Ел. инструментите. Консумативи.
juvigy - специалист
Тази върши ли работа?
http://face.prodavalnik.com/biescha-dre ... -i10024457
За 150-200лв си заслужава - може и по-евтино да я намериш.
Само внимавай да не те 'набие' :)
Тани - модератор
Дрелаката е с две електрицески скорости реголиране на биещия механизам намаляне и овеличаване на удара.MADE IN JAPAN
Ейи - тя 5в1 била тая дрелка, дори за спаринг партньор може да я ползваш и даже да си регОлираш удара и да си го Овеличаваш ако искаш , а като гледам и чужди езици владее :-D
puh4 - специалист
Съгласен съм колега,DeWalt също са върха на сладоледа ,но аз както писах в горния пост няма смисъл да давам 200лв за професионална дрелка за да я ползвам за 2-3 дупки годишно у нас и 50 види[/quote]
Тогава колега, сам реши какво ти е нужно и колко можеш да похарчиш. Досега много пъти съм се убедил, че ефтенкото ми идва винаги скъпо.
smokee - специалист
Добре,100лв за любителска дрелка втора ръка са малко така ли? :?
mitko64 - майстор
За 100лв. може да вземеш и нова и не толкова любителска, примерно Sparky BU2 160 без реверс и регулиране оборотите, иначе за около 150лв BUR2 160E, а за малко повече и BUR2 350 E.За сериозно дупчене обаче всичките не стават, трябва си перфоратор, той пък за разбъркване не е много подходящ, поради високите обороти( ако ги намалиш с електронната настройка, пада въртящият момент), отделно съединителят е настроен на около 30Nm и при по- сериозно товарене почва да щрака.
juvigy - специалист
smokee написа:
Добре,100лв за любителска дрелка втора ръка са малко така ли? :?
Тамън са за некой зелен бош / ейнхел /скил/спарки . Ама защо да не додадеш малко и да си вземеш профи - примерно Макита?
smokee - специалист
mitko64 написа:
За 100лв. може да вземеш и нова и не толкова любителска, примерно Sparky BU2 160 без реверс и регулиране оборотите, иначе за около 150лв BUR2 160E, а за малко повече и BUR2 350 E.За сериозно дупчене обаче всичките не стават, трябва си перфоратор, той пък за разбъркване не е много подходящ, поради високите обороти( ако ги намалиш с електронната настройка, пада въртящият момент), отделно съединителят е настроен на около 30Nm и при по- сериозно товарене почва да щрака.
За 3 или 4 път пиша в темата,че дрелката ще я ползвам както за бъркане на лепила,така и за завиване/развиване на види следователно тази без реверса не върши работа. #-o
@juvigy Колко горе долу са най-евтините макити,че не ги намирам???А и аз ако дам 150лв за дрелка сърце няма да ми даде да бъркам цимент с нея :rolleyes: :o :o
kalpev - специалист
Няма "Макита", която хем да е нова, хем да е евтина, и хем да я ползваш за дейностите, които си описал. Цените почват от 200лв. и нагоре за твоя случай. Макар, че аз съм с две ръце за "Макита". Но като прочетох това за сърцето ти...
Като предложение мога да ти дам следното - купи си едно китайче от хипермаркетите, което да ползваш за бъркане и 2-3 дупки годишно. И си купи отделно електрически винтоверт, мисля, че "Skil" имаха такъв модел. Двете неща ще ти излезнат около 100 лв. и ще са ти с 3 години гаранция.

Иначе, лично аз напълно подкрепям puh4 - и на мен еФтинкото ми идва винаги по-скъпо.
mitko64 - майстор
smokee написа:
mitko64 написа:
За 3 или 4 път пиша в темата,че дрелката ще я ползвам както за бъркане на лепила,така и за завиване/развиване на види следователно тази без реверса не върши работа. #-o
@juvigy Колко горе долу са най-евтините макити,че не ги намирам???А и аз ако дам 150лв за дрелка сърце няма да ми даде да бъркам цимент с нея :rolleyes: :o :o
Аз споделям само от личен опит кое си заслужава парите( без аналог цена-качество) за бъркане и пробиване, плюс Sparky BR 100E за завиване. Но щом си определил вече бюджета бих препоръчал двускоростната на Raider Pro за 100лв. Те поне не правят врътки с гаранцията.
juvigy - специалист
Еми горната макита излиза към 150 - 200 лв. Обаче докато си жив едва ли можеш да избъркаш толкова лепило че да я счупиш.
За мен това е по важно отколкото да си купя некой китайски шит дето всеки момент може да издъхне и да ме остави без инструмент.
И да се занимавам да го нося в сервиза и да чакам да ми го оправят по 1 седмица. През това време с какво ще работя?
Ще си призная ,че имам 2 такива макити като горната - взех ги комплект от една разпродажба.Много добра машина е това - едната съм я пуснал в продавалника.

Тема "Перфоратор или дрелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: