masterval написа:0,5 мм на метър, не на нивелир! И какво и е на дограмата, ако има 1 мм отклонение? Така или иначе се проверява чрез крилото - да не се затваря/отваря самоНивото на мастарите за втория ред плочки( първия нали е затварящ и се реди след пода). Нивела го избирах като си носех един пласмасов клин, на стълбището за втория етаж на магазина, коато имаше лек наклон от стената към подпорите. Запъвам нивела към стената и с клина го докарвам да показва хоризонтал. После притискам клина и обръщам нивела и се зверя дали показва същото. И четрите имаха разлики които са в реда на нещата и избрания си ми вършеше работа, докато падна от един дълъг мастар от 50см височина. Сега в едно положение показва хоризонтал, а обърна ли го , мехура докосва чертичката. То, че вината си е моя ясно , но все пак пише че са противоударни.
Към mitko64. Какво ниво на баня, разкажи. Освен да е грешен нивелира, може и да е от окото?
Взимаш "грешния" нивелир и го поставяш на гладка и чиста повърхност. След това разменяш ляво/дясно - мехура трябва да показва същото положение. Предполагам, че знаеш този начин за проверка, споменавам го, понеже може някой тепърва да си купува терзия
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64
- майстор
34 мнения в "Какво е нужно за да си повредим нивелира?"
housedoktor
- майстор
Бих заложил на Stabila ,странно ,но имам 4 бр Sola и ги имам за доста добри -явно при теб е имало удар или висока температура
valmet
- специалист
Чета,чета,но само с един потребител се съгласявам:
Ето и друга тема за нивелири:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8&start=20
Kumay,ако намекнеш още нещо във вид на виц,ще дойда и ще повредя всички нивелири в магазина
Kumay написа:Всички проблеми идват от незнание.Гледаш Сола,и купуваш,без да се замислим за какво ще се използва.Погледнете в сайта на Сола и ще разберете какъв нивел ви е необходим за дадена дейност.masterval написа:Взимаш "грешния" нивелир и го поставяш на гладка и чиста повърхност. След това разменяш ляво/дясно - мехура трябва да показва същото положение.Но и не трябва да има транспортно фолио!
Марката не мисля, че е толкова от значение! По-важно е от какъв профил е нивелира. Каква дебелина и колко камери!
Наистина AV серията на Сола е почти като най-ниския клас на Капро.
Виж магнитните Соли са нещо друго! И тежат!!! Има една марка, която не е много популярна - BMI, също са много добри!Бат Иво написа:...Всички нивелири имат допустмо отклонение даже и лазерните.Да! При масовите модели също е 0,5! При високите класове достигат 0,2мм/м!
Ето и друга тема за нивелири:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8&start=20
Kumay,ако намекнеш още нещо във вид на виц,ще дойда и ще повредя всички нивелири в магазина

valmet
- специалист
d4storm написа:Виж това доста е точен, вярно от любителската сериа е ама доста хора го купуват и досега не е имало проблеми. И най-важното супер евтин е.
http://www.onlinemashini.bg/lazeren-niv ... -pll-5/987
Е,айде сега!
"Скрита реклама на Нескафе"
В задачата се пита от къде идват проблемите за стандартните (и не само) нивелири.
Kumay
- майстор
valmet написа:Kumay,ако намекнеш още нещо във вид на виц,ще дойда и ще повредя всички нивелири в магазинаЩо бе, Ванко

Те нашите каквото и да ги правиш, все вярно показват!!!

d4storm написа:не бе ква реклама просто това е един от най-купуваните.Лошо няма! Но тук коментираме предимства, недостатъци и поразии а не кой колко е продал!!!
Аз лично не бих препоръчал модел, който дава отклонение 1мм/м! Ами при 5метра?
То си е все едно "на око"!

Vulio
- напреднал
Притежавам над 10 нивела на Sola(само тях използвам), една от причините за техните отклонения е от начина на използване, аз ги хвърлям, удрям мятам и какво ли още не, нормално е след това да дават отклонения.Но също си зависи и от нивелира(класа), всичките които дават отклонения при мен са с една синя капачка отгоре(по-нисък клас), имам два със червена капачка, може би са на по 7-8 години е няма такива нивелири, железни са.Другите са голям майтап, но пак вършат работа
Та извода е(според мен): зависи за колко дълго ще го ползваш и за какво, има си съответния клас за всичко

Та извода е(според мен): зависи за колко дълго ще го ползваш и за какво, има си съответния клас за всичко

mitko64
- майстор
Транспортното фолио и на мене не ми дадоха да го махна. Просто го въртях с пръсти докато запечатващият ръб дойде отстрани. При връщане обратно на щанда го врътках обратно, като гледах и отвора за окачване да съвпадне. Избрания нивел го платих, разопаковах и проверих на място, да няма после хън мън. Интересно ми е, че и двете ми Соли, показващи вече разлики по хоризонтала, по вертикала не са мръднали.
Тема "Какво е нужно за да си повредим нивелира?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература