пробива .също не е ремонтиран .
п.п. Свредла само на ХИЛТИ особенно за височина работа .

Тема "BOSCH или HILTI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: