Ел. инструментите. Консумативи.
juvigy - специалист
Що не минеш евтино и не си вземеш това:
http://www.ebay.co.uk/itm/150886976678? ... 1423.l2649
работи на 9-18В така ,че и на акумулатор от кола може да го ползваш. Така като гледам нема да е много по зле от СКИЛ-а , ама тройно по-евтино.
За евтинджос става , ако го ползваш отвреме на време
griffin - майстор
Пирограф от време на време пускат на ЛИДЛ не е като старите руски с жичка отпред а като поялник с различни типове накрайници отпред. Там от време на време пускат кутия консумативи мисля че бяха към 10-на лв. С прилично качество.
Борчета и накрайници от интернер.
Ако ще ползваш машината профи си вземи по скоро мотор с вал който ползват бижутерите, лично мое мнение е че дремел не си струва парите в повече спрямо скил-а примерно.
Ако ще гравираш гъвкавия вал е задължителен, хубаво е и стойка въпреки че може да оставиш инструмента да си лежи на масата. В един момент се приготви за смяна на вал все пак де(психологически) :-).
Доколкото си спомням ако се работи с вала скоростите трябва да са по ниски иначе загрява самия вал.

И успех с подаръка.
comunikator - специалист
griffin написа:
Пирограф от време на време пускат на ЛИДЛ не е като старите руски с жичка отпред а като поялник с различни типове накрайници отпред.
Тези за нищо не стават,един познат си купи преди време и ме предупреди че за дърво просто не стават ,могат да се ползват само като поялници.
Тези с жичката са си класика,но явно май няма вече такива!?
griffin - майстор
Честно казано тия с жичка след бай тошово време съм ги виждал веднъж да се продават някъде но не помня къде. Аз за това си пазя стария пирограф в нас ако затрябва щот такива вече не може да се намерят :-(.
nikolaytatarov - специалист
И все пак някои може ли да изкаже мнение за Проксон ,добри ли са.Спрял сам се на един модел на 12в ,но се чудя още.
EDI - майстор
Проксон са железни машини, но са предназначени основно за моделизъм, не са за много големи детайли.
the_play87 - специалист
Хубава машинка :-D аз имам райдер купих го преди 2 години за 56 лв има си един огромен куфар с чаркаляци и да наистина реже бутилки :roll:
nikolaytatarov - специалист
Значи си я поръчвам , нужна ми е за печаттни платки, за хоби работа.
monilan - специалист
comunikator написа:
Хем много ми се иска хем не ми стиска :lol:
Почвам от днес да пиша на дядо Коледа,че 170лв на този етап от месеца са ми множко иначе би било един чудесен подарък за колега :roll:

П.С от къде все пак се купуват зъболекарски борчета и от тези шаблони за гравиране?
И нещо съвсем не по темата - от къде може да се купи пирограф!? :?

Ако все още издирваш пирограф ми пиши на лични, ще те уредя с български пирограф :)

Тема "Dremel 300" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: