Ел. инструментите. Консумативи.
rulom - модератор
С Райдерите нещата са повече въпрос на късмет.Ако уцелиш работи безпроблемно, ако не уцелиш няма оправяне :wink:
Милен - майстор
Малък флекс AG11 го скъсваме в службата от работа и не се предава, чупят му се от време на време някакви дребни детайли но върви.Ползва се само за метал. А един познат смени три такива за една година, реже основно плочки. Потвърждавам че всичко е до късмет с тази марка.
V1978 - специалист
То не само при тази марка всичко е въпрос на късмет. Така е при всички евтини инструменти - някои изкарват с години и човек си мисли че е направил добра покупка, други буквално се разпадат на петата минута и се псуваме. Гаранцията е фиктивна, разбира се - всяка повреда е "по вина на потребителя" . Не знам дали ви е направило впечатление, но масово евтините инструменти от различни марки /Raider, Varo, Akita, Agoyama, Einhell и др./ са абсолютно еднакви на външен вид. Скоро гледах в един магазин ъглошлайфи. Имаше четири различни марки /едната Раидер/, които се различаваха единствено по цвета на корпуса и етикета. Параметрите им също бяха еднакви. 99% съм сигурен, че се произвеждат в един и същи завод някъде в Китай. В този ред на мисли въпросът коя от тези марки е по-надеждна за мен е безсмислен. От друга страна 90% от "марковата" техника също се произвежда в Китай, така че и тя вече не е много маркова май ... :?
hricava - специалист
V1978 написа:
То не само при тази марка всичко е въпрос на късмет. Не знам дали ви е направило впечатление, но масово евтините инструменти от различни марки /Raider, Varo, Akita, Agoyama, Einhell и др./ са абсолютно еднакви на външен вид. Скоро гледах в един магазин ъглошлайфи. Имаше четири различни марки /едната Раидер/, които се различаваха единствено по цвета на корпуса и етикета
И на мен това ми направи впечатление специално за перфораторите на raider, че ги има поне под още 2 марки с разлика в цвета и действително всичко е въпрос на късмет при тях..Аз съм си купувал инструменти raider преди 4-5г.Все още работят, но са си определено за домашни цели не за професионални нужди..
Johny - майстор
Навремето, когато отвориха първото Метро в София, тичах от Монтана да си купя виброшлайф Black&Decker за 56 лв преди 10г. Изкара докато изшкури 2-3 стени/пълен буклук/. Сега си купих един Raider за двадесетина лв. и се държи добре. Естествено не говорим за професионално натоварване.
marryjane96 - напреднал
ако става дума за шлайфа, който се продава в Бриколаж....взех си, шлайфах фугите на картона и му се скапаха четките, не съм го натоварвала професионално...май си е скапана марката
Ronin - специалист
Аз използвам няколко модела перфоратори..спарки,макита,бош....от така наречените леки ....опре ли работата за яко къртене ползвам това...съжалявам че вчера не снимах в един двор на новострояща се къща колко хоризонтални канали направих в бетонния пояс на оградата за да вкарам гофре Ф20....над 150 метра за един ден.....и свредло за бетон Ф10 с работна дължина 60 см....го вкарва в бетона до патронника без да се замисли...пробвах да изкарам свредлото с спаркито бпр 261 и неможа да го изкара а камоли да го забие....съединителя буксува на спаркито
това е въпросното раидер-че....
Изображение
Аз го купих на пук за да го съсипя с къртене за една плоча за в къщи а до сега съм съборил няколко и отделно го нося на работата ако се наложи....специално тая машина е доста яка и си отговаря на описанието 1050 вата 6.3 джаула удар ...явно е до късмет...за 150 лв....е чудо а еквивалента примерно на макита е около 1050 лв...тъй че всеки да избира..аз имам и двете
dragozow - майстор
Това е различен клас от BPR 261.
housedoktor - майстор
И умната с перфоратори без съединител.4 месеца бях извън строя заради торсионно счупване. + изместване+ разкъсани сухожилни връзки в областа на китката Замислете се кое е по важното здравето или някой лев по-вече за хубав инструмент
zz_stefanov - майстор
Пробвах се и аз да си усуча ръцете с един такъв, но го пуснах навреме.
Ronin , какво сте се заяли със съединителя на BPR 261. Перфораторите пробиват с удар. Въртенето е за преместване на видията под нов ъгъл и за изхвърляне на материала. Пробиващия трябва да не се престарава с натиска. Съединителя само ви пази здравето.
Как искаш заклиненото с удар 6J от този Радер да го изкараш с 3J на BPR 261.
Иначе Райдера е идеален за непрофесионално къртене, като знам и какви са наемите на марковите машини си заслужава парите.

Тема "Инструменти "Raider"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: