• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
siderovbg - специалист
Сега вече съм тотално объркан :-D Аз може би трябваше да обясня за какво ми трябва инструмента - трябва ми за пробиване на дупки в бетон до към ф10 - да мога да монтирам дюбели и разни анкери. Понеже гледах, че дрелките с удар са доста по-евтини от перфораторите, можете ли да ми дадете съвет, дали една такава дрелка няма да ми върши същата работа?
Тани - модератор
siderovbg написа:
Сега вече съм тотално объркан :-D Аз може би трябваше да обясня за какво ми трябва инструмента - трябва ми за пробиване на дупки в бетон до към ф10 - да мога да монтирам дюбели и разни анкери. Понеже гледах, че дрелките с удар са доста по-евтини от перфораторите, можете ли да ми дадете съвет, дали една такава дрелка няма да ми върши същата работа?
Сега вече и аз съм по объркан! Въобще не разбрах за какво ти трябва! Това за дупките е по подразбиране ,те перфораторите това правят , много ясно че не ти трябва да режеш кашкавал с него! :-D По-важното е колко дупки искаш да направиш с него? Ако ще си сложиш кухненските шкафчета и една две картини - вземи най-евтиния или ударна бормашина , но ако е за по-голямо натоварване забрави ментетата и дори хоби моделите на реномираните производители и се насочи към някоя професионална серия!
siderovbg - специалист
Определено не съм наясно какво искам. За мен 300 лв са 300 лв! Ремонта не е голям не е и малък - новопостроен апартамент. Тани ако имаш icq може да ми пишеш на 274304305, че да ти задам конкретни въпроси. Благодарско !
UNIOR - модератор
Бормашината я забрави като вариянт, виж какво съм написал за "СПАРКИ" по горе и наблегни на данните с одебеления шрифт,Ако наистина ще пробиваш само дo 10мм., там показаната машина е повече от достатъчна, но око те притеснява че е "БГ", предлагам да обърнеш внимание на BOSCH хоби, модел "PBH 220 RE" този модел се произвежда само в Германия или Унгария, силата на удара е 2,0J, мощноста е 600W a отдаваната такава е 300W, в бетон пробива дo 22мм., оборотите на празен ход са 0-800, а честотата на ударите е от 0-4400 в мин., захвата е SDS+
Тани - модератор
UNIOR е човека с който можеш да си говориш за инструменти! Аз ти казах нагрубо как да процедираш при избора , но за конкретни модели- той е човека! По мое мнение с Еinhell може и да пробиеш 100-тина отвора , ако си късметлия , но ако искаш да ти остане и за следващи ремонти или поне със сигурност да си завършиш ремонта - не взимай Еinhell и подобни ментета!

Но какъвто и да вземеш- НЕ ИЗПОЛЗВАЙ СИЛА ПРИ ПРОБИВАНЕТО!
Остави го той да напредва в бетона , а ти само го прикрепяй , за да не го повредиш!
UNIOR - модератор
Тани написа:
Но какъвто и да вземеш- НЕ ИЗПОЛЗВАЙ СИЛА ПРИ ПРОБИВАНЕТО!
Остави го той да напредва в бетона , а ти само го прикрепяй , за да не го повредиш!
Много добре казано.
Балгодарско за комплимента :)
leonardo_vd - модератор
Когато купуваш инструмент се запитай:

"Наистина ли съм толкова богат че да купувам евтини инструменти. Един инструмент, професионален може да бъде и любителски, доката любителския си е ЛЮБИТЕЛСКИ и точка.

Съвет от мен.
1.Hilti
2.Makita
3.Bosch
4.Festool
5.Metabo
6.Sparky
siderovbg - специалист
Това е моят хубавец :-D
http://img135.imageshack.us/my.php?imag ... 134be6.jpg

ГОЛЕМО БЛАГОДАРСКО НА UNIOR!!!!!!!!
leonardo_vd - модератор
Със здраве да го ползваш
LazarGanev - "Велик майстор"
Използвам темата защото е добре развита, макар че вече се отклонява от заглавието(може би е добре да се смени ). Та - ослушвам се от известно време за перфоратор. Имам малък - Спарки 370Вт, имам и къртач Хитачи 16Дж, така че търся нещо средно по размер - може би в диапазона 700-900Вт. Хилти и Бош ги изключвам заради надутите им цени. И какво остава:
- Kress - досега встрани от погледа ми, но се изненадах от характеристиките на ТОВА животинче. Във Варна на 390лв
За него пише, че е обявено за "Инструмент на 2005г" - бре?! Пипнах го в ръцете си - наистина създава доверие. Попитах за този 24часов сервиз - изпращат ги на ремонт в Ловеч.
- Sparky - по принцип са винаги на първо място при избора на инструменти(най-малкото от патриотични чувства :) ), но специално при перфораторите съм чувал критики за тях. Приятно се изненадах обаче от предложението на UNIOR - подобни характеристики, на близка цена
- Skil - мисля, че ТОВА е модела, но отстъпва по характеристики - 2.2Дж(естествено и по цена малко)
- Black&Decker - намерих само ТОВА
- Makita - трябва да ги проверя задължително - засега - бяло петно
- Raider - не знам дали има място между фирмите - някой има ли впечатления?
За ейнхел, агойома, акита и др ментета не искам да говорим
По мои наблюдения машинките с ъглов дизайн са електро-пневматични, а тези с праволинеен дизайн(като Спаркито) са елекктро-механични. Вярно ли е това мое заключение?
Като че ли засега се колебая между Крес и Спарки, какво ще кажете. А други марки?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Перфоратор "Black & Decker" - струва ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: