Ел. инструментите. Консумативи.
Lisko - майстор
Тази тема явно е отпреди да се запиша във форума. Моя е нещо леко куче марка с плавно регулиране на оборотите и почти никога не отивам над половината (вие зверски), но при започване на ниски обороти като правило в следващите 20-30 секунди се само-увеличават.
Направих му нещо като масичка, за да може да седи фиксиран (като настолен циркуляр хахаха)
mitko64 - майстор
Моят е лидълски, има си кусури, но ако верно може да прави отвори във фаянс, много ще ме устрои. Иначе го подарих на сина, за хеви метъл не става.
griffin - майстор
За фаянс и стъкло може да се земат инструменти с диамантен прах, в ибей има доста на смещи цени. Цангите на дремела са 3 размера се някоя ще стане.
mitko64 - майстор
Оказва се, че в комплекта имам два , едното като топче, другото цилинърче, с нещо като диамантена посипка, но много ситна, пише, че е за гравиране.
griffin - майстор
Има дискове за рязане и разни други изгъзици въпрос на търсене в нет-а е. Диамантените дискчета ги ползвам да си остря някой фрезер т.к това успява да заточи твърдосплавните пластини, или преди навремето си бях позагладил свредлата за бетон с едно гумено дискче с диамантен прах в него.
EDI - майстор
Всякакъв консуматив има, на всякаква цена.Както казва ГРИФИН, въпрос на търсене.Аз имам СКИЛ-чето, идеална работа ми върши.Освен консумативите в комплекта, бях си взел и още една торба консумативи на СКИЛ на 20-ина лева.Това лято с него разширих дренажния отвор на климатика /ДЖЕНЕРЛА 09LDC/.Те по принцип са само с един отвор Ф20 и се случва да се заледи и да не дренира добре.Налегнах го с мултито и направих един голям, красив, елипсовиден отвор. :lol: Рязах с тънките абразивни дискове за рязане.С 3 диска го оформих и после с абразивче загладих ръбовете на тавата отвътре и отвън.Има едно голямо предимство, че не прегрява материала, който режеш.Тавата е прахово боядисана и си изряза идеален контур в ламарината, без да мръдне боята извън линията на среза.И за други работи го ползвам, например с цилиндрите шкурка състарявам разни дървении, дето си правя. :-D
iivanov - майстор
Да не отварям тема, та да питам тук. Струва ли си покупката на дремел? За марката говоря. Щот гледам в практикер са свалили комплекта 3000, със 105 части, на към 180 лв.
teon - специалист
...по мое мнение,при рядко ползване-недей робува на марки...аз имам 'Енхел-Бавария' от Метро за 35лв+ още 181 консумативи за 18лв/от друга марка/ и ми върши работа...но машинките са за фини неща...
Chefo77 - майстор
teon написа:
...по мое мнение,при рядко ползване-недей робува на марки...аз имам 'Енхел-Бавария' от Метро за 35лв+ още 181 консумативи за 18лв/от друга марка/ и ми върши работа...но машинките са за фини неща...
+1

Аз имам Бъдгет с една камара нещица покрай него, дори и гъвкав вал - мисля беше 50 лева. За ползване от дъжд на вятър, непретенциозно, вкъщи, дали си заслужава да инвестираш почти 200 лева? Със сигурност Дремел-а е по-добър, но дали ти е необходимо това?
ZEDYCUS - майстор
+2. Имам поглед и отново работя с Агояма на вече 7-8 години, смених четките и предния лагер на ротора лятото и работи всеки ден. Основно с дискове за шлайфане и рязане на метал.
Непоклатим се оказа.
. Иначе вкъщи съм със Скил за 89лв преди 3-4 години. Доволен съм и от него. :partyman:

Тема "Мултишлайф на Скил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: