Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
ZEDYCUS написа:
Имам взимане даване с Искра Еро мултишлайф. Сакън недейте си взимайте. И за хоби работа не става. Има фабрично биене и падат всички инструменти. :) След като го върнах си взех на Скил и нямам проблеми вече. Цената е същата, но няма толкова консумативи включени, но това не е проблем.
:thumbs:
rolls - специалист
ZEDYCUS написа:
Имам взимане даване с Искра Еро мултишлайф. Сакън недейте си взимайте. И за хоби работа не става. Има фабрично биене и падат всички инструменти. :) След като го върнах си взех на Скил и нямам проблеми вече. Цената е същата, но няма толкова консумативи включени, но това не е проблем.
В една друга тема го бях писал т'ва, ама да се повторя...
Мултишлайф = DREMEL! Нищо друго ... Всички останали подобия са ... само бледи подобия ...
ZEDYCUS - майстор
В една друга тема го бях писал т'ва, ама да се повторя...
Мултишлайф = DREMEL! Нищо друго ... Всички останали подобия са ... само бледи подобия ...
Бледи или не, си вършат работа. Аз лично не давам много пари за нещо, което ще го ползвам от дъжд на вятър, не е оправдано. Дремел са хубави, спор няма. Гледам да влагам в инструмент, с който работя по често. Скилчето е слабовато, но когато ми потрябва, знам че ще свърша работа с него, колкото и малка да е. :)
Здравейте на всички,поздрави за хубавия форум и практични решения и съвети.
Та почвам ремонт след 10тина дена и имам нужда от перфоратор за домашно ползване,става въпрос за монтаж на окачен таван(около 55кв),една предстенна на една външна стена,една преградна стена, всичко от гипсокартон ,та аз си работя и живея в Словения,и както е ясно тези инструменти се правят тук и цените им забелязах,че са доста по евтини от България,за този иде реч http://electron.bg/iskraero-826-p-26674.html,това е най-тънката оферта за този перфоратор която открих,но тук са по 69евра в момента с куфар,шило,2-3 бургий и др.или около 135лв. ,знам ,че е хоби инструмент,но мисля ,че ще ми свърши работа за моят си ремонт,бях се засилил за един БОШ2400 на 129евра ,но тука покрай мен го няма,МАКИТА и ХИТАЧИ,са супер машинки ,но да дам 200евро и да ми стои после в шкафа мисля ,че няма смисъл,за къртене съм предвидил тежък къртач 11кг от КИРОВ за 2 дни,така,че няма да къртя с искрата само,ще пробивам.Ако някой колега го е ползвал да сподели мнение,със съгурност се правят в завода на Перлес,тук в Словения(сега незнам ако са вътре с някви части от най-многолюдната държава :-D )

п.с. само да спомена ,че ремонта ще е във ЕПК,със сериозен железобетон :rock:
Kumay - майстор
В Словения се прави Перлес, Искрата е.... :lol:
Kumay написа:
В Словения се прави Перлес, Искрата е.... :lol:
както и да е,перлес и искра са от групата на Хидрия,аз съм питал познати словенци и са ми казвали ,че се прави в Словения,а в интернет излиза само завод за двигатели в провинция Дзянсу(Китай) който е към Хидрия,а завода за инструменти перлес/искра си излиза в Крайние(Словения),даже си пише на него ,че е произведен в Словения :ka: ,ама майната му един ремонт нямали да искара тая искра :?: ,щото перлеса под 200е(от фирмения магазин) няма ,макита -150е,хитачи-160 и това са най евтините от представителствата,а тоя бош навсякъде е изкупен където си го бях харесал 2400 :rolleyes: ,и затова искрата за 69е ми идва екстра(даже и китайска да е,си мисля ,че перлес като име няма да се осерат от към качество,като нашите дето ги има и в хранителните супермаркети,като фарм,акита и подобни,никой ли не е работил с този перфоратор :?: ,апък и за гаранцията ме устройва да е тук в словения,в моя град имат дистрибутор със сервиз,апък завода ми е на 30-40км
пс ама БГ представителя яко е надул цените факт :lol: ,и винтовертите са с 80-90 лв горница :lol:
Kumay - майстор
Моя милост през 2006 година, в завода...

Прикачен файл

Perles.JPG
Kumay написа:
Моя милост през 2006 година, в завода...
колега гледам ти мненията от бая време,и виждам,че даваш полезни съвети,а освен това си в дистрибуторската фирма на МАКИТА за нашия град, така кат гледам май си ми и градски,аз съм в Любляна за сега,брат ми живя в Крайние,но съм си пловдивчанин,та кажи ся
ИСКРАТА,разглобявал ли си я ,впечатления лоши-добри(то ПЕРЛЕС ,ясно,ама е бая кинтаж :-D ),работил ли си с перфоратора :?: ,и най важното,такъв инструмент би ли могъл да се справи с 50-100 дупки в ЕПК-то :?:
благодаря ти предварително
Kumay - майстор
От перфоратора нямам преки впечатления, но всичко, което съм виждал на Искра Еро си е чист китаец!
В интерес на истината, когато бях там на линията вървеше двускоростна бормашина на Искра, но модела беше различен от сегашните...
За нискобюджетна машина избора е единствено твой! Рискът е голям...
Аз на твое място бих взел под наем. Потърси някоя строителна фирма няма ли свободна бройка, която да наемеш за ремонта :wink:
професионал - специалист
Скоро работих с една такава Искра, но тя беше в окаяно състояние, въпреки, че собственика и казваше , че била почти нова - накрая окончателно спря и като я отворих освен прещипан кабел (следа от предишен майстор) се оказа, че е и за четки.Не мога да дам обективно мнение, защото машината си беше съсипана (по една или друга причина).

Тема "Инструменти ISKRA-ERO" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: