Ел. инструментите. Консумативи.
PLOCHKATABG - специалист
Norek1 написа:
Махнах му диска (да уточня диска е за шлайфане, той вървеше с ъглошлайфа) и почти не вибрира , но пак загрява .А и главата загрява, не тялото.
Основната причина един флекс да загрява в "главата", е прекомерно слагане на грес в излишък или нейната липса. Греста влияе доста зле при предозиране, ако грее прекалено много, го отвори и виж дали не е нафукан яко с грес .
torbalan - Дървен философ
ако е яко нафукан - бързо я изхвърля ;)
моя беше така - като го купих, първите дни изхвърли грес
ама вече година на обекта си бачка...
плочки, арматура, винкели... все с него режа...
Norek1 - специалист
Еми ще си свърша работата за тва лято където е предвидена ако уживее здраве да е :) ако ли не има 2 години гаранция. Да го отварям много не искам да не земе ако нещо стане да не ми зачетат гаранцията.Но може като се разбработи да спре да загрява :) ще видим, мерси за мненията :)Мхм тва за повечето грес не го знаех
PLOCHKATABG - специалист
torbalan написа:
ако е яко нафукан - бързо я изхвърля ;)
моя беше така - като го купих, първите дни изхвърли грес
ама вече година на обекта си бачка...
плочки, арматура, винкели... все с него режа...
Имал си късмет, че е имало луфт, през който да излезне греста, но не всички успяват да изхвърлят греста и тормозят много и мотора .

Норек, няма как да се разбере, че си отварял флекса, той няма пломби .
Norek1 - специалист
Еми ще поработя малко с него ако не спре да загрява ще го отворя и ще погледна :)
sasim - специалист
Грес в тия флексове не слагат много.В моя почти нямаше(все пак и тя пари струва) ,та го отворих и му сложих.Виж и ти дали има в твоя по- страшно е да работи без смазка от колкото да му е в повече ако прекалиш ще си намери от къде да излезе, почва да избива от снадката между двете части на главата.И все пак не прекаляваи с греста.Няма да му направиш нищо и няма да разберат, че си го отварял.Главата се държи на 4 винта развиваш го и гледаш ако няма му слагаш малко.Щом загрява глават няма страшно ще се разработи сега всичко е ново и стегнато и затова заграва след време ,като се появят някои луфтове ще му мине.
Norek1 - специалист
Да ти кажа честно мен ме зачепка да го разглобя :) лично и аз си мисля, че са спестили грес, случвало ми се е на работата чисто нов лагер(даже и на няколко SKF) да отварям и вътре да има една плюнка грес и това при повечето, тъй че си мисля, че и тук може да е спестено
Kumay - майстор
Не пипайте нищо! В сервизите не работят аборигени, които не са виждали ъглошлайфи - та нали по цял ден това правят! И знаят дали е отваряна машината, или не!
Никой не пести греста - просто се слага по определено количество!
Загряването може да е от стегнати лагери, или лошо зацепване на зъбната двойка. Второто е по-вероятно! Стегнатите лагери се развъртат за минута, две!
Последна промяна от Kumay на ср юни 23, 2010 8:35 pm, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Аз имах подобен проблем с шлайфче таурус след 5-10 мин работа загряваше главата а тялото си беше студено, т.к не ми пукаше за гаранция и тем подобни веднага го отворих :-). Не знам колко грез и къде я слагат но при мен буквално зъбите на редуктора бяха сухи и т.к нямах същата грес която бяха слагали реших да провабвам да пръсна с един специален спрей за вериги на мотори който по принцип при високи обороти си седи на мястото, безкрайно е лепкав :-).
След няколко теста не видях подобрение в смазването и типично по български измятах цялата грес от редуктора изчистих колкото можах и натъпках с литиева българска, ама като казвам натъпках буквално го казвам :-).
Резултат, шлайфа почна да работи доста по тихо отколкото преди, няма го специфичното хъхрене от редуктора като спира, редуктора загрява но загрява доста по умерено и след като стигне някаква температура си седи там а не продължава да загрява.
Минус е че поизби тук таме малко грез ама това да е, догодина пак профилактично ще му сменя грезта че кой знае какво го чака.
Теста е проведен при около 30-40 почти непрестанно рязане и шлайфане на железа.

Изводите оставям на всеки сам да си прави :-)
rolls - специалист
griffin написа:
... ама като казвам натъпках буквално го казвам :-).
... Минус е че поизби тук таме малко грез ама това да е...
Еми ... ти значи от едната крайност си минал на другата. И това не е препоръчително, но е малко по-добре.

Тема "Относно ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: