Ел. инструментите. Консумативи.
Илиян Илиев™ - майстор
Ако имаш диск за хвърляне пробвай.

До колкото знам тези означения са , че примерно еди кой си диск ще се справи по-лесно със структурата и здравината на армирания бетон, но не и с арматурата. Друг диск примерно е по-подходящ за керамика, трети за камък и т.н.

Човека с плочата по-добре да разкърти с канго и после да изреже арматурата с обикновен диск за метал.

При канали в плочата съм виждал доста пъти различни водопроводчици и електричари да си къртят плочата с канго, а където се налага си режат арматурата с диск за метал, макар че не е желателно това да се прави(все пак 1-2 пръчки не са фатални предполагам).
ebahti - майстор
Мдам,аз не бих рискувал с такъв диск да режа жилезу,сактлък мож да стане...
svetliopi44 - Чирак...
Аааа има бре, самоче не му знам кучата марка.
Братовчед ми си взе един за малкия флекс и с него пред очите ми е рязал панела барабар с арматурата ... и това преди повече от 2-3 год и още си го ползва ... е вярно че е инцидентно рязането на бетон с арматура , демек не му е ежедневие ... но диска си е трепач...
ако го мерна скоро ще го питам какво китайче е .
rolls - специалист
ivanov6600 написа:
Онзи ден ходих да Хилти да проверя колко струват дисковете.
Два диска комбинирани за бетон, арматура, итонг, тухла и т.н. струват 240лв.
Тия нормални ли са бе? 2 диска ф125 за тия пари?
Ей за тва не харесвам тая марка ...
ivanov6600 - специалист
Имам чувството, че си мислят, че са само те на пазара. Вярно Хилти ама пък тая цена.
Само за сведение попитах колко струва Каналокопна фреза и прахосмукачка за нея - 3000лв. с два диска.
Спаркито ми излезна 370лв. и я ползвам вече 3години. без проблеми професионално, доста километри е изрязала.
dpp - специалист
Аз купих два Матрикс- някви китайци. Ще ги пробвам след 3-4 дена да видим..С моята фреза и арматура минавам, не се натиска просто. По-внимателно и това е. Вярно , диска заминава доста бързо. Иначе тея профи серията на Клингспор ги дават за бетон и арматура..Явно си има начение диска дали е сметнат да минава и през арматура..иначе се износва много бързо..Ако знам че няма да се износват ще си купя два Клингспор за по 36лв , ама да не стане и те да заминават като китайчетата..:(
Kasper - специалист
По въпроса за пробите:
Колкото и да не ви се вярва диамантения диск реже и арматурата, стига разбирасе да е качествен и машината да работи с прахосмукачка. Със дискове на Скорпио (5 комплекта) съм рязал без проблем арматури от ф4 до ф6, както и инцидентно ф 10 (куките в панела за заваряне и пренасяне). Изхабил съм и два комплекта BOSCH Eco от по-скъпата серия, също режат много прилично, просто Скорпиото е произведено в Словения, а BOSCH-а в Китай. Цената е почти една и съща и затова предпочитам Скорпиото. Просто когато стигнете арматурата не натискате машината - хвърля искри все едно режете с абразивен диск. По въпроса за количаството армировка - на една стая която ремонтираме режа от 2 до 10 пръчки при канал от 2,5-3 м. и миналата година направихме 140 стаи тази година 160 стаи. Дисковете отрязаха миналта година и 260 м замазка, а тази година само 170м. (просто нямаше повече ...).
Дисковете работят просто трабва да държите машината внимателно, по отношениет она дълбочините: в бетона - 15-20 мм в замазката 22 - 27 мм.
Дискове на Макита не съм ползвал ... не мога да дам мнение..., и още нещо за толкова метри канали машината изгори един ротор.
Илиян Илиев™ - майстор
Може и така да е. Аз съм рязал улуци с диск за плочки и след третия улук диска не ставаше повече за плочки. Говорим за дискове от 60 евро на горе цената. Марките съм забравил, но от 3 съсипани диска са били 2 различни марки.

Индикацията им беше за керамика и грес. Без прорези и дупки по диска с непрекъснато диамантено покритие. Та от опита ми с тях написах горните постове.

Иначе съм виждал и напукани дискове, предполагам от зор и нагряване. Така че ако ще режете арматура с диамантени дискове все пак внимавайте. Не знам какво би станало, ако се пръсне...

п.п. Предполагам, че по-опитните са виждали как се движи диска след непрекъснато рязане на плочки без да му се даде време да се охлади.

Тема "Какъв диамантен диск за бетон/с армировка/ и тухла да купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: