Ел. инструментите. Консумативи.
bimbo - напреднал
да бе точно за домашна употреба
купих я за 15 лв от биака беше и пре...н патронника ма го смених като я итворих ми направи впечетление че е много запазена макар и виншно да е мн надрана челюстите на оригиналния патронник бяха износени от превъртане на нещо т.е. много работа е дала машинката а вътре като нова...и работи като такава
mitko64 - майстор
Нещо не се разбрахме май. Не оспорвам достойнствата на BR 100E. В предните два поста коментирахме приставката за гипсокартон, а занимаваш ли се професионално с гипсокартон си трябва специализиран винтоверт.
freshenero - специалист
mitko64 написа:
Нещо не се разбрахме май. Не оспорвам достойнствата на BR 100E. В предните два поста коментирахме приставката за гипсокартон, а занимаваш ли се професионално с гипсокартон си трябва специализиран винтоверт.
Не че се заяждам ама се хващам на бас със професионален ,,картонаджия",че няма да му се дам с тази урудка.Виждал съм ги по-обектите-Ама мойте машини са за еди-колко си лева,ама това ама онова.Инструмента не прави майстора!!!С две раце съм за тази машина. :rolleyes: :rolleyes:
batkotony - специалист
А ако трябва да я сравним с 6222 на Skill накъде ще се наклонят везните според авторитетите? :? :)
dyaneff - майстор
batkotony написа:
А ако трябва да я сравним с 6222 на Skill накъде ще се наклонят везните според авторитетите? :? :)
Не мога да ти помогна със сравнение, работих малко с 6222. Видях я в ръцете на едно момче на един обект и я взех за проба. Направи ми впечатление грубата изработка и неприятната на пипане дръжка. За гипсокартон сигурно става, но за други дейности ми изглежда слаба.
Chefo77 - майстор
freshenero написа:
mitko64 написа:
Не че се заяждам ама се хващам на бас със професионален ,,картонаджия",че няма да му се дам с тази урудка.Виждал съм ги по-обектите-Ама мойте машини са за еди-колко си лева,ама това ама онова.Инструмента не прави майстора!!!С две раце съм за тази машина. :rolleyes: :rolleyes:
Аз съм убеден, че дори и акумулаторна отвертка на Айнхел да си беше взел, пак щеше да опукаш професионален гипскартонджия с Макита ... Мани ги бе, нищо не става от професионалните картонджии... Изобщо са професионалисти само заради инструмента.
Не разбрахте ли, че майстора си купува и работи с качествен инструмент, защото той му помага да си свърши работата бързо, качествено и с възможно най-малко нерви. Тези, които работят колкото да вземат парите нямат интерес в инвестирането в покупката на инструмент... Виждал съм голеееми специалисти да режат фурнировани первази с пасвател. Ебаси спеца бе, работи това от 30 години, взема за монтаж 4 лева на линеен метър и една пендула за 100 лева не може да заприходи :evil:
freshenero - специалист
Chefo77 написа:
freshenero написа:
mitko64 написа:
Аз съм убеден, че дори и акумулаторна отвертка на Айнхел да си беше взел, пак щеше да опукаш професионален гипскартонджия с Макита ... Мани ги бе, нищо не става от професионалните картонджии... Изобщо са професионалисти само заради инструмента.
Не разбрахте ли, че майстора си купува и работи с качествен инструмент, защото той му помага да си свърши работата бързо, качествено и с възможно най-малко нерви. Тези, които работят колкото да вземат парите нямат интерес в инвестирането в покупката на инструмент... Виждал съм голеееми специалисти да режат фурнировани первази с пасвател. Ебаси спеца бе, работи това от 30 години, взема за монтаж 4 лева на линеен метър и една пендула за 100 лева не може да заприходи :evil:
Е По твоята логика, защо па пендулата да е от 100 лв ,като може да е от 300лв.Айде да не задълбаваме.Мисля че имаме достатъчно акъл и всеки си преценява по джоба.На всеки му се кара нова кола,но уви-сбъркали сме мястото си на раждане. :supz: :partyman: :supz:
Chefo77 - майстор
Нямам никакво желание да се караме, предполагам и ти, но вероятно си съгласен с мен, че няма много общо между пендула за 100 и за 300 лева. И както се досещаш, работата с по-скъпата е значително по-лесна и точна, отколкото с другата. Но самия факт, че той има възможност, а не влага даже за евтината, показва доколко този човек иска да се развива. Това имах предвид - естествено, че ръката е най-важното, но когато инструмента стане продължение на тази ръка - тогава резултатът е перфектен. Другото е много мъчно.
flameelement - напреднал
Привет,

Абсолютно начинаещ съм в използването на бормашина. Трябва ми такава за домашна употреба, в конкретният случай пробиване на две дупки в тухлена тена, слагане на дюбели и винтове. Та няколко пъти годишно ми се налага нещо подобно + сглабяне-разглабяне на някой шкаф и/или гардероб. Спрямо натоварването, за което чета тук - нищо и половина. Повече не е вариант опцята "обади се на приятел" :mrgreen:

Та, ще ми се да взема нещо, което при горепосоченото натоварване да ми служи вярно, поне известно време, но и не ми се инвестират някакви сериозни суми, дори напротив, колкото по-малко, толкова по-добре.

Машината BR 100E, поне от това, което чета тук, би свършила добра работа. Та нея ли ще ми препоръчате или машината от промоциите на Лидъл (ако е намеря) или Скил 6222.

И другото важно, към нея ще ми трябват и битове за пробиване и за завиване, надявам се така се казват, ще съм много благодарен, ако ме насочите и за бюджртно решение и от тях!

Благодаря на всички отзовали се!

Поздрави!
5kof - специалист
Да използвам темата да попитам: Имам дрелка, купувана 1986г. Работи много добре. Миналата година взе да прекъсва и я захесох в сервиза на бул.Витоша до Южния парк ( в София). Техникът смени прекъснатия кабел с нов - по-дълъг. На желанието ми на направим една профилактика на техниката, човекът ми каза, че машинката ми е много добре - правена с истински части и добре сглобена. Но аз виждам има един съществен недостатък: няма реверс и плавно регулиране на оборотите. Може ли някой от знаещите да поскаже може ли да се направи ъпгрейд на тази машинка, за да се осъвремени и стане по-функционална? Благодаря предварително!!!

Тема "BR 100E има ли по-добра алтернатива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: