• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
mmetodiev написа:
Ще ме навиеш май. От Киров ли я взе"
От един магазин в Ямбол, ама те работат с Киров доколкото знам.
Торбалане, машината по принцип е за дърво.Може евентуално да реже цветни метали, но за стоманени винкели се съмнявам, не е предвидена за това.Другия клас на МЕТАБО и за винкели става, но там цените са високи.Има такива циркуляри, но без изтегляне, само за метал на пазара.
torbalan - Дървен философ
Да, аз по тези без изтегляне се зазяпвам...
marmoz - специалист
torbalan написа:
На тази машинка може ли да се сложи диск за метал и да се режат винкели примерно?
Може, ако искаш да се осакатиш и след 1 ползване с такъв диск да изхвърлиш машината,ТО тогава категорично може :-D
EDI - майстор
За винкели има разни марки на всякакви цени, не са много скъпи.
Ок, ще разгледам :)
marmoz написа:
torbalan написа:
На тази машинка може ли да се сложи диск за метал и да се режат винкели примерно?
Може, ако искаш да се осакатиш и след 1 ползване с такъв диск да изхвърлиш машината,ТО тогава категорично може :-D
Защо смяташ, че ще се осакатя?
Оборотите и мощността и са горе-долу аналогични като тези на големите ръчни ъглошлайфи...
marmoz - специалист
Машините за рязане на метал имат само осово завъртане а не и постъпателно като тази :) ЗАЩО ЛИ :? :-D
marmoz - специалист
Добре де,ЩЕ дооточня,Кво като е с изтегляне на клипа се вижда че при рязането на АЛ изтеглянето е застопорено /т.е. само ротира :) / . ЗАЩО ЛИ :? :-D
Аз по-горе писах... Заглеждам се по такава без изтегляне...

И ако ползвам диск, той ще е за ъглошлайв, а не със зъби като за циркуляр :)

Въпроса ми по-скоро е има ли някаква принципна разлика в конструкцията и лагеруването между машина за дърво и машина за метал?
При условие, че мощността им е сравнима - би трябвало и лагеруването да е подобно...

Отделно, че размера на отвора на дисковете за циркуляр май беше леко различен от този на дисковете за ъглошлайф... така че вероятно изобщо диск за ъглошлайф няма да може да се монтира на машина за дърво...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Ревю на герунг циркуляр МЕТАБО KGS216M /с изтегляне/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: